Connect with us

Šport

Horvat: Hrvatski rukomet ima perspektivu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon 25-27 poraza od Danske kojim su i teoretski izgubljeni izgledi za prolazak u polufinale Europskog prvenstva zahvalio se svim igračima koji su se naknadno priključili momčadi.

“Sigurno da poraz boli, ali došli smo na Dansku nakon jednog i pol treninga. Ipak, u ovoj smo utakmici napravili ono što neki ne bi napravili niti nakon mjesec i pol dana treninga. Zahvaljujuem se svima koji dolaze u ovo ‘korona-žarište’, ne bi se oni odazivali da atmosfera u reprezentaciji nije dobra. Htjeli smo mi prije ovog prvenstva svašta, ali COVID nas je odveo u improvizaciju, pa su tu neka imena koja nismo planirali vidjeti, a koja su pokazala kako hrvatski rukomet ima veliku perspektivu”, rekao je Horvat.

Najbolji strijelac Hrvatske protiv Danske bio je kružni napadač Marino Marić s osam pogodaka.
“Krenuli smo dobro u utakmicu uz veliku agresivnost i odličnu igru u obrani. Kada igramo u punoj dvorani i kad je dobra atmosfera, onda mi pokazujemo svoju strast, to nama treba. Sve što je bilo loše protiv Crne Gore, danas smo okrenuli, ali Danci su pametno odigrali, 40 minuta su igrali ‘7 na 6’ s Mikkelom Hansenom koji može dodati kružnom napadaču, krilu, beku… Mi smo ih u napadu ispratili koliko je išlo, ali na kraju je odlučilo par lopti”, kazao je Marić, a slično njemu razmišlja i srednji vanjski Luka Cindrić:

“Dali smo sve od sebe, pobjednika je odlučilo nekoliko lopti. U obrani se nismo uspjeli obraniti u igri ‘7 na 6’, radili su nam probleme cijelo vrijeme. Mi im nismo uspjeli presječi niti jednu loptu i zabiti na njihov prazan gol. Iako smo izgubili, možemo biti ponosni i izvući pouku iz svega ovoga”.
Kapetan Ivan Čupić je ovako vidio dvoboj protiv Danske:

“Od Crne Gore smo izgubili bez da smo se borili, a sad smo od Danske izgubili iako smo se borili. Igrali smo protiv kvalitetne ekipe, trudili se, bili kvalitetniji nego prije dva dana. Danci su cijelo vrijeme bili korak-dva ispred nas. Ovo je bio naš maksimum u ovom trenutku, ali nije bilo dovoljno za pobijediti Dance”. (Hina)

Hrvatska pružila jak otpor Danskoj, ali se na kraju oprostila od polufinala

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari