Connect with us

Reagiranja

HRAST brani Ilčića: Pokreću postupke protiv Pusića, Jovanovića, Kolarić, Sever…

Objavljeno

-

Nakon što se Ladislav Ilčić našao na udaru kritika, nakon gostovanja na N1 televiziji, HRAST je stao u obranu Ilčića i odlučio pokrenuti postupke protiv svih onih koji su otvoreno osudili Ilčićeve izjave.

[ad id=”68099″]

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

“Stranka Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i Ladislav Ilčić pokrenut će odgovarajuće postupke – tužbe za uvredu, traženje naknade štete od svake osobe koja je govorom mržnje nanijela štetu Ladislavu Ilčiću, kazneni progon po službenoj dužnosti od DORH-a kako bi se ustanovili elementi kaznenog djela te prijave Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva – protiv Zorana Pusića, Zorana Jovanovića, Aleksandre Kolarić, Maje Sever i drugih osoba koje su jučer prikazale Ladislava Ilčića kao rasista, fašista, nacista i ksenofoba, te iznijele čitav niz neistina i krivih informacija na račun izjava koje je Ladislav Ilčić rekao u jučerašnjoj emisiji na N1 televiziji.

Hrast oštro osuđuje taj medijski linč i izražava zabrinutost činjenicom da se stavovi Ladislava Ilčića, koji ocrtavaju službeni stav europskih zemalja poput Poljske, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Austrije, u Hrvatskoj ne smiju niti izreći. Sloboda govora, misli i izražavanja u Hrvatskoj je ugrožena!

Vezano za jučerašnje napise ističemo sljedeće:

1. Vidljivo je da gotovo nitko tko je jučer kritizirao Ladislava Ilčića nije pogledao emisiju već da su svoje kritike temeljili na pogrešnim interpretacijama. Stoga pozivamo sve da pogledaju snimku emisije (gore.)

2. G. Ilčić je kroz cijelu emisiju eksplicitno izražavao da su muslimani, a svakako i njihova djeca, jednako vrijedni kao i Hrvati. Isticao je činjenicu da postoje kulturološke razlike između različitih naroda. Nismo znali da je iznošenje te notorne činjenice zabranjeno ili toliko „politički nekorektno“ da se zbog toga diže takva hajka. Sama ta činjenica nikog ne diskriminira niti vrijeđa jer biti različit ne znači biti manje vrijedan. Dapače, g. Ilčić ističe kako muslimani imaju više djece što eksplicitno navodi kao pozitivnu pojavu.

3. Iz konteksta je potpuno jasno da g. Ilčić, kad govori o muslimanima, govori o onim muslimanima koji dolaze iz Afganistana, Irana te drugih azijskih i afričkih zemalja te ističe kulturološke razlike između njih i Hrvata koje činjenično postoje. Dapače, u drugim medijskim nastupima isticao je i kulturološke razlike između muslimana iz arapskih zemalja i muslimana iz Hrvatske. Isticanje kulturoloških razlika ne znači dijeljenje ljudi „po vjeri i nacionalnosti“, kao što napamet ističe g. Prgomet koji se očito ne razumije u demografiju. Da je bar pogledao emisiju, onda bi vidio da se g. Ilčić nedvojbeno založio za pomoć svima koji su u nevolji.

4. G. Ilčić smatra odnos hrvatskog društva i islamske zajednice u Hrvatskoj toliko dobrim da može biti pozitivan primjer za ostale države. Tijekom svojeg djelovanja u civilnom društvu g. Ilčić je odlično surađivao s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

5. Smiješno je čitati kako g. Zoran Pusić i g. Zoran Jovanović optužuju g. Ilčića za isključivost a istovremeno tvrde da se s njim ne bi mogli zajedno voziti niti u tramvaju i da će napustiti sabornicu svaki put kad će g. Ilčić govoriti. Samim svojim izjavama pokazali su tko je isključiv. Ladislav Ilčić sigurno neće napuštati sabornicu kad će govoriti g. Jovanović”, zaključuje se u medijskom priopćenju koje potpisuje Predsjedništvo stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari