Connect with us

Gospodarstvo

HPB preuzeo Sberbank Hrvatska, klijenti mogu poslovati normalno

Objavljeno

-

Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) kasno večeras su priopćili da je HPB preuzeo Sberbank Hrvatska, da je sav novac siguran, a klijenti opet mogu poslovati normalno.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je u utorak kasno navečer na Twitteru da Hrvatska poštanska banka (HPB) preuzima Sberbanku Hrvatska, naglasivši da se sanacijom Sberbanke jamči kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija.

Slijedom upozorenja Europske središnje banke (ESB) o likvidonosnom pogoršanju Sberbanke uslijed restriktivnih mjera, Vlada RH je zajedno s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) žurno reagirala kako bismo zaštitili hrvatske građane i poduzetnike koji posluju sa Sberbankom Hrvatska, naveo je premijer Plenković.

Dodaje da su ESB i Jedinstveni sanacijski odbor EU SRB donijeli odluku kojom Hrvatska poštanska banka (HPB) može preuzeti Sberbanku, uzimajući u obzir očuvanje financijske stabilnosti i javnog interesa.

Sanacijom Sberbanke jamči se kontinuitet poslovnih aktivnosti i jačanje stabilnosti financijskih institucija, naveo je premijer Plenković.

Iz HNB-a je također večeras priopćeno da je Jedinstveni sanacijski odbor u utorak donio odluku, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik bit će Hrvatska poštanska banka d.d.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari