Connect with us

Naši u svijetu

Hrvati u Austriji dobili Hrvatski dom u Beču

Objavljeno

-

Foto: Hina

Prije planiranog roka, Božića ove godine, Hrvati u Austriji dobili su u Beču svoj Hrvatski dom, zgrada se nalazi u 23. bečkom kotaru, a prvi sastanak u njenim prostorijama održat će se u četvrtak, 17. rujna.

O otežanom radu udruga u vrijeme korona-krize, na tom će sastanku govoriti zainteresirani predstavnici hrvatskih udruga u Austriji.

Zgrada Hrvatskog doma, projekt o kojem sanjaju generacije Hrvata u Austriji, prostire se na više od 2 000 metara četvornih, ima dvije velike dvorane, uredske i multifunkcionalne prostorije. U tijeku je uređenje okoliša, obnova fasade i drugi radovi.

„Ponosan sam i jako sretan. Zgrada je samo beton, ali naš Hrvatski dom su neumorni ljudi, entuzijasti i stručnjaci koji su svojim znanjem i velikom ljubavlju vjerovali da to možemo ostvariti. Na svima nama je da sada u duhu zajedništva idemo dalje“, poručio je predsjednik Hrvatskog doma Beč Andrej Lucić.

Istaknuo je i kako je, usprkos otegotnim okolnostima, korona-krizi i svemu što nas okružuje, vječiti optimist. „Vječiti sam optimist, jer vjerujem u Hrvate, vjerujem u sve ljude dobre volje i neka nas zgrada Doma i sve ono što će uslijediti napokon ujedini prema koracima ljepše budućnosti Hrvata u Austriji“, naglasio je.

Lucić je na Prvom kongresu hrvatskih udruga u Austriji, koji je održan u prosincu prošle godine i koji je okupio više od 2 000 gostiju, najavio kako je cilj do kraja ove godine ostvariti projekt Hrvatski dom Beč.
I prije Božića i kraja godine, nakon intenzivnih traženja i sastanaka, cilj je ostvaren, poručuju iz Hrvatskog doma Beč. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari