Pratite nas

Politika

Hravtski Suverenisti traže odmah Zakon o razotkrivanju informacija – lustraciji

Objavljeno

na

Jučer je Josip Perković predan hrvatskim vlastima radi služenja zatvorske kazne kojom je kao i Zdravko Mustać osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog kaznenog djela planiranja i pripreme odnosno izdavanja naloga za planiranje i pripremu ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Bavarskoj u Njemačkoj.

Hrvatski suverenisti izdali su priopćenje u povodu dolaska Josipa Perkovića na odsluženje kazne doživotnog zatvora u Zagreb za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Tvrde da je činjenica da je osuđen u Njemačkoj a ne u Hrvatskoj dokaz da hrvatskoj ne postoji vladavina prava.

“Hrvatski suverenisti utvrđuju da ova presuda predstavlja upozorenje, a i poticaj Hrvatskoj da nije kasno za donošenje navedenog zakona dapače dokazuje da je žurno potrebno donijeti zakon temeljem kojega bi bilo moguće otkriti još više pojedinačnih slučajeva kršenja ljudskih prava, a u navedenom i sličnim slučajevima i kaznenih djela koja ne zastarijevaju za progon.”

Obavještavaju javnost da ponovno u proceduru šalju “zakon o otkrivanju informacija”. Pojam “lustracija” naime, smatraju isuviše ispolitiziranim.

Slijedom navedenoga ponovno obavještavamo hrvatsku javnost i ističemo da su dana 21. rujna 2018. godine Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Udruga obitelji umrlih branitelja iz Domovinskog rata RH, članice Pokreta Hrvatski suverenisti, aktualnoj Vladi, Saboru i predsjednici Republike Hrvatske podnijele Inicijativu za donošenje Zakona o razotkrivanju informacija na koju do sada nisu dobile odgovor niti nakon upućene požurnice i nekoliko službenih priopćenja. Stoga pozivamo Vladu RH da prihvati našu Inicijativu te da uputi u žurni postupak Zakon o razotkrivanju informacija radi zaštite interesa Hrvatske države i naroda od unutarnjih i vanjskih neprijatelja.

Hrvatski suverenisti poručuju da za istinu nikada nije kasno” stoji u priopćenju koje je potpisao Marko Milanović Litre iz HKS-a kao glasnogovornik Suverenista.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Bariša Čolak: Intenzivno se razgovara i radi na formiranju vlasti u FBiH

Objavljeno

na

Objavio

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je novinarima u Sarajevu da se, kada je u pitanju formiranje vlasti na razini Federacije BiH, vrlo intenzivno razgovara i radi.

Po njegovim riječima, prije svega se radi „o jednom preslagivanju ili reformi samih ministarstava unutar Federacije BiH“.

– Mi smo Ustavom ograničeni na određen broj ministarstava, ali znate da je i Ustavni sud u prošlosti imao itekako posla s barem dva ministarstva, a ima i opravdanih zahtjeva da se uvedu neka nova ministarstva – naveo je Čolak.

Dodao je da se ovih dana vode intenzivni razgovori u tom kontekstu da se postigne konsenzus o tome koja će ministarstva djelovati ubuduće, „kao jedno prethodno pitanje koje će se onda skupa riješiti i s uspostavom vlasti“.

– Mislim da je to moguće u narednih par mjeseci, opet ako postoji politička volja. A čini mi se da su federalni partneri, barem ovi koji sada participiraju u vlasti ili barem dva koja su možda i najzastupljenija sada a bit će, siguran sam, i u ubudućoj Federalnoj vladi, na dobrom putu da to pitanje riješe – kazao je Čolak, prenosi Fena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Miroslav Škoro tvrdi da nije trošio na oglašavanje na Facebooku, ali podaci govore drugo

Objavljeno

na

Objavio

Prema Financijskom izvještaju o finaciranju izborne promidžbe, predsjednički kanddidat Miroslav Škoro potrošio je 2.754.206,15 kuna.

Riječ je o podacima u službenom izvještaju koje je na svojim stranicama objavilo Državno izborno povjerenstvo, a na temelju podataka koje su dobili od Škorina izbornog stožera, piše jutarnji list

U tom izvješću, u rubrici “Usluge promidžbe i informiranja”, navodi se da je Škoro za promidžbu na društvenim mrežama potrošio točno nula kuna.

No s time se ne slažu podaci koje je objavio Facebook. Prema njihovu izvještaju, službena stranica “Miroslav Škoro” na oglase “povezane s društvenim pitanjima, izborima ili politikom” potrošila je 10.727 eura.

Također, prema tom izvještaju oglas pod nazivom “Miroslav Škoro – sad il’ nikada” počeo se emitirati 31. srpnja 2019. i više nije aktivan, a broj prikazivanja bio je između dvije i tri tisuće puta.

Devet predsjedničkih kandidata na kampanju potrošilo 3,6 milijuna kuna, najviše Škoro

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari