Connect with us

Naši u svijetu

Hrvati u Berlinu na veliko slave 25. obljetnicu Dana hrvatske državnosti

Objavljeno

-

Ove godine s ponosom i radošću obilježavamo 25. obljetnicu osnutka naše samostalne i suverene Domovine, Republike Hrvatske. Povodom te značajne obljetnice Hrvatska katolička misjia Berlin poziva na svetu misu zahvalnicu koja će se slaviti u nedjelju, 26.6.2016., u 11.30 sati u crkvi sv. Sebastijana. Misno slavlje predvodit će apostolski nuncij msgr. Nikola Eterović.

[ad id=”93788″]

Ovim misnim slavljem vjernici će se zahvaliti Bogu za ispunjenje stoljetnoga sna hrvatskoga naroda te se žele sjetiti svih koji su žrtvovali svoje živote i zdravlje za slobodu naše domovine. Zajedno će se pomoliti za mir i jedinstvo svoga naroda te za mudrost i odgovornost onih kojima je povjerena vlast da djeluju na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta.

Raznolike glazbene izbvedbe dječjeg zbora i zbora mladih HKM Berlin, berlinske klape Poverello te ženske vokalne skupine DueDeni obogatit će liturgijsko slavlje. Članovi velikog folklora i mladi HKM Berlin sudjelovat će u obredu prinošenja darova koji su obilježje hrvatske kulturne baštine i pokazatelji raznolikosti hrvatskih pokrajina. Veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Ranko Vilović, te predstavnici hrvatskih kulturnih i sportskih udruga nazočit će svetoj misi. Vjernici su pozvani da dođu odjeveni u narodnu nošnju, a djeca i mladi u hrvatskim dresovima. Igrači berlinskog hrvatskog nogometnog kluba S.D. Croatia najavili su svoj dolazak također u majicama hrvatske reprezentacije, a izložbom, koja će biti postavljena u predvorju crkve, svim posjetiteljima pružit će se jedinstvena mogućnost saznati više o hrvatskim svecima i blaženicima.

U noći od petka na subotu, 24./25.06., održat će se cijelonoćno, besprekidno klanjanje pod geslom “Poklonimo se Kristu da Domovina bude Kristova” s početkom u 19.30 sati u crkvi sv. Klementa. Tom prilikom Hrvati iz domovine i iseljeništva bit će ujedinjeni u molitvi za Domovinu i hrvatski narod.

Nadolazeći vikend bit će pun hrvatskih manifestacija uoči 25. obljetnice Dana državnosti, pa će se tom prilikom u organizaciji S.D. Croatie Berlin također održati tradicionalni nogometni turnir sv. Ante, na koji se pozivaju svi zainteresirani na bodrenje momčadi i druženje uz roštilj. Nadalje Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin u subotu od 20 sati u svojim prostorijama priprema proslavu uz prikladan program. Nastupat će folklorne skupine Hrvatske zajednice, učenici Hrvatske nastave s recitacijama o domovini te grupa “Plamen”.

Članovi župnog vijeća HKM Berlin rado su se uključili u organizaciju mise zahvalnice te su kreiranjem i štampanjem informativnog letka, Hrvate u Berlinu obavijestili o svim događanjima uoči Dana državnosti.

Berlinski Hrvati su u išćekivanju jednog lijepog, posebnog vikenda gdje će kroz raznoliku ponudu svatko imati mogućnost pronaći nešto za sebe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari