Connect with us

Naši u svijetu

Hrvati traže pomoć iz Prištine i Zagreba

Objavljeno

-

Hrvatska zajednica u Janjevu suočava se s teškim krađama, nasilnim upadima u njihove domove i uništavanjem imovine. “Dokle tako?”, pitaju se u otvorenom pismu koje su adresirali svim važnim državnim institucijama u Hrvatskoj i na Kosovu.

Malobrojni Hrvati u Janjevu su ugroženi i pod neprestanim strahom od lokalnih kriminalaca, dramatična je poruka janjevačkog župnika don Mateja Palića koju je odaslao na adrese mnogobrojnih hrvatskih i kosovskih državnih institucija.

Proteklih nekoliko godina pljačkale su se prazne kuće, no sad se način djelovanja promijenio i postao bezobzirniji tako što provaljuju u naseljene kuće, otuđuju novac, dokumente i imovinu, pa čak i automobile iz kuće Hrvata, upozorava janjevački župnik u otvorenom pismu.

Iako su sva kriminalna djela prijavljena nadležnim policijskim postajama, do sad ni jedan slučaj nije riješen niti su pronađeni krivci, a šteta nije nadoknađena, govori župnik don Palić.

Nekada najmirnije mjesto sada je postalo najnesigurnije, ne možemo živjeti normalno ni slobodno, niti raditi na integraciji Hrvata u kosovsko društvo, ističe don Palić.

Nezadovoljni župljani crkve sv. Nikole u Janjevu upozoravaju na nevoljnost odgovornih osoba koje bi trebale riješiti ovaj gorući problem.

Otvoreno pismo pročitajte u cijelosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari