Početna Herceg Bosna Hrvati izvan Hrvatske samo traže da mogu dostojanstveno glasovati na izborima! (VIDEO)

Hrvati izvan Hrvatske samo traže da mogu dostojanstveno glasovati na izborima! (VIDEO)

2

Uistinu veličanstvena, pobjednička atmosfera u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na svečanom obilježavanju 25. obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a. I nakon 25 godina – jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske nasušna je potreba, kamen temeljac bolje Hrvatske. Iz cijelog svijeta pristigli su članovi te stranke da sudjeluju u svečanom trenutku, obljetnici vrijednoj istaknutog mjesta u nacionalnoj povjesnici. Mnoštvo Hrvata iz Bosne i Hercegovine, također, pribivalo je veličanstvenom trenutku. Gromoglasnim pljeskom pozdravljeni su stoga predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović i predstavnik iseljeništva Ivica Zdunić.

Njihove govore pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

[mom_video type=”youtube” id=”0EL7l1Ji0nU” width=”750″ height=”400″]

[ad id=”40551″]

HDZ i sestrinski HDZ BiH zajedno slave svojih 25 godina! U BiH gradimo svoju domovinu zajedno s Bošnjacima i Srbima. I – prema ustavnim odredbama – svim građanima koji se ne izjašnjavaju kao tri konstitutivna naroda. Hrvatska je članica EU i NATO-a, no nama u BiH je taj put još uvijek dalek. Stoga je uloga dva sestrinska HDZ-a preznačajna i nedjeljiva. Jedan je HDZ! To je poruka koja se mora čuti kako u Hrvatskoj, tako i u BiH!  HDZ BiH je pobijedio na parlamentarnim izborima u BiH – uvjerljivije nego ikada!

Poslali smo vrlo jasnu poruku – bez HDZ-a BiH ne može se graditi budućnost ni BiH ni hrvatskog naroda.

Ponosni smo na Domovinski rat u kojem se branio svaki dom – od Posavine i Središnje Bosne do Hercegovine. Na poseban se način odnosimo prema braniteljima – kako bi zaštitili svetost njih i Domovinskog rata.  Na predsjedničkim izborima dobili smo predsjednicu RH. No vidjeli ste kako se na četiri izborna mjesta u BiH odvijao proces glasovanja. Stoga ćemo tražiti kad HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima vrlo jasno opredjeljenje – svakom građaninu BiH koji ima pravo glasovati na izborima u Hrvatskoj treba biti omogućeno da to učini dostojanstveno. A ne da mora u redovima čekati! BiH ne može preživjeti kao moderna europska država bez jednakopravnosti hrvatskog naroda. Zajedno ćemo slaviti svaku vašu novu pobjedu!

 ZDUNIĆ: HDZ je pobjednička stranka – iseljenici su uz vas!

[mom_video type=”youtube” id=”Y_kiDJ7iOO4″ width=”750″ height=”400″]

Zadovoljstvo je biti danas ovdje. Predsjedniče Karamarko, sa svojim ste suradnicima uspjeli reorganizirati stranku. Ostvaren je niz izbornih pobjeda! Ono što je bilo nemoguće – uspjeli ste postići. Vratili ste nam pobjede! A zadnji predsjednički izbori su – posebna poslastica! Na parlamentarne izbore idemo u pobjedničkom duhu.  Kad je 1987. godine prvi put među nas iseljenike došao dr. Franjo Tuđman i njegova supruga Ankica Tuđman – ujedinila se domovinska i iseljena Hrvatska. Ti se dani ne zaboravljaju! Nije lako danas biti iseljeni Hrvat – ponižavaju nas! Jer, ako iseljena Hrvatska doprinosi proračunu RH, valjda ima pravo na glasovanje. Pogledajte samo što rade druge nacije. Stoga zahtjevamo promjenu izbornog zakona, Ministarstvo iseljeništva, zaustavljanje egzodusa Hrvata…

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Jugoslavija

    Vako/nako
    Neka.Sve se mijenja sem kamenja.
    Vidjet ćete da će Željko Komšić jednoga dana biti predsjednik HDZ-a.