Connect with us

Vijesti

HRT doznaje koja su tri datuma iz Vlade predložili za izbore

Objavljeno

on

HRT doznaje od visokog izvora u Vladi – predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović bit će ponuđena tri moguća datuma za održavanje izbora: 29. studenoga, 6. prosinca ili 13. prosinca 2015. godine.

[ad id=”68099″]

No, kako za sada stvari stoje, a direktno.hr je jučer to objavio, ipak je najizglednije da bi izbori koje željno iščekuje većina građana Hrvatske mogli biti održani u nedjelju, 6. prosinca ove godine.

Naime, tijekom srijede, premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sastao se i sa čelnicima dijela Kukuriku koalicije, predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić, a trebao je i s predsjednikom HSU Silvanom Hreljom, kako bi razgovarali o pripremama za izbore i mogućem terminu, ali jučer je uspio samo sa šeficom HNS-a.

Također, predstavnika IDS-a nije bilo, ali očekuje se da će njihovo izaslanstvo stići u Zagreb tijekom vikenda, kako bi dogovorili model suradnje. Uostalom, za vikend koji je pred nama je najavljeno i moguće potpisivanje koalicijskog sporazuma lijevih partnera.

‘Ovi datumi su u skladu s Ustavom’, izjavio je za HRT Vladimir Šeks. Dodao je kako je njegova inicijativa išla u smjeru da se uredi čvrsti okvir – kada se moraju održati parlamentarni izbori. ‘Kad bi se zakonski odredilo da se izbori moraju održati, primjerice 2. ili 3. nedjelju prije isteka mandata – to bi riješilo sve nepotrebne trzavice i nedoumice uoči izbora. Sve je drugo sporedno’, poručio je Šeks.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari