Connect with us

Pregled

HRT: Otkazano sučeljavanje Plenkovića i Bernardića

Objavljeno

-

Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je u ponedjeljak da je otkazano sučeljavanje čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Davora Bernardića, koje je HRT planirao organizirati u utorak, 16. lipnja, jer je Bernardić to odbio.

Ususret parlamentarnim izborima, HRT je planirao u utorak u 20 sati organizirati sučeljavanje dvaju lidera najjačih političkih stranaka, te je 4. lipnja uputio pozive Plenkoviću i Bernardiću za njihovo sučeljavanje u pretkampanji.

Izborni stožer Andreja Plenkovića potvrdio je dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio, stoga je HRT primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja, kaže se u priopćenju.

HRT je kao javni servis i u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata prije nego 17. lipnja nastupe izborna pravila, po kojima to nije moguće realizirati.

Pritom HRT podsjeća da je na parlamentarnim izborima 2016. godine u predkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se obojica odazvala.

Stoga će HRT, u skladu s izbornim pravilima, u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati , no tada se ne mogu sučeliti samo dva kandidata, već će pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtingu prelaze 4 posto, navodi se u priopćenju. (Hina)

Plenković o slučaju Hajduković: ‘Pitajte bjegunca malo o tome kad već neće na sučeljavanje’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas