Pratite nas

BiH

Hrvati su podrijetlom Antifašisti

Objavljeno

na

Antifašizam je poput hrvatskog državljanstva. Njime se kiti tko hoće. Nema provjere, primjerenog testa, niti bilo kakvog ispita, koji se priprema i polaže čak i kod Amera, koji su izgradili svoj identitet okupljanjem svih mogućih vucibatina ovoga svijeta. Danas se najgori kreteni jednostavno nacrtaju u ličkom Srbu i evo ga, stoji drug ponosan, uznesen, antifašista od opanka do šajkače.

Jesu li Hrvati Slaveni ili Anti?

1_salveni antiHrvatima je mudro promijeniti nacionalno ime u prestižne Antifašiste, koji bi kod nas predstavljali ono što su Jugoslaveni bili u Jugoslaviji. Ne baš takvo zlo, ali niti ovakve naivčine kakvi su današnji Hrvati. Prema slavnom slovenskom povjesničaru Ljudmilu Hauptmannu, Hrvati nisu Slaveni, nego više Anti. Dakle, Antifašisti su naša prošlost i naša budućnost. Peta kolona u Hrvatskoj bila bi ponosna da se na takav način integrirala u domaći korpus. Na svoje bi došli i neki domoljubi, recimo kao fašisti Ante Pavelića”, odnosno kao Antefašisti ili ako hoćete, Antifašisti, a može i Antinacisti. Uzvišeni nacionalni identitet Antifašista više bi se oslanjao na hrvatsko, odnosno antifašističko državljanstvo, a manje na krvna zrnca. “Bilo bi uistinu pravedno i spasonosno” preimenovati Hrvatsku u Antinaciju. Zamislite Stipu Mesića kako s bine u Australiji grmi da je Antifašist, a australski Hrvati misle da je Antefašist. Srbi u današnjoj Hrvatskoj bili bi folklorna skupina šire nacije Antifašista. Kada bi se pojavio neki lažni antifašist, tada ga mirne duše možete pitati : kakav ste vi Antifašist ako ste ubijali Hrvate?

Kuda s govnarima koji se predstavljaju kao titoisti?

Znam, znam, Antefašizam je izmišljotina. Pavelić nije bio fašist i to smo skupo platili. Pavelić je bio zaprepašten kada su mu rekli da su bljedunjavi Židovi obojeni. I još su činili frtalj Ustaškog pokreta! Ali, baš zbog toga imamo mnoge dodirne točke Antefašizma i Antifašizma. Možemo reći da je riječ o jednom istom svjetonazoru. Kako su Hrvati više Anti nego Slaveni, Židovi u Ustaškom pokretu bili su Antisemiti. Problem su prljavi titoisti, koje je glupo nazvati Antifašistima. Riječ je o hijenama kakve svijet nije upoznao. Ranih 90-tih bili su tiho, a posljednjih godina krv je ponovno proradila. “Bilo je predivno!” – vele nam bez srama. Ubijete koga želite i nikome ništa. Zaista predivno! Tko smakne Antefašistu u inozemstvu, dobije nov mercedes i vilu u Opatiji, ili Rijeci, ovisno školuje li djecu ili ne. Titoisti su među Antifašistima peta kolona. Tako je bilo i tako će ostati. Nakon što su sovjetski infiltranti u Kerestincu smaknuli Marka Oreškovića, našeg Španjolca, kao komunističku konkurenciju, Ante Pavelić oslobodio je Augusta Cesarca i njegove drugove, sve u želji da spasi i ojača Komunističku partiju NDH. Sovjeti su organizirali zasjedu, pobili prave komuniste i tako osigurali prevlast sovjetske opcije. Nećeš ti Cesarec dizati narodni ustanak sa ustašama, nego ćemo ga dignuti mi sovjeti sa četnicima.

Kako asimilirati mješance?

Ne znam koliko se sjećate Dušana Dragosavca i Milutina Baltića? Iz njih je izbijala plemenitost od koje normalne osobe povraćaju. Da su napisali zamolbu da ih primimo u Hrvate, odnosno Antifašiste, teško bi prošli objektivnu arbitražu. Rasna čistoća nije važna, ali se moramo distancirati od gadova svih vrsta, pa i onih antifašističkog podrijetla. Blef lažnog antifašiste predstavlja veliki fenomen u poremećenom dijelu hrvatske populacije. Srbi drže da su antifašisti već zbog činjenice da nisu Hrvati. Osobe rođene u mješovitom braku, kao i one koje su ušle u takav brak, kao i one kojima su djeca ušla u takav brak, drže da su civilizacijski naprednije od ostalih. Odnosi su toliko iščašeni da više ne možete tvrditi kojoj naciji pripadaju djeca naših predsjednika, unuke da ne spominjemo. Nacionalno neopredijeljene osobe vide to kao svoj vlastiti izbor. Intimno su Jugoslaveni i najčešće Slavenofašisti. Njihova kultura je oskudna – odbijaju naš nacionalni sadržaj, a mješavina je siromašna. I nepouzdana, jer su se neki poznati dotepenci na ovom području osjetili Hrvatima, bez ikakve prinude i/ili nuđenja privilegija. Slavenofašisti idu linijom samoobmane i ugode, pa ne žele prepoznati činjenicu da Hrvatima postaju samo kulturne osobe.

Gladni lažni Antifašisti

Sedamdesetogodišnji teror lažnih antifašista donio nam je teške nutarnje poremećaje, koje ćemo liječiti desetljećima. I danas imate idiote koji brane Josipa Broza i genocid nad Hrvatima u dvije Jugoslavije i u NDH. Mnogi su petokolonaši kao “partizani” i “komunisti” uživali visoke mirovine i različite privilegije. Sačuvali su svoje pozicije sve do ovih dana. Kako se obraniti od svih tih nametnika. Primjerice, Miroslav Krleža zanima malo koga kao književnik, nešto više njih intrigirao je kao Titov ulizica, a najveći broj ostaje uz njega jer su na njegov račun dobro živjeli i dobro će živjeti. Možemo mi tisuću godina slaviti Krležu, ali to svijet ne prihvaća. Krleža je u svojoj stvaralačkoj mladosti napisao nekoliko kvalitetnih stranica i nakon toga postao uškopljeni režimski pisac. Tako su danas Hrvati ucijenjeni: odbaciti Krležu ili na grbači imati svu silu krležijanskih parazita, koji su pokvarenošću nadmašili njegove književne likove. Krležijanci su postali skuplji od EU. Da se tako izrazim, Hrvati mogu konvertirati u Antifašiste, ako odbace lažnu kulturu lažnih antifašista. Kada se neka nacija nađe zatočena u tuđem kulturnom sadržaju, tada je lijek zdrav sportski život.

Nije svaki Hrvoje antifašist

“Ustanak koji je 1941. izbio u Lici, u Srbu, odgovor je na ustašku represiju i upravo će zbog toga imati i elemente osvete koje netko naziva genocidom” – veli nam izvjesni Hrvoje Klasić, od Brezovice i od Siska. Tako imamo nekakvog povjesničara-poluproizvod koji najozbiljnije tvrdi da se najprije dogodila osveta, pa tek onda čin koji se osvećivao. Hrvatska nacija je povijesno i kulturno iščašena, pa moramo odbaciti i svu silu preskupih i jalovih lažnih stručnjaka, koji ne mogu pojmiti svoju selendru a kamoli morfološku povijest civilizacija. Hrvoje Klasić je onaj tužni lik koji brani Titovu neprimjerenu poziciju u našoj povijesti, jer bi u protivnom trebali odbaciti i Dioklecijana, da sada preskočim Klasićevo potezanje Franje Tuđmana u tom kontekstu, jer bi nas to odvuklo od pravog problema. Lažni stručnjaci skloni su jeftinim doskočicama Stipe Mesića. Nitko pametan neće iz povijesti izbaciti Adolfa Hitlera jer je bio zločinac. Ali, nikome u Njemačkoj ne pada na pamet najljepši trg u Berlinu nazvati po Adolfu Hitleru. Što je tim jugoslavenskim idiotima? Zar Hitler nije imao bolje organiziran državni aparat nego Tito? Problem je što ste Klasića mogli poslati na ponavljanje studija i komunističkog smeća, ali on ne može pojmiti zločinačku ulogu Josipa Broza Tita, koja je po nekim svojim dimenzijama nadmašila Hitlera. Tito je Klasićev izbor, koji nema nikakve veze sa poviješću ili nekom drugom znanosti. Moramo odbaciti slavenske obmane i slavenske obmanjivače, i krenuti u novu kulturnu utakmicu kao pravi Hrvati sa Jadrana i iz Lijepe Naše i kao pravi Antifašisti s Crnog mora.

Tvrtko Dolić/Dnevno

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Novi pravosudni igrokaz u slučaju ‘Šantić’

Objavljeno

na

Objavio

Županijski sud u Bihaću odbio je prijedlog Tužiteljstva USŽ-a za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću Tigru, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću, koji su prije nekoliko dana uhićeni zbog sumnje da su 1995. ubili generala HVO-a Vladu Šantića.

Svakome tko je pratio slučaj nestanka generala HVO-a Vlade Šantića, čije tijelo nikada nije pronađeno, nije teško zaključiti kako je u tom slučaju riječ o igrokazu pravosudnih tijela u USŽ-u kako bi se javnosti prikazalo da se nešto radi, piše Večernji list BiH.

Naime, bez tijela Vlade Šantića nema ni presude, pa je u tom slučaju i ovo treniranje strogoće i gluma pravne države pomalo smiješan čin. Koliko god su se u istrazi o mučkom atentatu na doministra FMUP-a Jozu Leutara događale opstrukcije, gotovo na identičan način to se događalo i prilikom istrage vezane uz ubojstvo generala HVO-a.

Opstruiranje istrage

Podsjećanja radi, u poslijeratnom razdoblju provedeno je nekoliko istraga zbog ubojstva Šantića, no nijedna nije rasvijetlila slučaj do kraja. Federalna uprava policije (FUP) je početkom 2014. godine, a na osnovi izjave zaštićenoga svjedoka koji je tvrdio da se posmrtni ostaci generala Šantića nalaze u bačvi na Grabežu, obnovila je istragu u tom predmetu. Ubrzo su izvršena iskopavanja, pa je na obližnjoj lokaciji pronađena bačva s karboniziranim ostacima jedne osobe.

Ipak, DNK analizom nije se moglo gotovo ništa utvrditi jer su posmrtni ostaci bili previše oštećeni. Iste godine FUP-ovi istražitelji pronašli su tragove Šantićeve krvi kod hotela Sedra, nakon čega je podnesena kaznena prijava protiv Hamdije Abdića i nekoliko njegovih suboraca. Za vlasti u Federaciji, nevladine organizacije, Helsinški odbor te ured Amora Mašovića, taj čovjek kao da nije ni postojao, niti koga uopće zanima što se dogodilo s njim. Osim Šantićeve supruge koja je do sada na sve načine pokušavala doći do njegova tijela kako bi ga na dostojan način pokopala, generala HVO-a nitko drugi nije tražio. Jedino je imala potporu u kardinalu Vinku Puljiću, ali su i njegova nastojanja ostala blokirana.

Dudakovićeva šutnja

Unatoč tome što ga je posljednji vidio, general Armije BiH Atif Dudaković već godinama šuti i niječe bilo kakvu umiješanost u Šantićevu likvidaciju. Podsjećanja radi, tog kobnog dana Šantić se obukao i nakon toga sjeo u Abdićevo vozilo, što je u tom trenutku bila neobična gesta za Šantića. Međutim, Šantićevim vozilom marke Mercedes krenula su dvojica pripadnika HVO-a – Željko Vujić i Radovan Klepić uz koje su sjela i dvojica vojnih policajaca iz 502. brigade Armije BiH.

Vozila su se uputila prema hotelu Sedra u Cazinu. Po dolasku u hotelu ih je dočekao general Atif Dudaković, a dvojica pripadnika HVO-a Vujić i Klepić, nakon što su pred ulazom razoružana, otjerana su iz hotela. Generalu Dudakoviću tom prilikom su pravili društvo stanoviti major Armije BiH Aleksandar Mrenica, Hamdija Abdić te Danijel Zulić, osoba koja je dva dana prije pucala u leđa pripadniku HVO-a u kafiću Flamengo.

Nakon tog susreta generalu HVO-a Vladi Šantiću gubi se svaki trag. Premda je 5. korpus Armije BiH imao kompletnu logističku pomoć iz Hrvatske, 10 posto svih isporuka trebao je dobivati tamošnji HVO. Međutim, general Šantić nikada nije znao koliko je čega stiglo jer kompletan uvid u logistiku imao je samo Atif Dudaković.

 

Trebalo je čak 22 i pol godine da se počne rasvjetljavati nestanak i ubojstvo generala HVO-a

 

Hamdija Abdić “Tigar” i ostali uhićeni pušteni na slobodu

 

Obitelj Šantić: Tragamo za istinom i pravdom već 22 godine

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Biskup Komarica: Konstantno ignoriranje zahtjeva katolika da im se omoguće jednakopravnost

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13. prosinca 2017 susrela su se u Banjoj Luci trojica domaćih vjerskih predstavnika pravoslavni banjolučki episkop Gospodin Jefrem, muftija banjolučki dr. Osman efendija Kozlić i biskup banjolučki dr. Franjo Komarica s veleposlanicom SAD u BiH Maureen Elizabeth Cormack.

U dužem otvorenom razgovornu glavna tema je bila mogućnost većeg zajedničkog djelovanja predstavnika tri glavne vjerske zajednice – SPC, Katoličke Crkve i Islamske zajednice – u korist mira i pomirenja u zemlji, te u većem utjecaju na domaće političare oko njihovog zajedničkog djelovanja za dobro svih stanovnika zemlje.

Svaki od trojice vjerskih dužnosnika je iznio svoje viđenje aktualne situacije zajednice vjernika kojoj stoje na čelu, zalaganje u korist mira i pomirenja te mogućnosti i nemogućnosti utjecaja na aktualnu politiku na području svoje kompetencije.

Biskup Komarica je u svojim izlaganjima – između ostalog – podsjetio na zajedničko zauzimanje trojice domaćih vjerskih vođa prije početka rata, tijekom rata u BiH i poslije rata u korist zaštite ljudskih prava, te zajedničkog života u međusobnoj solidarnosti i pomaganju.

Požalio se na podržavanje od strane utjecajnih međunarodnih političara poslijeratnog „kontroliranog kaosa“ i vladavine zakona jačega u zemlji umjesto izgradnje pravne države.

Prigovorio je konstantno ignoriranje – od strane domaćih i međunarodnih političara – brojnih opravdanih zahtjeva domaćih katolika da im se omoguće jednakopravnost i osnovna ljudska prava, kao što su održivi povratak na vlastitu imovinu, izgradnja domova i nužne infrastrukture te izgradnja župne crkve umjesto porušene – kao što je slučaj u općini Drvar.

Naveo je niz projekata koje njegova skoro potpuno iskorijenjena biskupija – tek je oko 5% katolika od predratnog broja nakon 22 godine poslije rata prisutno na području entiteta RS – već godinama nastoji provoditi na socijalnom i odgojno-obrazovnom području u korist istinskog pomirenja i zajedničkog nužnog budućeg života.

Pojasnio je veleposlanici da ona „svaki put kad putuje ovim područjem, a nema pravog puta niti kućā može znati da su tu bila katolička sela, iz kojih su miroljubivi stanovnici nasilno protjerani a nitko od političara i dužnosnika – ni domaćih ni stranih – nije im dostatno omogućio da se ponovno vrate i ostanu živjeti u svom rodnom kraju“.

Zamolio je veleposlanicu Cormack, da preporuči svima trojici „neku učinkovitiju molitvu za političare da im Bog prosvijetli pamet i potakne srce te više ne odbacuju istinu, ne gaze pravdu i ne ismijavaju se pomirenju i trajnom miru među građanima ove zemlje, za koje su odgovorni pred Bogom i pred poviješću“. Sva trojica vjerskih predstavnika su izrazila svoju spremnost da i ubuduće imaju svoje službene predstavnike u Međureligijskom vijeću na području šire banjolučke regije.

Zahvalili su veleposlanici Cormack za organiziranje susreta i otvoreni razgovor. Veleposlanica je obećala da će se pozabaviti s opravdanim pritužbama, prijedlozima, pitanima i zamolbama svojih uvaženih sugovornika, javlja TABB.

 

Biskup Komarica: Zašto se prešućuju i ne procesiraju zločini nad katolicima

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari