Connect with us

Događaji

HP Družbe Isusove: Nismo ovlastili p. Kneževića da sudjeluje na prosvjedu u KBC-u

Objavljeno

-

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove priopćila je u ponedjeljak kako nije ovlastila svog člana patera Zdravka Kneževića da jutros sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro protiv uvođenja EU digitalne covid potvrde za zaposlene u zdravstvenom sustavu.

Pedesetak prosvjednika dočekalo je jutros zvižducima ministra zdravstva Vilija Beroša u KBC-u Zagreb koji je u tu bolnicu došao obilježiti početak primjene covid potvrda u sustavu zdravstva. Prosvjednici, među kojima su većina bili građani, a samo manji dio zaposlenici KBC-a, ministru Berošu nisu dali govoriti skandirajući “dolje sramotne odluke”, “izdaja” i “ostavka” pa je ministar izjavu za medije morao dati u Ravnateljstvu bolnice.

Među okupljenima bio je i pater Knežević koji je, kako su prenijeli mediji, ministru zdravstva Berošu vikao “izdaja, vješala, vi ste Jude”.

Hrvatska pokrajina Družbe Isusove popodne se u reagiranju ogradila od sudjelovanja na prosvjednom okupljanju svog člana, patera Zdravka Kneževića

“Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro 4. listopada. Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile”, naveo je u reagiranju provincijal p. Dalibor Renić.

“Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb”, dodao je provincijal p. Dalibor Renić. (Hina)

Prosvjed pred splitskom bolnicom, prosvjednici vrijeđali čelnike KBC-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari