Connect with us

Kronika

HRVAT i Vjernik nikada ne umire

Objavljeno

-

MOJ UJAC!
Dr. Marijan Rogić

Bio je politički emigrant, iskren i pošten HRVAT. Mnogi Hrvati, nažalost i mnogi od naše rodbine, okretali su mu ledja i to ne samo za vrijeme JUGOREŽIMA, nego i za vrijeme i poslije oslobodilačkog rata kad je uspostavljena SAMOSTALNA NEZAVISNA HRVATSKA DRŽAVA.

Neka svi Hrvati pogledaju, ali ne „kroz maglu“, krov crkve SV. MARKA vidjet će pod kojim grbom su se HRVATSKI BRANITELJI borili umirali za svoje ideale. Jedino što danas možemo reći „ja sam HRVAT-ICA“, a sve ostalo ostavimo onima koji nas vode, onako kako je njima dobro.

Nažalost, o tome ne smijemo danas niti razmišljati, a kamoli govoriti, jer nas smatraju neprijateljima ove današnje Hrvatske Države. Kako ona narodna kaže: „ako se ne okrećeš kako vitar puše“ onda nemaš mista ovdje.

Vrlo sam ponosna na moga ujaka DR. Marijana Rogića što je ostao do zadnjega daha iskren, pošten i pravi HRVAT, volio je svoju domovinu HRVATSKU koju je stvarao perom i riječju, vjerni otac dvije kćeri, muž svoje supruge, koja je stajala uvijek uz njega, cijenila njegov rad te bila ponosna i zahvalna.

Dragom bogu sam baš ja zahvalna što sam imala takvoga ujaka koji je čvrsto vjerovao u boga. Svi oni koji su trebali njegov savjet, samo iz razloga da nešto postignu, neka se stide BOGA I ČOVIKA i zemlje po kojoj hodaju. Mnogi će mi zamjeriti i reći da to što pišem nije u redu, ali to mene ne briga jer samo želim ISTINU reći.

Dragi moj ujače, počivaj u miru božjem i neka ti je laka ova „BAVARSKA „ crna zemlja; Dragi Bog te vodio kroz život i tvoja čvrsta vjera u Boga Isusa Krista nije te nikad napustila pa ni sada.

Iskreno rodjeni HRVAT i Vjernik nikada ne umire.

Hvala Ti za svaki tvoj savjet i svaki dragocjeni trenutak koji si sa mnom proveo.

Tvoja netijakinja VERA

(Dr. Marijan Rogić studirao je povijest i političke znanosti na sveučilištu u Muenchen-u. Doktorirao je na temi: „Die Idee des kroatischen Staates bei Ante Pavelić“. Napisao je mnoge knjige iz hrvatske povijesti i politike. Jedna od najpoznatijih djela je knjiga o jugoslavenskim kazamatima: GOLI OTOK- na kojem je proveo dvije godine svoje mladosti.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas