Connect with us

Vijesti

HRT i Hrvatski studiji potpisali sporazum o suradnji

Objavljeno

-

Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski studiji  Sveučilišta u Zagrebu potpisali su danas sporazum o suradnji kojim je dogovorena suradnja u organiziranju izvođenja dijela stručne prakse te različitim studijskim programima za studente.

[ad id=”93788″]

Raduje me početak suradnje s Hrvatskim studijima jer je zadaća javnoga medijskog servisa, među ostalim, educirati javnost i poticati razvoj mladih. Ovim sporazumom stvaramo okvir i za neke nove mogućnosti suradnje, posebice za potrebe nastave i obrazovanja mladih novinara. Vjerujemo da ovime započinje naše dugo i uspješno partnerstvo te s nestrpljenjem očekujemo zajedničke projekte i aktivnosti, izjavio je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu s Hrvatskom radiotelevizijom početkom svake studijske godine zajednički će dogovoriti i uskladiti termine obavljanja stručne prakse i broj studenata koje Hrvatska radiotelevizija može primiti u toj studijskoj godini. Za početak uspješne suradnje Hrvatska radiotelevizija donacijom  je pomogla u opremanju radijskoga i televizijskoga studija koji će studentima komunikologije služiti za stjecanje praktičnoga znanja. Među darovanom su opremom magnetoskopi, mikrofoni, slušalice, tonsko miješalo, CD-uređaj, zasloni, pojačala i zvučnici.

Na ovaj će način obje ustanove ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako Hrvatska radiotelevizija dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno sudjelovati u radu i stjecati nova znanja te se na taj način i na najboljemu mjestu pripremati za buduću karijeru. Hrvatski studiji, pak, jasno pokazuju kako je u središtu našega nastavnog procesa student, koji mora tijekom studija steći dovoljno praktičnih znanja da mu radna okolina, jednom kada diplomira, ne bude nepoznanicom, nego okolinom koju u neku ruku poznaje i čijih je radnih procesa svjestan, istaknuo je voditelj Hrvatskih studija prof. dr. sc. Josip Talanga.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari