Connect with us

Naši u svijetu

Hrvati iz Teksasa napravili film o Oluji

Objavljeno

-

Hrvatski filmski institut utemeljen je kako bi filmsku umjetnost predstavio kao bitnu osobinu hrvatske kulture i identiteta te ujedno postavio hrvatski film na zasluženo mjesto u nacionalnom i svjetskom umjetničkom fundusu.

Institut su u Teksasu pokrenuli 2015. američko-hrvatski producent i redatelj Nikola Knez te američko-hrvatski rodoljub Damir Radoš, uz potporu brojnih filmskih entuzijasta iz SAD-a i Hrvatske, piše Dijaspora.hr.

HFI je neprofitna organizacija koja se oslanja na financijsku potporu entuzijasta filmske umjetnosti, ljubitelja povijesti i domovine, novih članova ili partnera, čijim se sudjelovanjem osiguravaju sredstva za programe, filmske projekte i znanstvene inicijative.

U vremenu laži, posebno srbijanske propagande u novije vrijeme, stalno nametanje krivnje Hrvatima za srpske probleme koje su sami stvorili, važno, jako važno je govoriti istinu i to samo činjenicama.

Hrvatski filmski institut ima tu misiju: govoriti istinu. Ovaj film o najslavnijoj hrvatskoj vojnoj akciji upravo to čini: govori istinu o hrvatskoj vojsci, njenim generalima i snažnoj volji – čuvati svoj dom i ljubiti svoj narod.

Hrvati s ponosom slave i slavit će Oluju. Ovaj film govori i zašto je to tako!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas