Pratite nas

Hrvatska

“Hrvati iz BiH su moj narod, mi smo jedan narod.”

Objavljeno

na

Nakon Porina za hit godine Marko je odlučio razveseliti domoljubnu HERCEGOVINU

thompson1-600x453“Hrvati iz BiH su moj narod, mi smo jedan narod. Ja cijelo vrijeme kroz svoje pjesme nastojim promovirati to zajedništvo; ja ne mogu zaboraviti kada su Hrvati iz BiH ratovali zajedno s Hrvatima iz Hrvatske i s Hrvatima iz raznih krajeva svijeta.

Tako da je to zajedništvo, po meni (i ja to cijelo vrijeme ističem), najveća naša snaga, te ne trebamo nikome dopustiti da nas dijeli. Zato je ta ljubav. Ja sam osjetio nepravdu koja je nanesena hrvatskom narodu u BiH. Nažalost, to je napravila politika i politički pojedinci, ali smatram da, bez obzira na to, narod mora biti zajedno. To je ono što mene inspirira pisati takve pjesme.

Kakav bi bio čovjek kad ne bi imao vrednote kao što su ljubav prema Bogu, prema obitelji i prema Domovini? Ove pjesme koje ja pišem, ja ih i živim te vidim koliko to ljudi cijene, koliko to poštuju, dolaze na koncerte i koliko im to znači.

Moje pjesme su sve što ja mogu dati tim ljudima. Kada bih mogao dati više, dao bih. Mislim da to sve dolazi iz ljubavi, a sve što dolazi iz ljubavi, to je od Boga. Samo On je blagoslov i blagostanje”.

Četvrtak, 24. srpnja u 21 sat Gradski stadion Bare u Čitluku Marko Perković Thompson

glasbrotnja.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MUP-u isporučene hrvatske jurišne puške VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je isporučeno tisuću hrvatskih jurišnih pušaka VHS – K2 nakon što je u rujnu potpisan sporazum ministarstva i tvrtke HS produkt, doznaje se u MUP-u.

“Napominjemo kako su naši najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju i za policijske službenike koji rukuju oružjem, tako i za okolinu”, ističu u MUP-u. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Krstičević: “Predsjednici i premijeru nosim pozitivno mišljenje”

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za obranu, nakon dvosatne je rasprave jednoglasno dao pozitivno mišljenje o prijedlogu stručnog povjerenstva MORH-a za kupnju višenamjenskih borbenih aviona. No, još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada. 

“Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

“Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije – dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investirati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Novinari su Krstičevića izravno upitali ide li pred Predsjednicu i premijera s izraelskom ponudom, no on je izbjegao izravno odgovoriti. “Idem kod Predsjednice i premijera s pozitivnim mišljenjem, jednoglasnim, saborskog Odbora za obranu”, rekao je Krstičević nakon sjednice Odobra koja je iza zatvorenih vrata trajala više od dva sata.

Krstičević je najavio da će javnosti prezentirati sve četiri ponude nakon što Vlada donese odluku o nabavci. Nabrojao je ključne točke kod donošenja odluke – tip aviona, njegova cijena(za koju je rekao da mora biti “priuštiva”) te je naglasio da mora doći i do strateškog partnerstva. o čemu smo pisali u jučerašnjoj Kolumni

Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca!?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari