Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da zvijeri pokažu svoj trag, kaže stara narodna poslovica.

Iz zvjerinjaka četništva i velikosrpstva, a ono nije na marginama već je dominantna i konstantna struja srbijanske politike, ništa drugo i nije za očekivati nego ono što su zacrtali u Memorandumu II SANU: destabilizirati Hrvatsku, sustavno je optužujući za tobožnji fašizam, izjednačiti krivnju za rat, tako što će velikosrpsku agresiju na RH i BiH predstavti kao građanski rat i podijeliti krivnju, trajno antagonizirati srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj spram Hrvatskoj državi te čekati povoljan geopolitički trenutak za nove bitke do „istrage vaše ili naše“.

Arlaukanje najbizarnijih likova iz tog zvjerinjaka, poput onog ministra (nacional)socijaliste a crnokošuljaša Aleksandra Vulina, koji je svoje „antifašističke“ sposobnosti razvio do vrhunca za vrijeme režima Slobodana Miloševića, kao najgrlatiji ratni huškač pod skutama udove Miloševć, drugarice Mire Marković, te čelnik poznate „antifašističke“, izrazito militantne i dakako leve, organizacije – JUL, zadužene za vojsku, mafiju i ratnu propagandu, samo su zoran ogled kojim putem ide današnja napredna Srbija s preobučenim četničkim vojvodom, i sve odreda šešeljevim radikalima, na čelu.

Rekli bismo, kao i ona pjesma Radojke Šverko, ništa nova, ništa nova.

I mora se priznati, ide im. Odlično.

Udarne i dobrovoljne brigade tuku sa svih strana, sinhronizirano, i u Srbiji i u Hrvatskoj. A i scenarij im je gotovo isti kao u doba balvan revolucije poznatog mirotvorca, a ne balvan tetoriste, Jovana Raškovića, čija kćerka sjedi u srbijanskom parlamentu, a portret uredno visi u svim prostorijama SDSS-a po Hrvatskoj (zemljopisne karte Velike Srbije, privremeno su sklonjene u udžbenike za više razrede osnovnih škola, zasad samo u Srbiji).

Udruge za vampirizaciju Hrvata i promociju „antifašizma“ tj. SDP-a, dakako, nakačene o hrvatski državni proračun, najprije opaze kakav zgodan difamacijski detalj, potom Srbobran, tj. srpske Novosti (za jugoslavensku decu) razrade priču, potom ministar (nacional)socijalist pretežno u crnoj košulji, trenutno zadužen za „antifašističke“ diverzantske aktivnosti u otadžbini i rasejanju,  sa sjedištem u Beogradu, zaprijeti Europi i vascijelom svetu, slijede ponovno priopćenja i prosvjedi „antifašističkih“  ljiga u Hrvatskoj, dakako, uz budno oko svih tiskanih i elektronskih izdanja regionalne bulevarske štampe, a jugoslavenske orijentacije. Nađe se tu i pokoja veza u socijalističkoj internacionali, pa i u uglednijim tiskovinama diljem svijeta osvane tu i tamo po koji difamacijski pamflet, uglavnom od ljudi koji Hrvatsku ne bi znali pronaći ni na zemljopisnoj karti, ali uz dobar honorar – bože moj, mora se od nečega živjeti! – nije nikakav problem prevesti članak s autograf.hr-a, Novosti, H-altera ili Lupiga, na engleski.

Beli orlovi passaran, poginuli hrvatski branitelji no passaran

Ali sve to zajedno, i otužno i jadno, bila bi tek srpska posla, da sve do nedavno hrvatska državna politika nije počivala upravo na toj sinhroniziranoj velikosrpskoj, jugoslavenskoj i do srži antihrvatskoj igranki.

Ako je gledati najjaću borbenu a oporbenu Partiju, to će joj biti i nadalje esencija daljneg političkog angažmana.

Najnoviji „incident“ i facebook poruka bivšeg ministra uprave RH, a sada člana predsjedništva SDP-a Arsena Bauka, otkriva sav moralni, intelektualni i nadasve ljudski jad te Partije i njene politike.

baukkv

Postavljanje spomen ploče 11-torici poginulih hrvatskih branitelja, bojovnika HOS-a u Jasenovcu, izazvalo je bijes kod tzv. „antifašista“, a činjenica da se na spomen ploči nalazi službeni znak (5×5 cm), uredno registriran i priznat upravo od ministarstva na čijem je čelu u prethodnom mandatu bio dotični Bauk, po uhodanoj difamacijskoj špranci plasirano je u javnost kao postavljanje „ustaškog obilježja na Spomen područje Jasenovac“.

Evo i kako bi taj „problem“ riješio bivši ministar:

„Vlada Republike Hrvatske na temelju članka 107. Ustava Republike Hrvatske 26.8.2004. donijela je Odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja Mili Budaku u Svetom Roku i Juri Francetiću u Slunju. Odluka je donesena iz razloga jer je njihovo postavljanje suprotno izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske te šteti ugledu i interesima Republike Hrvatske koje je Vlada dužna štititi.

Sve što Andrej Plenković treba napraviti je da sutra održi telefonsku sjednicu Vlade i iz istog razloga donese odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja s ustaškim pozdravom u Jasenovcu, mjestu logora smrti koji je nastao kao rezultat politike rasne i nacionalne isključivosti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj koju je 10. travnja 1941. godine, pod okriljem i neposrednim utjecajem nacističke Njemačke, proglasila Ustaška domovinska organizacija.

Ivo Sanader je za to imao petlju. A kako bi rekao Grašo – Andrej, il imaš dušu il si nula od čovika.“

Međutim, treba zaista biti nula od čovika, da bi na spomen ploči poginulim HOS-ovcima pročitao imena Mile Budaka i Jure Francetića, jer jednostavno na toj ploči tih imena nema.

Ali ima 11 drugih imena!

Pa kao što Arsen Bauk valjda nije ni Aleksandar Ranković ni Slobodan Milošević ni Veljko Kadijević, iako je član iste Partije, pa čak i Internacionale, koje su bili i oni (od koje se SDP deklaracijom navodno ogradio, ali mentalnim sklopom i ideologijom očito baš i ne), tako valjda i bojovnici HOS-a imaju bar toliko prava  da im poštujemo osobnost.

Za partijski mozak, koji čak i u rasporedu kockica na povijesnom hrvatskom grbu vidi utvare, to je možda neshvatljivo i nedokučivo, ali Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević zaista su postojali. I srećom, nisu bili članovi ni Partije ni JUL-a, već bojovnici HOS-a, najbolji i najhrabriji hrvatski mladići, hrvatski ratnici!

Kad je Ivica Račan predao oružje Teritorijalne obrane drugaricama i drugovima u Beogradu, a „antifašisti“ (onda pripadnici JNA i četničih paravojski, a danas članov kojekakvih udruga i novinskih redakcija) zadojeni istom onom mržnjom kojom i danas srbijanski ministar, ratni huškač Aleksandar Vulin, nasrće na Hrvatsku, tenkovima krenuli u stvaranje Velike Srbije, pod istim onim zastavama i onom istom crvenom zvijezdom petokrakom s kojom se mladež i starež SDP-a  i danas naslikava po Kumrovcu,  tobože čuvajući i braneći Jugoslaviju, unatoč tome što je SKH-SDP glasao protiv hrvatske neovisnosti, upravo su ti mladići, u trapericama i tenisicama, goloruki otišli braniti svoj dom.

Nadahnuće očito nisu mogli pronaći u šupljim partijskim parolama  i demagogiji koje Arsen Bauk i Aleksandar Vulin, gotovo identično i unisono, bez greške prosipaju i verglaju sve do danas, kao onomad, u „najslavnijim“ ratnim danima RTS, već su ga tražili tamo gdje su ga mogli naći, u sjećanju na one koji su za istu slobodu i neovisnost ginuli prije njih, od Šubića i Zrinskih pa sve do onih koji su im padali pred očima, kao što je poginuo i Ante Paradžik, po čijem imenu je satnija i dobila ime.

Borili su se časno i poginuli časno. Ni jedan nije optužen za ratni zločin! Nisu palili crkve, rušili grobove i oskvrnjivali tuđe svetinje, kao što su to radili pijane horde četničkih vojvoda Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja. Nikada nisu prelazili tuđe granice, osnivali SAO Krajine i poticali ubijanja, klanja i etničko čišćenje, kao što su to radili psi rata Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin po Slavoniji i Lici. Pa i Spomen područje Jasenovac, dok je bilo pod njihovom kontrolom bilo je neokrznuto i nedirnuto. Čuvali su ga.

Svoju „kulturu“  i tamo su pokazali  upravo oni koji nam se i danas žele prodati za „antifašiste“. Tragovi paleži, pljačke i svekolikog uništenja ostali su zabilježeni i dokumentirani gdje god im je noga gazila. Odite u Muzej i raspitajte se, povedite i drugarice i drugove! Možda dobiju inspiraciju za neki film o stvarnim a ne izmišljenim zločinima i zločincima.

Da ste imali muda druže Bauk, onda bi u četverogodišnjem ministarskom mandatu saznali bar toliko da je HOS-u priznat status regularnih jedinica HV-a, kao i to da je pozdrav „Za dom spremni“ integralni dio znaka Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba koji je kao takav legitimno registriran pri Ministarstvu uprave RH i opisan je u Statutu UDHOS-a.

Saznali bi i to da su Hrvati toliko „fašistoidni“, da na mjestu jednog od njihova najvećeg stradanja, onog u Borovu Selu, i danas stoji spomenik „u slavu“ pripadnicima najozloglašenije neprijateljske postrojbe „Belih orlova“ sa svim njihovim oznakama i tekstom „za narodnog junaka proglašen na velikoj narodnoj srpskoj skupštini u Belom Manastiru 25. Septembra 1991 godine“.

S izvorišnim osnovama kojeg Ustava je to u skladu? I što ste poduzeli? Četiri godine slušali Petra Grašu i iz zasjede, preko noći nametali ćirilicu, kao novu kost razdora a ne pomirbe Srba i Hrvata?

Hrvati imaju zašto biti ponosni na svoje branitelje. Na bojovnike HOS-a posebno.

Arsenijee_BaukČime se Vi ponosite druže Bauk?

Prodavanjem magle, ušteđevinom i pjevanjem u horu s najopskurnijim i najbizarnijim likovima iz najmračnijeg razdoblja velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku?

Ali znate, Hrvati imaju ne samo dušu, nego i mozak, i pamćenje. Računica Vam je proračunato nakaradna i loša. Nikad Vam neće uspjeti plan, koji je danas zorniji no ikada, da od pobjedničke vojske napravite fašiste, od Hrvatske zemlju slučaj, a od četničkih vojvoda, JUL-ovaca i sekretarice Mire Marković, uzorne građane koje nam dovodite na kojekakve komemoracije da nam drže lekcije o vlastitom zlu koje bi tako rado zaljepili na naša leđa.

Naivni često jesmo iz svoje dobrote, ali toliko bizarni ipak nismo.

Ivan Starčević/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • lopov

  Da HOS nije nas ponos oni su nasa svetinja za razliku od sramote koja ju pokusavala uz cetnike unistiti a sjedili su na Markovom trgu a sebe nazivali veliki domoljube ..bando preobracena udbaska

 • meduza

  Pa tko je glavni sekundirao četnicima nego upravo taj HOS. koji je najobičniji projekt Vasiljevićevog KOS-a? Jednog dana kad se sazna tko je ubio onog smrdljivog četnika Blaža Kraljevića nek mi se javi, plaćat ću čovjeku piti dok je živ. Da je ta gnjida ostala na životu ja bi danas morao živjeti u velikoj srbiji, ako bi uopće preživio. I zato nek je vječna hvala HVO-u, a ti subverzivni petokolonaši i njihove gazde iz Beograda su popušile jednom za svagda, i sad mogu samo nastaviti izvoditi unutarnji pritisak na Hrvatsku i servirati balune raznim Vulinima i Dačićima, uostalom, ta gnjila i trula gamad, ti sitni kriminalci i narkomani to čine od prvog trenutka. Zato su i osnovani.

 • Maks

  Ubojica Kraljevica ti je sjedio u zatvoru jer je uvezao 700 kg kokaina , pustili ga Mesic i Racan napolje jer je cijelo vrijeme rata bio najblizi saradnik s Perkovicem . Nema razlike izmedju tebe i “lopova , oba ste provokatori i izvrcete istinu.

 • lopov

  ne tudman je jedini istinski pravi domoljub..sve drugo je samo laz..bojim se da jedino udbasku igru prvodi ti i jos par lika optuzba da je HOS udba samo dolazi iz glava udbasa ili postovaoca lik i djela udbe

 • lopov

  Sekundirao sta to znaci?Kakve veze ima hvo s time?Kakve veze Vasiljevic s kosom?Da skratimo pricu, u potpunosti ce mi bit drago sta cemo se razići na 3 dijela 1)antifasisti-cetnici jugoslaveni 2)hdz plavi antifasisti 3)mi
  Sve vise pricom o lustracije i vi cete preobracenici doc ce te na red!!!Imali ste srece 91 sta smo se zabavljali s cetnicima i zahljujuci vama redovno ispostavi KOS i udbe rat je trajao do 95 a mogao je bit zavrsen puno prije

 • Maks

  Vi ste oba lopovi .