Connect with us

Politika

Hrast, HKS, udruge, inicijative i istaknuti pojedinci osnovali stranku Hrvatski suverenisti

Published

on

Političke stranke Hrast i HKS, predstavnici udruga i građanskih inicijativa “Istina o Istanbulskoj” i “Hrvatski bedem” – nekad udruženi u političku platformu Hrvatski suverenisti – u nedjelju su u Zagrebu osnovali istoimenu stranku.

“S obzirom da zastupamo ideje i politički pristup koji je izrazito važan velikom dijelu hrvatskog naroda, vjerujemo da ćemo na parlamentarnim izborima postići još značajniji rezultat nego na europskim izborima te da će to biti početak dugoočekivanih i stvarnih promjena u Hrvatskoj”, poručili su iz stranke koja će, kako najavljuju, ubuduće biti formalni nositelj platforme Hrvatskih suverenista.

Ističu i kako cilj Hrvatskih suverenista nije unitarnost već daljnje njegovanje zajedništva različitih subjekata – stranaka, udruga, građanskih inicijativa i istaknutih pojedinaca.

“Stranku Hrvatski suverenisti, koju čine HKS, Hrast, predstavnici udruga i građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem te istaknuti intelektualci i pojedinci, obilježit će ista načela – jasni suverenistički stavovi, spremnost za zajedništvo te stavljanje bilo kakvih osobnih ambicija u drugi plan”, ističu u priopćenju i dodaju da su i dalje otvoreni za nove ljude i organizacije “koji žele služiti želji naroda za zajedništvom svih suverenističkih snaga”.

Napominju i da je stranka Hrvatski suverenisti osnovana radi lakše komunikacije s hrvatskim narodom na biračkim mjestima, u medijima, anketnim kućama i na društvenim mrežama, te pozivaju anketne kuće da stranku uvrste u predizborne ankete.

Platforma Hrvatskih suverenista osnovana je 2019. kao koalicija hrvatskih desnih političkih stranaka, a činile su je: Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića i Ujedinjeni hrvatski domoljubi te hrvatske građanske inicijative: Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari