Pratite nas

BiH

Hrvate su skupo koštali njihovi vlastiti izdajnici

Objavljeno

na

Svi oni koji su izdali hrvatske interese su propali, ali ne i njihova djela

Hrvate su skupo koštali njihovi vlastiti izdajnici, oni koji su pristajali, što zbog ucjena ili obećanja raznih sinekura, prodati cijeli narod i trgovati njegovom voljom. Neki od njih bili su generali u ratu, drugi ministri, treća savjetnici. Većina ih je bila u institucijama Herceg Bosne koja je bila vojni i politički odgovor za obranu, opstanak i ostanak ovoga naroda u Bosni i Hercegovini.

No, kada je nestalo novca iz zajedničke vreće ili kada su se odmakli od političkog oltara, uslijedili su njihovi navodni ideološki otkloni, te su uz sponzorstvo dijela međunarodne zajednice, njihovih nevladinih organizacija i struktura odlučili biti oporba dominantnim hrvatskim političkim strankama. Svaki put rezultati takvih odluka po Hrvate su bili pogubni, s ogoljavanjem njihovih prava, uništavanjem institucija, izvlačenjem novca s hrvatskih područja. Najpogubniju epizodu imala je Nova hrvatska inicijativa koja je sudjelovala u vlasti tzv. Alijanse za promjene.

Preusmjeravanje 100 tisuća glasova Bošnjaka za hrvatske kandidate najavljuje novi krizni zaplet ili rasplet

Njezin je čelnik Krešimir Zubak s predsjednicima drugih hrvatskih stranaka 2002. godine potpisao tzv. Sarajevsku deklaraciju da neće poduprijeti katastrofalne ustavne promjene koje bi bile na štetu vlastitog naroda, a onda je na kraju sve prevario. Podržao je promjene Ustava oba entiteta sukladno odluci Ustavnog suda o konstitutivnosti naroda čime su Hrvati de facto prestali biti politički narod u Federaciji BiH, a u Republici Srpskoj nisu dobili ništa. Do 2002. Hrvati su imali jednak broj resora u federalnoj Vladi, mogli su ravnopravno odlučivati, a sve odluke su donošene konsenzusom.

Prethodno su, kako bi upravo uspostavili vlast Alijanse za promjene, stranci praktično ugurali NHI, tadašnji HSS, i Narodnu stranku Radom za boljitak u vlast na temelju izbornog inženjeringa koji je legalizirao OESS oko načina biranja izaslanika za Dom naroda, ključnog političkog filtra koji je do tada mogao spriječiti majorizaciju Hrvata. Zbog toga su Hrvati kao odgovor uspostavili Hrvatski narodni sabor, a posljedica proglašenja Hrvatske samouprave bilo je tenkovsko gašenje Hercegovačke banke i gospodarske grupacije čime je započelo sustavno gospodarsko uništavanje Hrvata. Sličan scenarij najavljuje se i za nedjeljne izbore kako u pogledu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH do toga da se uspostavi nova alijansa. Otvoreno se govori o planu novog prelijevanja glasova 100.000 Bošnjaka kako bi se realizirao plan koji prijeti i samim temeljima BiH. Hrvati samo čvrstom politikom i odlučnošću mogu izboriti slobodu, a tako se trebaju odnositi i prema izdajnicima u vlastitim redovima.

ZK/VL

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Zašto OESS i druge organizacije ne stanu u obranu hrvatskih medija?

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski zastupnici u Domu naroda FBiH prije i nakon zadnje sjednice nisu željeli davati izjave medijima. Takav stav bio je prosvjed protiv gašenja hrvatskih portala u BiH i njihovih stranica na Facebooku zbog vijesti o generalnu Slobodanu Praljku i ostalim optuženim dužnosnicima Herceg Bosne i HVO-a, piše Večernji list BiH.

– Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja, između ostaloga, kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda FBiH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi s posljednjom presudom Haaškoga suda, ali i brojnih drugih dnevnopolitičkih tema. Izražavamo punu potporu hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža, već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjima servera, profila na FB-u itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkoga promišljanja – poručio je prije nekoliko dana predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović.

Dodao je još kako je razočaran izostankom reakcije organizacija koje se bave zaštitom prava novinara i sloboda izvještavanja.

– Gdje je sada OESS i brojne druge organizacije koje se, navodno, bore za slobodu govora, neovisnost medija i druge floskule koje nam godinama ponavljaju? Nitko od njih nije reagirao na gašenje medija koji su iznijeli svoje stavove oko jedne teme. I to dovoljno govori o njihovoj stvarnoj ulozi na ovim prostorima – rekao nam je Martinović.

Dodao je da je ovotjedni “silenzio stampa” hrvatskih izaslanika bio poruka da se medije ne smiju ugnjetavati na ovakav način te je izrazio nadu kako će oni koji su ih blokirati prekršajno ili kazneno odgovarati. – Ljude koji su prouzročili blokade treba procesuirati i kazniti sukladno zakonu jer su dopustili da se mediji gase samo zato što su izražavali svoje stavove – poručili su hrvatski izaslanici.

Napominjemo kako je i facebook stranica našega portala blokirana! Stoga smo otvorili novu, koju možete podržati lajkom ovdje:

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

FUP pokušava ušutkati Zorana Čegara

Objavljeno

na

Objavio

Federalna uprava policije (FUP) je, zbog intervjua koji je dao Večernjem listu i u kojemu je istaknuo kako Hrvatska nije bila agresor na Bosnu i Hercegovinu, pokrenula istragu protiv ratne legende Sarajeva Zorana Čegara koji se trenutačno nalazi na poziciji načelnika Uniformirane policije FUP-a, piše Večernji list

Kako se doznaje, ne objašnjavaju se u pozivu, koji je uputio načelnik Odjela za internu istragu glavni inspektor Vahidin Munić, razlozi zbog kojih će se Čegara ispitati, ali bi se s njim trebao skoro održati novi “intervju”. Ali s glavnim inspektorom.

U pozivu se pak navodi kako ovoga policijskog službenika zanima “provjera navoda na okolnosti objavljivanja intervjua koji je objavljen u dnevnim novinama ‘Večernji list’ 2. prosinca 2017.”.

Iako je u intervjuu za Večernji list Čegar svjedočio o svom ratnom putu, kao i osobnim iskustvima s hrvatskim dužnosnicima koji su pomagali opkoljenom Sarajevu, očito se njegovo narušavanje idile o Hrvatskoj kao agresoru i bh. Hrvatima nije svidjelo pravim šefovima Federalne uprave policije iz političkog Sarajeva.

Hrvatska nije bila agresor na BiH, Šušak je slao oružje u Sarajevo

Dubravka Šuica upozorila Komisiju: je li ovo gušenje medija ili hibridni rat?

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari