Connect with us

Reagiranja

HRT pozvan na postupanje – Aleksandar Stanković ne može biti iznad zakona

Objavljeno

-

Nadzornom odboru HRT-a i v.d. glavnog ravnatelja HRT-a

Poštovani gospodine Čutura,
Poštovani gospodine Kuniću,

U privitku Vam šaljem moje dopise gospodinu Bačiću od 29. ožujka, 10. svibnja i 28. svibnja 2021., te njegov odgovor od 18. svibnja 2021.

Kao što je iz priloženog vidljivo, riječ je o potpuno neprihvatljivom nasilničkom i primitivnom ponašanju protiv kojeg se svi čimbenici u hrvatskom društvu moraju boriti, a pogotovo zaposlenici institucija koje financiraju hrvatski građani, a koje postoje kako bi promicali demokratske vrijednosti, pluralizam i toleranciju.

U svezi ispada novinara Stankovića očekujem da, nakon što je osoba koja ga je štitila, a koja više ne upravlja HRT-om, vi u skladu sa zakonom ponovno promotrite ovaj slučaj i donesete potrebne odluke.

U međuvremenu su mi se javili zaposlenici HRT-a sa zabrinjavajućim informacijama o protupravnom ponašanju već spomenutog novinara Aleksandra Stankovića. Naime, Aleksandar Stanković već duže vremena lažno prikazuje broj svojih radnih sati na HRT-u, koji prema svjedočenju zaposlenika mjesečno ne prelazi 50 sati. Osobama koje su zadužene za evidenciju sati prijeti te nasilnički prisiljava da mu potpišu lažni prikaz sati. Do koje razine to ponašanje ide dokazuje slučaj prije nekoliko tjedana gdje je na svom Fb-profilu objavio kako se na svom motoru vozi po Slavoniji, a istovremeno je te sate naveo kao sate provedene na radnom mjestu na HRT-u.
Ovo ponašanje je protivno pozitivnim propisima, a do koje mjere spada u kazneno zakonodavstvo u kontekstu prijetnje, prisile i falsificiranja službene dokumentacije, neka procijene vaše stručne službe.

Vrijednosti hrvatskog Ustava i temeljna načela EU jesu jednakost pred zakonom, te nitko ne može biti iznad zakona. Zahtijevam da sukladno zakonskim propisima i u što kraćem roku rasvijetlite navode iz ovog i prethodnih dopisa, te me u pisanom obliku izvijestite o učinjenom.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Milan Vrkljan
Zastupnik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari