Connect with us

Pregled

HRT odbacio prozivke oko ‘neprenošenja’ otvorenja obnovljenog Vodotornja

Published

on

Hrvatska radiotelevizija u subotu je odlučno odbacila prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog “neprenošenja” otvorenja vukovarskog Vodotornja.

HRT je obnovi Vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost, a događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a, istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su također da je jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a – s velikom reportažom o Vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom – te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.

“Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos ‘zbog epidemiološke situacije’ – kao i pristup ‘mjestu događaja’ našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17,30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet”, stoji u priopćenju.

“Naime, zbog istinitog informiranja, javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije”, priopćili su s HRT-a.

Također su dodali kako je “organizator imao pravo u svojoj produkciji snimiti emisiju, ali je o tome trebao istinito informirati javnost jer je neprihvatljivo unaprijed snimljenu emisiju proglasiti prijenosom uživo”. (Hina)

Mario Radić (DP) prozvao HRT zbog izostanka prijenosa uživo s otvorenja Vodotornja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari