Pratite nas

Komentar

MI HRVATI SMO STVARNO ČUDESAN NAROD!

Objavljeno

na

Čudo je veliko da smo opstali kao narod nakon svega što nam se događalo kroz povijest.

Posezanja za našim teritorijem kroz cjelu povijest prati nas do dan danas. Od najezde Avara, Turaka,Mlečana, Mađara, Austrijanaca, Napoleona, do Srba i Muslimana u novije vrijeme.
Srbi ne odustaju od projekta stvaranja Velike Srbije Memorandum sanu 2, a Muslimani iz BIH od svog izlaza na Jadransko more, slučaj Stolac nedavno to jasno pokazuje.

Talijani preko Esula (Talijani koji su nakon 2.svj.rata iz Istre izbjegli u Italiju) pak ne odustaju od aspiracija na Istru, otoke i grad Zadar,koji su Osimskim sporazumom od 10.studeni 1975 konačno potvrđeni kao Hrvatski odnosno tada Jugoslavenski teritorij. Svake godine na dan 10.veljače koji su Esuli uzeli kao svoj dan (jer je 10. veljače1947 godine u Parizu potpisan
Mirovni sporazum, kojim su ti krajevi pripojeni Hrvatskoj) šalju poruke da je to njihov teritorij, pa se takvim porukama pridruže čak i visoki talijanski dužnosnici!

Podaničkih Vladara kroz povijest koji su uvijek tražili da budu pod nečijom krunom,u nekom savezu sa drugim državama, pa do današnjih dana u sastavu EU. Političara koji su ” dobre sluge, loših gospodara” koji ne brane interese Rh, koji bez pogovora slušaju direktive izvan
Hrvatske, što se nedavno omaklo Vladimiru Šeksu u izjavi nakon izbora, da Sabor ionako ne odlučuje samostalno!

Kulturocid koji nas prati kroz cjelu povijest. Rušenje vjerskih objekata, prisvajanje naših velikana do negiranja Hrvata kao naroda. Očiti primjer je talijanizacija, germanizacija, srbizacija, što je aktualno ovih dana sa Bunjevačkim Hrvatima u Vojvodini!

Opstali smo i unatoč ogromnom broju žrtava u mnogobrojnim ratovima za druge gospodare i za osamostaljenje na putu do stvaranja vlastite države! U 1. svjetskom ratu stradalo je oko 246 000 Hrvata, 137 000 vojnika i 109 000 civila. U i nakon 2. svjetskog rata od 526 000 do 600 000 tisuća Hrvata je stradalo, ovisno od autora koji su objavili studije o broju žrtava. U poraću na Bleiburgu i Križnom putu pretpostavlja se da je stradalo 209 000 domobrana i 125 000 Ustaša, civila i ostalih koji su bježali u Austriju prema Saveznicima.
Poznata je izjava komunističkog dužnosnika da je “Hrvate trebalo pobiti, da bi Jugoslavija mogla živjeti”.

U Domovinskom ratu je na hrvatskoj strani ubijeno ili nestalo 13.583 osobe, prognano i protjerano 550 000 osoba, a 150 000 ih je bilo u izbjeglištvu u inozemstvu. Ratom i ratnim razaranjima bilo je obuhvaćeno 54% hrvatskog teritorija, a pod okupacojom je bilo 26% hrvatskog teritorija. U tijeku Domovinskog rata agresori Srbija i JNA nisu imali namjeru samo fizički zauzeti hrvatski teritorij, već je bitno naglasiti da je to bio osvajački rat za Veliku Srbiju u kojoj nije bilo mjesta za Hrvate. Tu se radilo o potpunom brisanju, uništenju Hrvata kao naroda, uništenju njegova identiteta, kulture i povijesti postojanja na tom prostoru.

I što je najstrašnije po jedan narod, najgore što mu se može dogoditi je tzv. Peta kolona, koja razara nacionalno biće i nacionalni identitet iznutra!

Mislim da svi znaju tko su ti Petokolonaši, ali da ih nabrojim barem neke: Orjunaši, Yugoudbaši, Yugonostalgičari, Mentalni komunisti, iredentisti, regionalisti i svi oni koji se ne mogu pomiriti sa postojanjem samostalne Republike Hrvatske. Među njih ubrojila bih i korumpirane političare kojima su privatni i grupacijski interesi iznad nacionalnih interesa vlastite domovine.

Iz svega navedenog dolazim do zaključka da opstanak hrvatskog naroda ne bi bio moguć bez Božje ruke! Prati nas blagoslov još od vremena Kneza Branimira iz 9-tog stoljeća, kada je Papa Ivan VIII 21.svibnja 879 godine slavio Sv..misu na grobu Sv.Petra i tom prigodom zazvao Božji blagoslov na sav hrvatski narod, kneza Branimira i svu njegovu zemlju.

Tim je činom hrvatski narod, dobio službenu potvrdu pripadnosti Katoličkoj crkvi i međunarodno priznanje Hrvatske države!

Lili Benčik/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari