Connect with us

Hrvati BiH – “moneta za potkusurivanje”

Published

on

Hrvati BiH – “moneta za potkusurivanje”

EU ,međunarodnoj zajednici ali i svim političkim strankama Hrvatske treba jednostavno reći : Mi ne živimo ni u kakvom turskom Bosanskom ‘pasjaluku’, nego u zemlji koja je naša domovina, i u kojoj smo autohtoni i državotvorni narod oduvijek, dakle mi smo jedan od tri stupa.

hrvati-bih-siroki-brijegBošnjački političari predugo udaraju u jedan od ta tri stupa ispod pojasa, i treba ih jasno upozoriti da takva prljava igra može dovesti do urušavanja hrvatskoga stupa, a time i do urušavanja države BiH jer je drugi, srpski stup odavno spreman na rušenje države.

S ovakovim ponašanjem bošnjačkih političara ali i suglasnošću SVIH političkih stranaka Hrvatske uz časne iznimke kakove su Davor Ivo Stier i Ruža Tomašić ali i Tonino Picula ( čijim sam istupom jednostavno iznenađen bio znajuči za politiku kukurikavaca i Vesne Pusić ) teško da će doći do bilo kakovog napretka .

Dijagnoza je davno uspostavljena – bošnjački političari Hrvate vuku za nos već predugo vremena… čas glume da su razjedinjeni, čas ovo, čas ono, ali se u sekundi homogeniziraju kada se postavi pitanje jednakopravnosti Hrvata. Uostalom, zašto bi se to pitanje uopće postavljalo njima?!?! Jesu li oni vlasnici BiH ili su Hrvati vlastitim snagama obranili preko 25% teritorija BiH, od čega je 5% uloženo u trampu sa Srbima za Sarajevo i okolnu regiju…

Bošnjacima treba jasno, nedvosmisleno i energično zajednički reći (bez Raguževih eufemizama i slatkorječivosti) da će ili prestati opstruirati realiziranje prava Hrvata kao konstitutivnoga naroda, te prestati plašiti narod zahtjevima Hrvata za vlastitim entitetom, ili ćemo pokrenuti postupak razdruživanja i svoju energiju usmjeriti u tom pravcu.Jer je sada posve jasno da Bošnjacima u BiH su jedini neprijatelji Hrvati i njihova konstitutivnost a a ne postojanje RS.Sada se pokušava od Hrvata nadoknaditi sve što je izgubljeno u ratu sa Srbima .

Znamo što smo držali uoči Daytona, znamo što je ustupljeno Srbima, i to uglavnom za bošnjačke interese, i znamo što trebamo tražiti . U svemu ovome Hrvati BiH očekuju jasnu i neupitnu podršku SVIH stranaka Hrvatske jer nikome Hrvati BiH više ne žele i ne će biti “moneta za potkusurivanje” .

” Mir u regiji ” NEĆETE plaćati oduzimanjem jednakopravnosti Hrvatima u Bosni i Hercegovini

Daran Bašić/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari