Connect with us

Reagiranja

HRT odbacuje navode Mosta o pristranosti

Objavljeno

on

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbacuje navode stranke Most nezavisnih lista koja je u svojemu današnjem priopćenju optužila javni medijski servis za pristranost zbog odluke o održavanju televizijske debate predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića i predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zorana Milanovića koja će biti održana u petak 12. kolovoza na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 20 sati.

Hrvatska radiotelevizija uvjerena je da javnost prepoznaje važnost sučeljavanja predsjednika tih dviju stranaka te da građani žele čuti njihova mišljenja o tome kako poboljšati društveno, političko i gospodarsko stanje u zemlji.

Hrvatska radiotelevizija postupa u javnome interesu i podsjeća na to da je riječ o prvoj javnoj televizijskoj debati predsjednika dviju najutjecajnijih političkih stranaka u Republici Hrvatskoj nakon više od 13 godina, a održat će se uoči početka predizborne kampanje za skore izvanredne parlamentarne izbore.

Hrvatska radiotelevizija nije prekršila izborna pravila jer će se debata održati prije početka izborne kampanje, koja počinje 16. kolovoza.

Dakle, nije riječ o izbornoj emisiji, a Hrvatska radiotelevizija će se strogo pridržavati Programskih pravila za praćenje izbora zastupnika u Hrvatski sabor 2016. kojima se jamči ravnopravnost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari