Connect with us

Politika

HRG: Ne Milanoviću i Beljaku, ostajem dosljedan svojim političkim i ljudskim stavovima

Objavljeno

on

Branko Hrg, bivši predsjednik HSS-a, otkrio je da neće sudjelovati na predstojećim parlamentarnim izborima na zajedničkoj listi sa SDP-om. Iako mu je, kako kaže, neformalno ponuđeno da bude drugi na listi u 2. izbornoj jedinici, on će odbiti tu ponudu. Ujedno, Hrg dvoji u iskrenost europarlamentarke Marijane Petir koja se žestoko usprotivila koaliciji sa SDP-om dok se istovremeno spekulira da bi njezin najbliži suradnik Željko Lenart mogao postati ministar poljoprivrede, piše tportal.

[ad id=”93788″]

Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca, kojega je na čelu HSS-a u ožujku zamijenio gradonačelnik Samobora Krešo Beljak,  ne opovrgava mogućnost da dio nezadovoljnika iz HSS-a u skoroj budućnosti napusti stranku, podsjećajući da se upravo to dogodilo i 2000. godine, nakon sklapanja tzv. šestorke pod vodstvom SDP-a Ivice Račana. Za razliku od jučerašnje odluke, ulazak HSS-a u Domoljubnu koaliciju 2003. amenovan je jednoglasno, na Predsjedništvu i na Glavnom odboru, u svega dva i pol sata, bez ikakvih masovnih gubitaka u ljudstvu.

Hrg ne može podijeliti dojmove s jučerašnje sjednice u Jastrebarskom jer na njoj nije bio. Kaže da je glavnog tajnika stranke Iliju Ćorića prethodno zamolio da se uzme u obzir činjenica da je za isto poslijepodne već bila sazvana sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine te da se sjednica Glavnog odbora održi neki drugi dan. Tome nije udovoljeno pa na jučerašnjem skupu, osim župana Darka Korena, nije bilo nikoga iz HSS-a Križevačko-koprivničke županije.

No što Hrg misli o koaliciji sa SDP-om, dijeli li kritičke stavove Marijane Petir? ‘Ne znam što misli gospođa Petir, njezina uloga je malo čudna. Vjerovat ću joj da stvarno misli to što govori ako nitko iz sisačko-moslavačkog HSS-a ne bude visoko pozicioniran na izbornoj listi. Bude li gospodin Željko Lenart drugi na listi, kao što se govori u kuloarima, a on je njezin prvi suradnik, onda sumnjam u vjerodostojnost njezinih izjava’, rekao je Hrg.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR