Pratite nas

Pregled

Zvonimir Hodak u Podcastu Projekta Velebit

Objavljeno

na

Zašto je Društvo prijatelja Hajduka iz Njemačke otkazalo je nastup Mladenu Grdoviću “zbog podrške hrvatskoj nacionalnoj momčadi” u Rusiji?

Zašto je Split grad suprotnosti – najhrvatskiji grad u RH, ali ujedno i grad sa žilavom, tvrdom Orjunom?

Što se to zbiva u Njemačkoj u Chemnitzu gdje njemački orjunaši divljaju?

Kako se u Šibeniku o državnom trošku, u sjeni festivala FALIŠ, gdje je kao glavna zvijezda pozvan poznati pjevač mitropolit Porfirije, osnovana ljevičarska platforma, četvrto zasjedanje AVNOJ-a u Šibeniku?

Kako je Jasenovac postao toljaga koja se koristi kao univerzalno sredstvo za ušutkivanje hrvatskih intelektualaca?

Ponavlja li se Gazimestan u Srbiji?

Ide li Vučić stopama predsjednika kojemu se divi?

Vraća li se Srbija korijenima i teritorijima iz 1978.?

Zašto progresivni tisak već mjesecima smjenjuju Bernadića u SDP-u?

Zašto bi po ljevičarskim medijima i Donald Trump trebao biti smijenjen?

Kako je HDZ uveo nove standarde demokracije na Visokom sudu časti HDZ-a isključujući Darka Milinovića bez saslušanja?

Zašto gradonačelnik Ivan Penava poziva ulicu da riješi probleme ne djelovanja sustava protiv silovatelja, ubojica i oskvrnitelja spomenika Domovinskom ratu?

Zašto je smijenjen policijski inspektor Nikola Kajkić iz PU vukovarsko-srijemske, nakon gotovo godinu dana rada na predmetu Ovčara?

Tko je pucao u zagrebačkoj četvrti Vukomerec?

Odgovore na ova pitanja poslušajte u PODCASTU VELEBIT gdje je gost bio ugledni odvjetnik i najpopularniji hrvatski kolumnist Zvonimir Hodak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Traži se muškarac s fotografija: On je išarao spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu?

Objavljeno

na

Objavio

Foto: PUZ

Zagrebačka policija objavila je danas fotografije nepoznatog muškarca kojeg se sumnjiči da je ispisao komunistički simbol srpa i čekića na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Prema policijskom priopćenju, muškarac čiji identitet još nije utvrđen u subotu, 5. siječnja, pet minuta prije ponoći počinio je kazneno djelo ‘oštećenje tuđe stvari’, na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku.

– Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu. Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti – priopćila je policija.

Podsjetimo, spomenik Tuđmanu oštećen je na način da je na njemu iscrtan komunistički simbol srpa i čekića, a policija je neko vrijeme čak i čuvala spomenik od moguće dodatne destrukcije.

Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected] Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected], zamolili su iz Policijske uprave zagrebačke.

 

Zagreb: Na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtali srp i čekić

 

 

 

Mladen Pavković: Hoće li biti sankcija? Srpske Novosti objavile stravičan crtež Franje Tuđmana

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Lockheed Martin u pismu poslanom 3. prosinca 2018.: Veselimo se vašem ulasku u obitelj F-16

Objavljeno

na

Objavio

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku.

Sve do samog kraja 2018. posao između Hrvatske i izraela o kupovini esakdrile njihovih borbenih zrakoplova F-16 Barak nije bio propao.

Takav stav i Izraelaca, američke administracije, a posebno proizvođača zrakoplova, američke kompanije “Lockheed Martin”, hrvatska je vlada i Ministarsvo obrane dobivala još u prosincu prošle godine, piše Večernji list

Naprotiv, zadnja komunikacija između Lockheed Martina i ministra obrane RH, Damira Krstičevića, od 3. prosinca 2018. govori o tome da američki proizvođač i dalje podupire hrvatsko-izraelski dogovor, te poziva na “fleksibilnost”.

Nema nagovještaja da će posao propasti, nego da se vode tripartitni razgovori SAD-a Izraela i Hrvatske o, očito kompromisnom rješenju koje moglo proći unutar radara politike SAD-a kada su u pitanju odobrenja(TPT) za transfere naoružanja i i izvoz zrakoplova koji su američki proizvod. Između Božića i Nove godine, ipak, u medije stiže vijest da je posao ipak propao.

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku.

Pogovoru što Vlada RH u to vrijeme šalje delegacije na dodatne konzultacije i provjere u SAD i Izrael. Još u rujnu 2017., što je potpuna novost, State Department službeno odobrava izraelsko-hrvatski deal i prilaže specifikaciju zrakoplova – koja sadrži glavne izraelske modifikacije, dakle dozvoljava se nabavka Baraka, a ne golog američkog F-16!

 

Krstičević: Američka strana nijednim službenim dokumentom nije zabranila prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari