Pratite nas

Hrvatska

Hrast dao podršku Kolindi Grabar Kitarović – ‘Josipović više brine o regionu nego o Hrvatskoj!’

Objavljeno

na

Dodao je kako u Ustavu, među ovlastima predsjednika stoji da bi se on trebao brinuti o usklađenom djelovanju svih državnih tijela, te ocijenio da ‘Ivo Josipović vrlo često nije ispunjavao tu svoju zadaću’.

hrast karamarkoPredsjednik Hrasta – pokreta za uspješnu Hrvatsku, Ladislav Ilčić, u Varaždinu je dao podršku predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović, jer, rekao je, ima jasnu viziju što napraviti kao predsjednica države, dok se aktualni predsjednik i predsjednički kandidat Ivo Josipović “više brinuo o ‘regionu’ nego o hrvatskim interesima”. “Kolinda Grabar Kitarović je svojim programom pokazala da ima jasnu viziju što napraviti kao predsjednica države”, rekao je Ilčić novinarima u Varaždinu nakon što je dao potpis za njenu predsjedničku kandidaturu.

Dodao je kako u Ustavu, među ovlastima predsjednika stoji da bi se on trebao brinuti o usklađenom djelovanju svih državnih tijela, te ocijenio da “Ivo Josipović vrlo često nije ispunjavao tu svoju zadaću”.

“Prečesto nije imao svoj stav, nije znao što da misli i nije reagirao. Kad gledamo politiku koju je vodio i s kim se okružio kao savjetnicima, od gospodina Perkovića do gospodina Jovića, čini se da su mu, preko tih obiteljskih veza, važniji bili neki drugi krugovi, a ne hrvatski politički interesi”, ocijenio je predsjednik Hrasta Ilčić, zaključivši da se Josipović “više brinuo o ‘regionu’ nego o hrvatskim interesima”.

Smatra da će predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović jasno zastupati upravo hrvatske interese i da će biti odlučna.

“To je ono što trebamo od predsjednika”, rekao je Ilčić, dodavši da se u proteklih pet godina ne sjeća niti jednog poteza predsjednika Josipovića.

Poručio je da zato Hrvatska treba moćnijeg predsjednika, odnosno moćniju – predsjednicu.

Željko Cecelja, vijećnik Hrasta u varaždinskom Gradskom vijeću, naglasio je da je Hrvatska željna promjene koju koalicija HDZ-a, Hrasta i drugih stranaka nudi.

“Ova koalicija nudi ženu i majku za predsjednicu. Ova opcija s gospodinom Josipovićem ne samo da je usporila rast Hrvatske, nego joj je naštetila i šteti još uvijek. Predsjednik je više govorio o ‘regionu’ nego o regiji i više puta je bio u Beogradu nego u Budimpešti, Ljubljani, Beču i Rimu zajedno”, ustvrdio je Cecelja.

Podsjetio je da Kolinda Grabar Kitarović ima političkog iskustva u međunarodnim odnosima, ima veze u Bruxellesu i UN-u.

“I zbog toga i kao žena danas je jedini pravi izbor za građane i građanke Hrvatske”, zaključio je Cecelja.

Napomenuo je kako su naša ‘regija’ sada prvenstveno države Europske unije, a, dodao je, istok neka se trudi i dostigne standarde koje je dostigla Hrvatska na putu u EU. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari