Connect with us

Hrabre majke obrijale glave u znak potpore svojoj oboljeloj djeci

Published

on

Ove žene pokazale su da je ćelavost lijepa i hrabra. Skupina 46 majki čija su djeca oboljela od raka okupila se i ove godine u Bostonu te su odlučile obrijati svoje glave kako bi prikupile novac za daljnje istraživanje raka.Ova akcija održava se u Sjedinjenim Američkim Državama već petu godinu zaredom, a broj je znakovit jer svakoga dana 46 majki u SAD-u dozna da im dijete ima rak, piše Huffington Post.

Ovaj put prikupljeno je 200.000 dolara za Zakladu St. Baldrick, koja financira istraživanje raka kod djece.46mommas_group_after_t640

„To je i jedan znak pobune protiv te bolesti“, rekla je Annika Knudsen, koja je pobijedila rak, a čija majka je također obrijala glavu.

U akciji se također pruža i psihološka pomoć majkama.

„Mislila sam da će me brijanje glave slomiti, no osjetila sam se slobodnom, sretnom i snažnijom. Kao da pobjeđujem rak. Bilo je divno susresti druge majke koje razumiju sve što prolazimo i to me ohrabrilo“, rekla je majka Leslie Jermainne.

Od 2010. godine, u akciji „46 mama“ prikupljeno je ukupno 1,5 milijuna dolara.

„Ponosna sam što sam sudjelovala u prikupljanju novca kako bi se pronašao sigurniji i manje otrovan način liječenja naše djece, a jednog dana možda i konačni lijek“, zaključila je Jermainne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari