Connect with us

Hrvati imaju jednu Domovinu Hrvatsku!

Objavljeno

-

U prilogu objavljujemo Otvoreno pismo ing. Ante Matića, koje je stiglo na adresu uredništva, a naslovljeno je kao reakcija na izjavu don Ivana Miklenića izrečenu u TV Bujici
Otvoreno pismo
 
Onomu slava koji je prvi
Znao nam svijest i ponos dić,
Da smo svi sinci hrvatske krvi:
Bio je Ante Starčević!

Poštovani,

g. Mikleniću slučajno čuh kako rekoste neki dan u emisiji “Bujica” da je predsjednik Franjo Tuđman “Otac Domovine”.

starcevicStoga vam moram reći da je opće poznato, ne ulazeći ovdje u lik i djelo dr.Tuđmana, da je za svakog istinoljubivog i svjesnog Hrvata Otac Domovine dr.Ante Starčević.

Nema potrebe da ovdje navodim razloge čime je dr. Starčević zaslužio taj časni naslov i da je njegova misao kao luč vodila i vodi u neprijateljskom mraku svakog svjesnog Hrvata ka putu sreće i slobode cjelokupnog hrvatskog naroda na (cjelokupnom) području Hrvatske Domovine.

Stoga smatram neprihvatljivim da vi to omalovažavate ili relativizirate udjelujući taj časni i neoborivi naslov drugom, jer kako Hrvati imaju jednu Domovinu tako imaju i jednog Oca Domovine, tim više što mi se zbog toga nameće pitanje što vi smatrate hrvatskom Domovinom!?

Je li za vas to područje današnje RH ili ono što je hrvatskom domovinom smatrao dr.Starčević!?

Je li toj domovini pripadaju i otete hrvatske zemlje poput Bosne i Hercegovine, Srijema, Banata, Bačke te Boke Kotorske!?

I što je Hrvatima iz tih pokrajina (država i dijelova drugih država) Domovina!?

Naime, kao Starčevićev sljedbenik iz Bosne i Hercegovine smatram da Hrvati imaju jednu Domovinu: Hrvatsku (i jednog Oca domovine) i ona se prostire na barem 100% većem prostoru od današnje RH!

ing. Ante Matić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari