Connect with us

Pregled

Hrpa govana na HTV-u: Aco Stanović i ‘bitanga’ Ante Tomić

Published

on

Jaaa-jaa-mii-mi-mislim – započeo je Ante Tomić svoju ispovijest na Hrvatskoj televiziji, u emisiji parazite te takozvane javne televizije, Alekdsandra Stankovića, jednog od vodećih hrvatskih neradnika, koji za četiri sata rada mjesečno dobije oko 12 000 kuna, što je znanstvena fantastika za one koji ga prisilno financiraju, koji prisilno gnijezdo otimačine na Prisavlju.

[dropcap]P[/dropcap]retorijanac legalnog ratnog profitera, i ratne kukavice, Ninoslava Pavića, djelovao je poprilično smireno u emisiji što mu nije bilo teško budući da se parazit, preobučen u voditelja, ponašao kao čovjek koji bi najradije pojeo govna koja su neki dan padala u Solitu po nesuđenom generalu JNA i jednom od vodećih kršitelja vjerskih prava u Hrvatskoj. Dakle, dva govnara provela su mirno rano prije podne, jedno drugom jeli iz ruke, nisu, naravno, dogovorili hoće li Ninoslav Pavić pomoći Stankoviću da otplati 600 tisuća kuna dugova nakon što je država EPH-ziji oprostila nekoliko stotina milijuna kuna. Kad smo kod oprosta dugova, nije badava, onako kriomice, ali dovoljno jasno, Ante Tomić hvalio Slavka Linića, naime, iako je Linić jedan od onih ministara koji je u svom resoru prikrivao kriminal Tomić je ustvrdio kako je Linić jedini koji nešto radi u ovoj Vladi i kako mu je jako staklo. Naravno, da je Liniću stalo, uostalom, riječki jastreb hvalio se javno da je Tomićevom gazdi oprostio dugove,da se to nije dogodilo Tomić ne bi imao ni za kantu govana, a kamoli za konjak. Drugim riječima, Tomić hvali mecenu koja je njegovom gazdi, na uštrb hrvatske sirotinje, oprostila dugove. Kad smo već kod konjaka, zašto je dovraga parazit stavio ispred Tomića čašu vode iako je odavno otkucalo podne?

Na početku same emisije bilo nje govora i o sarajevskom dezerteru, Miljenku Jergoviću, poznatog po tome da je u ranoj mladosti sudjelovao u nacističkim zabavama, a danas je velikodušan prema fašističkom zlikovcu, Draži Mihailoviću. Jergović je, podsjetimo, stao u obranu Tomića koji je prije nekoliko dana napadnut govnima na splitskoj Pjaci, u obrani Tomića Jergović je napao državni vrh zato što se ovi nisu udostojili javiti i izraziti podršku splitskom ekstremisti, Tomiću, nakon što je napadnut, što bi, tvrdi dvojnik Draže Mihailovića, Jergović, u Srbiji sigurno bio slučaj. – Volio bih da mi se jave – rekao je Tomić, misleći pritom na predsjednika Josipovića i Zorana Milanovića.

Nažalost, Ante Tomić, zahvaljujući svojom nesposobnošću da sastavi jednu suvislu rečenicu, nije baš televizijski tip, što je u svakom slučaju bio hendikep onima koji su gledali emisiju u kojoj se našlo mjesta za hrpu govana. Kad smo kod govana. Tomić se indirektno ispričao Jadranki Kosor zato što je svojedobno bio nepravedan prema njoj. I to samo zato što je ‘Jaca’ pozvala na kavu, kako bi se zajedno oprali od govana.

-ŠŠššš, št—aa, jeee, je-tooo – treći entitet -mumljao je Tomić i mumljanjem, obračunavši se s Ninom Raspudićem na polovici emisije, zaključio svoj karikaturalan nastup, uz zavodnički osmijeh Ace Stankovića. Naime, Tomić tvrdi da je Herceg Bosna bila paradržava, međutim, zaboravlja da ona nikada nije bila proglašena državom, nego je bila zajednica kao slobodni teritorij usred okupiranog dijela Bosne i Hercegovine. – Herceg Bosna je u svojoj kratkoj povijesti napravila koncentracijski logor – kaže Tomić. Tko je stradao u tom logoru ne kaže, kao ni to da je Armija BiH također imala logore u koje su zatvarali hrvatske i vojnike HVO-a tijekom kratkog, nepotrebnog, sukoba između Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, danas hrvatskim građanima dijele lekciji ratne kukavice koje su se valjale po birtijama dok su naši roditelji ginuli u vukovarskom blatu, danas lekcija drže hrvatskim građanima sluge legalnih ratnih profitera, bivši nacisti ili sudionici nacističkih derneka poput Miljenka Jergovića, i onda jedan od njih, Tomić, spočitava drugima zato što su pola života bili ‘komunisti’?!? Što je početkom devedesetih i krajem osamdesetih bio Jergović? Što je bio Nino Pavić, ako ne odrpanac koji osamdesetih nije imao ništa, a danas, ima sve, pa i pola Hrvatske? Riječ je o ratnoj kukavici, legalnom ratnom profiteru i bivšem Sanaderovom kompanjonu.

Zna li Tomić kako je pala Slobodna Dalmacija?

Zaključimo s početkom. – Hvala Bogu pa ono s govnima nije vidjela moja desetogodišnja kćerka – rekao je Tomić, a onda je dodao, Bog se ukazao u Splitu u kanti govana. Rekli bismo, ukazao se i na Hrvatskoj televiziji.

Naravno, Tomić je rukama, nogama i oficirskom čašću branio gazdu Pavića. – On je bolji od većine onih koji ga kritiziraju. On jako voli novinarstvo – rekao je Ante o Nini Paviću, koji novinare smatra GOVINAMA. Da li i Tomića?

Inače, tata Ante Tomića Antu je nazivao bitangom, kajko i on naziva svog sina. Očito jabuka ne pada daleko od stabla. Vidi se, bitanga se prepoznaje na kilometre.

Živjeli smo u bolje u Jugoslaviji – rekao je, između ostaloga, nesuđeni general JNA, Ante Tomić, na takozvanoj javnoj televiziji, u emisiji parazita Ace Stankovića. Ne obrazlaže on zašto je bilo bolje, samo navodi primjere koji to nisu jer se Zagreb, posebno Novi Zagreb, izgradio u Jugoslaviji kreditima koji su stizali izvana, a stizali su zbog činjenice da je tada svijet bio u jeku hladnoga rata. To vam je isto kao kada bi netko rekao da je u Americi šezdesetih godina prošlog stoljeća bilo bolje zato što su Amerikanci imali dovoljno novaca da lete do Mjeseca, međutim, zaboravlja se da je upravo Hladni rat glavni i jedini razlog zašto su onda Ameri bili na Mjesecu, a danas nisu. Nema novaca za takve pothvate jer više, usprkos tehnologiji koju spominje Tomić, nema potrebe. Dakle, Amerikanci su bili na Mjesecu prije 40 godina, neće barem još deset, što to znači osim da su sada prioriteti drugačiji?

Iako se Hrvatska pod aktualnim režimom našla pred bankrotom misli li Ante da je bilo bolje kada su vladale redukcije električne energije, kada se kupovalo na par-nepar, kada je deterdžent bio jack-pot, kada su trebali bonovi za dvije litre goriva, kada se ubijalo po svijetu i kada se na robiji završavalo zbog krivo izgovorene riječi?

Glede boljeg života u Jugoslaviji zna li Ante gdje bi u Jugoslaviji završio njegov gazda kulak, Nino Pavić? Kulak ili buržuj, svejedno? Na Golom otoku, tamo ne bi bilo predstečejnih nagodbi, niti bi bilo moguće da država oprosti stotine milijuna kuna ozloglašenom legalnom ratnom profiteru. Zna li Ante kako su završavali ratni profiteri nakon Drugog svjetskog rata, naravno, ako nisu bili komunisti, a takvih je itekako bilo, i to najviše? Kad insistira na Jugoslaviji onda Ante zaboravlja također da je on u toj Jugoslaviji, zajedno s gazdom, gazdinim potrčkom, Davorom Butkovićem, bivšim nacističkim sljedbenikom, sarajevskim dezerterom, Miljenkom Jergovićem, Juricom Pavičićem…, i mnogim drugima, bio običan odrpanac. Danas, u Hrvatskoj, u kojoj je Tomiću toliko loše, sam Nino Pavić posjeduje pola Hrvatske.

Nino Pavić, u legaliziranoj pljački, kroz predstečajne nagodbe, sam je Hrvatskoj odnio pola Pelješkog mosta koji je spomenuo Tomić. Kako da izgradimo bolnicu kada nam treba novac za režimski Jutarnji list? Je li možda Tomić, kada govori o izgradnji, zaboravio da je Hrvatska izgradila autocestu Zagreb-Split koja se u Jugoslaviji gradila 20 godina, a da se nije pomakla s mjesta odakle se počela graditi i koja je u Jugoslaviji plaćena, a novci pokradeni?

tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari