Connect with us

Pregled

Hrvati su politički i praktično neafirmirani narod (VIDEO)

Objavljeno

on

Povodom napada na redakciju Hrvatskog tjednika, u emisiju Markov trg telefonski se uključio glavni urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić. Tom prilikom nije htio nikoga optužiti, ali je pokušao analizirati tko bi se mogao kriti iza napada. O pljački, kaže, ne može biti riječi.

[ad id=”68099″]

“Ne može biti riječ o oružanoj pljački, mi nismo trgovina, nemamo više od nekoliko stotina kuna u redakciji i to za operativne troškove, poput poštarine. Radi se o terorističko razbojničkom napadu na Hrvatski tjednik. Provalili su zaključana vrata i zatekli grafičara. Imali su pištolj, bilo je tragova nasilja, vezanja žicom…”, objašnjava Marijačić.

Kako je otvarao vrlo osjetljive teme, u javnosti se govorilo kako su napadači tražili neke od dokaza i dokumenata.

“Dokumente nikada ne bih držao u redakciji ili bih negdje imao kopije. Mi jesmo sustavno obrađivali vrlo važne teme, poput suđenja Josipu Perkoviću, otvarali smo pitanja krivotvorenja brojeva žrtava Jasenovca. Zadnjih smo se dana bavili nalogodavcima slučaja svastika. Ne znam je li to motiv napada, međutim znam da smo, u zadnje vrijeme, vrlo često išli na živce snagama sa lijevoga spektra”, rekao je Marijačić.

“Zaprimio sam prijetnje, ne samo od napadača, međutim, moram još sjesti sa pripadnicima MUP-a, kako bismo analizirali prijetnje i odlučili trebam li dobiti policijsku zaštitu”, zaključio ja Marijačić.
U emisiji su gostovali Ivan Hrstić, kolumnist Večernjeg lista i Mihovil Bogoslov Matković, komunikolog. Mihovil Bogoslav Matković – komunikolog, Ivan Hrstić – novinar

Evo nekih zanimljivijih iz emisije pitnja:

Jeli Srbima bilo teže gledati kako im je prošao šef vlade Vučić u Srebrenici ili Milanoviću kad je čuo kako su žene u Srebrenici oslovile Kolindu..?

Zašto se neki hrvatski političara klanjaju svima, osim hrvatskim žrtvama?
Kako netko uopće može reći ‘pustimo prošlost, ne bavimo se Bleiburgom? To je kao da netko Židovim kaže pustite Holokaust.

Memoari Josipa Manolića: ‘Politika i domovina – moja borba za suverenu i socijalnu Hrvatsku’ Prilog za bolju budućnost ili spomenik vlastitom životu?

Manolićeve tvrdnje da je Karamarko surađivao s udbom. Tko je uopće taj Karamarko? Spomenik Tuđmanu. HDZ pokrenuo raspravu o prijetnjama Krešimira Milanovića

Prilozi:

– Dezinformacije u službi spiniranja javnosti, podmetanja i specijalnog rata: Prilog Tuđman o proboju u Vukovar, opisuje kako je naredio proboj, ali su ga onemogućile opstrukcije

– Danas se Jugoslavija kroz forsiranje jugonostalgije, od glazbe, raznih filmova, prisjećanja iskrivljenih interpretacija prikazuje kao obećana zemlja: Prilog Đodan o Jugoslaviji na temu o jugonostalgiji iznosi računicu financijskih tokova odnosno pljačke Hrvatske.

– Siluju se teme regionu, o suradnji s regionom, o tobožnjoj Hrvatskoj prirodnoj i komparativnoj usmjerenosti na zemlje regiona. Izbjegava se jasno osuditi velikosrpske i četničke provokacije od ministra Vulina i pljuvanju po Stepincu pa do stava srpskih vlasti o Oluji, Domovinskom ratu, njihovom četničkom karakteru obnašatelja vlasti i sl. Sklonost hrvatskih političara da po svaku cijenu u Beogradu traže gazdu od Josipovića i njegove hrestomatije pa do Pupovca i njegovih etnobiznismena: Prilog Tuđman o hrvatskim sporazumašima na štetu hrvatskih interesa, ekstenzija na današnje okolnosti.

– Što je danas ostalo od Tuđmanove sve hrvatske pomirbe: Prilog: Tuđman kako je izgledala pomirba u Jugoslaviji i koliko je slična situaciji danas.
Hrvatska se kljaštri instalacijom nekulture i vulgarnosti i jugonostalgije: Prilog: Histrioni, predstava Diogeneš. Komentar o Frljiću.

Jučer se na press konferenciju u režiji HND-a, sudilo njihovoj članici novinarki Karolini Vidović Krišto. Bilo je to suđenje bez prava na obranu, jer nije bila prisutna Karolina Vidović Krišto.
Prisutni su bili predstavnici Zagreb Pride, Centra za mirovne studije, odvjetnica Vesna Alaburić te predsjednik HND-a Saša Leković.

Metodološki ovo je boljševički pogrom neistomišljenika, ovdje se cehovska novinarska udruga okrenula protiv svojeg člana, protiv struke, a istovremeno se stavila u službu odvjetnika i zagovaratelja jedne svjetonazorske društvene opcije.

Ovakvim skupom, press konferencijom, tribinom ili kako se već to suđenje u prostorijama i pod patronatom HND-a prozvalo, javno se zakoračilo u prostor diskriminacije i time se hrvatsko društvo gura u legalizaciju diskriminacije, svjetonazorskog pa i političkog jednoumlja.

Ključni svjedok na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu Ivan Krmpotić poslao je otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu u kojem ga moli da ne da njegovoj kćerki otkaz a u zamjenu mu nudi da neće svjedočiti protiv udbaša.

Markov trg

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari