Connect with us

Istaknuto

HODAK: Srbi trijumfiraju, a Hrvati prebrojavaju svoje špijune u Srbiji – i nijedan ne fali

Objavljeno

on

Dok svijet sustavom elektroničkih nadzora “pokriva“ sve što ih zanima na kugli zemaljskoj, na brdovitom Balkanu još “dejstvuje“ legendarni “balkanski špijun“.

Trenutno je to Čeda Čolović. Čeda je trenutno u apsani. Srbi trijumfiraju, a Hrvati prebrojavaju svoje špijune u Srbiji. I nijedan ne fali. Srbija je pokušala pritisnuti Zagreb preko Bruxellesa, ali ih je Jean-Claude Juncker otuširao u prvoj rundi. Zemlja koja ne priznaje genocid u Srebrenici ili tako nekako… E kad neće Jean-Claude imamo mi Čedu špijuna.
Kad je, zahvaljujući hrvatskim antifašistima, drama dosegla vrhunac javio se ustaški unuk Zoran Milanović: “Ne vidim koje bi tajne skupljao hrvatski špijun u Beogradu, valjda recept za leskovačku pljeskavicu!“ Još jedan udarac “idiličnim“ odnosima s najdražim susjedima.
Možete li zamisliti noseve do poda hrvatskih antifa nakon još jedne podle diverzije našeg Zokija. Zamislite gebise Vedrane Rudan, Ante Tomića, Jelene Lovrić, Nenada Stazića, Željka Jovanovića, Olivera Frljića, Slavenke Drakulić, Rade Šerbedžije i familije, Bojana Glavaševića, Freda Matića, Jurice Pavičića kao i brojnih hrvatski petokolonaša koji srcem i dušom podržavaju srpske fašiste. Kao prvo, Zokiev rječnik je vulgaran, nediplomatski, uvredljiv, nepristojan itd. itd.

Ništa Zoran nije naučio od finih uglađenih lijevih intelektualaca, a trebao je, samo da je slušao recimo Juricu Pavičića koji pok. Slobodana Novaka naziva kretenom, ili Vedranu Rudana koja krajnje suzdržano daje Milanovićevu dijagnozu: “Luđak je na slobodi, a nigdje liječnika ni lijekova ni košulje.“ Ili da je slušao Olivera Frljića koji kaže: ”Hrvati su izmišljena nacija“ ili Miljenka Jergovića koji pok. Tuđmana naziva “lešinom sa Mirogoja“ itd. Sad kad je njihov Zoki napokon rekao nešto što se ne samo činjenično ne može osporiti, nego je gola istina bez političke patvorine zvane ”politička korektnost”, nastala je dreka ravna dreki majmuna u šumskom požaru u prašumi na Sumatri.

Ljevičarski mediji uporno su forsirali šprancu o tobožnjoj vječitoj ljevičarskoj uljuđenosti nasuprot HDZ-u i njegovom tobožnjem primitivizmu. Sad se povijest ponavlja.

Naravno kao farsa. Plenković je novi ljubimac Lovrićke, Drakulićke, Lukićke, Perice i drugih ljevorukih drugarica. Doduše kad je Milanović svojevremeno nazvao predsjednicu RH “šakom jada“, Karamarka “Karamrle“ ili “Karavaso“ onda njihove pastoralne dušice nisu puštale duboke uzdahe ogorčenja nedostojnim rječnikom jednog SDP-ovca.

Je li Milanović promijenio dlaku iz predizborno demagoških razloga ili je riječ o strateškoj odluci da se napokon susjedima kaže ono što je HDZ još davno trebao reći, u suštini je nebitno kao što je nebitno je li Milanović bio iskren ili nije.

Bitno je da je sve što je rekao istina!!! Bitno je također da bi se ta istina malo razvodnila trebaju u pomoć uskočiti hrvatski antifašisti i Čedo Čolović “balkanski špijun“. Malo soli nadodao je i Juncker i sad treba smisliti novu taktiku i strategiju. U aps s Čedom neposredno prije novih rusko-srpskih vojnih vježbi na istočnim granicama Hrvatske.

Kad bi Hrvatska uz malu pomoć “najdraže ambasade“ takve vježbe održavala na hrvatskoj strani koja bi se halabuka i histerija digla na obadvije strane. Direktno ugrožavanje “otažbine“ od strane ustaša i američkog krupnog kapitala. No, špijunska priča podsjeća me na jedan predratni vic. Amerikanci izberu mladog i pametnog špijuna. Školovaše ga sedam godina za rad u Jugoslaviji. Morao je naučiti sve jezike svih naroda i narodnosti.

Sve narodne običaje, viceve, povijest i kad je sve to prošao s odličnim, preko Budimpešte poslaše ga u Beograd. Uputu, nakon što je pročitao, morao je sažvakati i progutati.

Ona je glasila: imaš da ideš u Beograd, Knez Mihajlova 17, na drugi kat. Pozvoniš jedanput dugačko i dva puta kratko. Kad ti veza otvori vrata kažeš lozinku: “Paradajz je crven.“ Dođe Amer na drugi kat i pozvoni. Vrata mu otvoru brkati tip. Paradajz je crven reče Amer. “Idi, bre, u tri p.m. Čeda špijun je na treći sprat!” i zalupi mu vrata pred nosom.

Još tjedan dana i Hrvateki će skužiti da je vrijeme da se započnu pripremati za treće izbore u roku od godine dana. Kao što su to ovih dana skužili i u Španjolskoj.

Jedni misle da “Velika koalicija“ između HDZ-a i SDP-a puca na “vojnom lekaru“. Velika koalicija je ideja Nikice Valentića i o njoj uglavnom sanjaju biznismeni. Što veći to je oduševljenje s takvim političkim “protuprirodnim“ bludom sve veće.

Nema opozicije, dvije vodeće stranke se slože i imamo pravi ”bullshit”. Vlada će imati trideset do četrdeset ministarstava. Treba usrećit sve te silno drage, sposobne i radišne ljude koji jedva čekaju da nešto naprave za Hrvatsku. No, nije vojni lekar problem.

Problem je u tome što je ideja tako plitka da je neće popušiti čak ni hrvatski birački korpus ili bolje rečeno hrvatski hlebinci. Velikom koalicijom, uz Jasena Mesića, možemo dobiti natrag odmah i Stipu Mesića. Recimo, za ministra kulture, umjesto progresivnog Jasena moglo bi se postaviti mlađahnog Mesića koji ovih dana šalje plamene pozdrave na Banovinu gdje drugovi i drugarice iz HAVC-a održavaju kongres svoje partije.

Režiseri koji su našim novcem financirali jednu od najodvratnijih protuhrvatskih transakcija (snimanje odvratne danske bljuvotine o Hrvatima ubojicama srpskih duševnih bolesnika u Dvoru) dobili su telegram od Jasena Mesića pun podrške kojim ujedno posredno pljucka prema sadašnjem ministru Hasanbegoviću.

Uglavnom potpuno je irelevantno tko će biti u velikoj koaliciji ministar kulture – Jasen ili Stipe. Što će biti na primjer sa strankom Pametno? Tko god se udruži s njima osjećat će se pomalo glup pa se postavlja pitanje: zašto biti onaj “gluplji“ u toj koaliciji? Javila se ovih dana i notorna Mirjana Rakić koja je oduševljena pameću te ljevičarke strančice koja oko sebe nese “kukavičja jaja“. Sjetite se don Grubišića i njegovog ljevičarenja.

Njegovu tehnologiju prihvatili su i pametnjakovići. Sve pršti od jeftine demagogije. Oni su prije svega mladi i nepretenciozni entuzijasti koji su se skromno i samo zatajeno prozvali Pametno. Pametnom dosta – sapienti sat. Vjeronauk van iz škola. Natrag u crkve.

Bez obzira što je vjeronauk fakultativan. Tko želi u redu. Tko ne itd. Briljantan je prof. dr. Ivica Puljak, jedan od pametnih lidera. On nas obaviještava da je i sam bio vjernik, ali da mu sad njegov znanstveni habitus to više ne dozvoljava. Sad je progresivni nevjernik.

On je uvjeren da je njegov IQ daleko iznad Alberta Einsteina koji je bio vjernik. Znameniti nobelovac Max Planck je bio zatucani klerik kao i Werner Heisenberg također nobelovac koji je napisao: “Prvi gutljaj iz čase prirodnih znanosti pretvorit će vas u ateista, no na dnu čaše vas čeka Bog“. Da o Ruđeru Boškoviću i ne govorimo kad je u djelu “Teorija prirodne filozofije“ ismijao one koji su tvrdili da je svijet nastao slučajno, nekom fatalnom nužnošću.

A naš Ivica misli da se znanost ne može pomiriti sa vjerom. Ili kako to mali Ivica zamišlja. Uglavnom marljiva ljevičarska, prepotentna i malo prepamentna udruga koja nudi jedno veliko ništa. S druge strane imamo potpuno divergentne stanove Živog zida.

Skromni su, nenametljivi i iz tjedna u tjedan na udaru pravosuđa i policije, ali uporni u pružanju pomoći onima kojima je pomoć baš taj trenutak potrebna. Pogledajte i ankete s terena gdje je Živi zid, a gdje je Pametno bez obzira na podršku planetarno popularne Mirjane Rakić koja je “otkrila“ da je dr. Franjo Tuđman ratni zločinac.

Ona je pravi kriptokomunistički primjerak kamenčića koji nedostaje u ljevičarskom mozaiku stranke Pametno. No, s obzirom na činjenicu da ljevičarska medijska falanga ne može, a da pametno ne forsira Pametno baš svaki dan onda moram priznati da se bojim da će broj “pametnih“ glasača skočit sa 1% na 2%.

Dovikneš li nogometašu bijelcu za vrijeme utakmice “majmune“ nikom ništa. Ako isto dovikneš crncu onda si rasist. Bojim se da netko iz nas pravi majmune!

Prema anketi koju je izradio Reuters Donald Trump popularniji je od Hillary Clinton na nacionalnoj razini. Večernjak je to objavio u rubrici “Ukratko“, sramežljivo i tresući se. Uz mudar komentar da “popularnost na nacionalnoj razini ne znači baš ništa…“Onaj koji je napisao tu glupost i potpisao se sa “maš“ mogao bi odmah za šefa izborne kampanje stranke – pogađate … Pametno.

Novinari prečesto u Lijepoj našoj svoje osobne ideologije podmeću kao stavove svojih redakcija. Sjetite se krokodilskih suza nakon Brexita o jadnoj i propaloj Velikoj Britaniji. Danas ne možemo pročitati zašto je, usprkos crnih prognoza, funta ojačala u odnosu na dolar i euro. Cijene dionica su neočekivano skočile, pala je cijena britanskog javnog duga. Hipotekarni krediti na kuće i stanove idu najbolje u zadnjih osam godina.

Nezaposlenost najniža u zadnjih 11 godina itd. No sve to nije primjer za RH. Mi najprije moramo izaći iz samoupravnog socijalizma pa tek onda razmišlja o napuštanju EU Titanica.

Policajac je zaustavio vidljivo raspoloženog vozača, prinio mu alko metar i naredio: “Pušite!” ”Hvala ne pušim“ odgovori vozač.

I na kraju poziv onima koji me čitaju, a ne komentiraju da će se predstavljanje moje knjige “Lijevom našom…“ održati 14.rujna u 18.30h na Kaptolu 29 a, u dvorani Vijenac.

O knjizi će govoriti akademik prof. dr. Josip Pećarić, prof. dr. Josip Jurčević i moja malenkost. Tekstove će čitati glumica Anja Šovagović. Jednostavno je pogoditi zašto na ovaj način moram “reklamirati“ predstavljanje moje knjige…

Zvonimir Hodak/Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari