Connect with us

Komentar

Hodak: Stazićeva galama je odvraćanje pozornosti od SDP-ove podjele novca

Objavljeno

-

Neprimjereno i bahato ponašanje zastupnika Nenada Stazića (SDP) primoralo je predsjednika Sabora Željka Reinera da ga istjera iz sabornice. Događaj je za portal Direktno.hr komentirao ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak.

[ad id=”93788″]

Hodak tvrdi kako je upravo ovakvo ponašanje Stazića uloga koju su mu namijenili čelnici SDP-a.

“Ne laje pas zbog sela, već zbog sebe. Gospodin Stazić je gromobran jer je tako odlučeno na vrhu SDP-a. Odlučeno je da se njega što više koristi jer vibracije koje idu prema SDP-u Stazić amortizira.”

Kaže kako je SDP u velikoj ‘gabuli zbog onoga što nam dolazi iz EK’.

“Oko 500 milijuna kuna je otišlo nikuda. Otišlo je u vjetar jer su se otvarale fiktivne tvrtke. Tvrtke koje su tri mjeseca prije natječaja osnovane i preko SDP-a su se sredstva dijelila šakom i kapom. Sada bi Državno odvjetništvo trebalo reagirali ali naše Državno odvjetništvo me podsjeća na policiju i prevarene muževe – uvijek zadnji doznaju što se događa”, rekao je Hodak.

Prema svemu što se počelo otvarati o toj aferi, kaže Hodak, trebalo je napraviti veliku buku i priču koja bi skrenula pozornost.

“Staziću je dobro došla saborska zastupnica Vukovac čiji se roditelji bave poljoprivredom i seoskim gospodarstvima, koji su zakinuti kao i svi ostali jer su veliki novci isparili. Trebala je velika količina kvantitativne galame da bi se odvratila pozornost od onoga što je u ovom trenutku za SDP vrlo loše, a to je da će se provesti detaljna istraga, da će Hrvatska biti kažnjena, a sve se to dogodilo u mandatu ‘Hrvatska raste’ i vjerujem da su mnogi u tom mandatu, gdje se podijelilo 500 milijuna kuna, jako narasli. Nažalost, na račun onih koji su tim novcem trebali narasti, a to je hrvatsko selo, poljoprivreda, Slavonija koja grca, koja se iseljava, a novci odlaze tamo gdje nisu trebali otići”, rekao je Hodak.

Smatra kako je teško da itko Stazića ušutka jer je, kako kaže, njegova uloga – provociranje.

“On je poput nogometnog igrača koji cijelu utakmicu igra na rubu žutog kartona. Dakle, cijelu utakmicu pomalo udara i dobije jedan žuti karton, ali ne dobije crveni. On je u svakoj momčadi cijenjen igrač jer žrtvuju sebe zbog momčadi. U ovom slučaju momčad je SDP, a taj zločesti prgavi igrač je Nenad Stazić. Dokle god on treba svojoj stranci na ovaj način, on će uvijek uskakati. Bilo da se radi o unutarstranačkim izborima, bilo da se radi o Baldasaru, o Riječanima. Uskoro ćemo moći vidjeti da sve lokalne SDP-ove organizacije koje su raspuštene, sve će to komentirati Stazić i to na način koji odgovara vodstvu SDP-a”, rekao je Hodak i dodao:

“Vodstvo SDP-a ga izuzetno cijeni jer sve što bi se moglo srušiti na Milanovića ide na Stazića. Sve munje idu na njega, njemu ništa i tako će se to odvijati do nekog većeg incidenta koji bi mogao završiti optužnicom ili sudskim sporom. Nenad Stazić je u ovom trenutku nezaustavljiv i nesalomljiv”, zaključio je odvjetnik Zvonimir Hodak za Direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari