Connect with us

Naši u svijetu

Hrvat izabran za nadbiskupa Chicaga

Objavljeno

-

Velečasni Grbeš smatra da će mu u Chicagu prirediti lijepu dobrodošlicu.

Svećenik podrijetlom iz Hrvatske, Blase Cupich, izabran je za novog nadbiskupa Chicaga. U hrvatskoj zajednici u Chicagu ta je vijest dočekana s oduševljenjem, osobito stoga što Cupich zaista drži do svog hrvatskog podrijetla.

CBS 2, lokalna televizijska postaja intervjuirala je velečasnog Joea Grbeša koji radi kao kustos hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi. Grbeš je istaknuo da ga je papa Franjo iznenadio odlukom da za novog nadbiskupa imenuje Cupicha koji je do izbora bio biskup u Spokaneu u Washingtonu.

– Davno smo se upoznali. Vrlo je društven, jednostavan, vrlo nježna duša. Ljudi ga odmah zavole. Toga se sjećam’, rekao je Grbeš u razgovoru te otkrio da je Cupich u ožujku posjetio crkvu svetog Marka u Vinici nedaleko od Varaždina gdje je 1901. godine krštena njegova baka.

Sam je Cupich za medije govorio o svojoj težnji uspostavljanja boljih odnosa s ljudima istočnoeuropskog porijekla koji žive u Chicagu.

– Bilo bi mi jako drago ako imaju dobru sarmu, to vam je rolani kupus, i poviticu, odnosno štrudlu s lješnjacima. Sada sam siguran da će me zatrpati time – rekao je nasmiješen novoimenovani nadbiskup.

Velečasni Grbeš smatra da će mu u Chicagu prirediti lijepu dobrodošlicu.

 

Dnevno.hr/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas