Pratite nas

Hrvati u BiH nestrpljivo iščekuju svoga heroja Darija Kordića

Objavljeno

na

Hrvati u BiH nestrpljivo iščekuju svoga heroja, koji će ako Bog da ugledati svjetlo slobode za nekoliko dana ili točnije 6.lipnja.

hrvati-bih-cekaju-svog-heroja-daria-kordica

Dario je tamničio nevin u zatvoru jer je čovjek čista obraza, i jer je onaj koji domoljublje čuva duboko u srcu i duši, a nikako ne nekamo drugdje gdje su ga čuvali oni koji su se na račun njega obogatili.

Cijena njegovog poštenja i domoljublja je osuda na 25. godina robije. Bez obzira na montirano suđenje i nepravednu presusu Dario nije klonuo duhom i strpljivo je čekao dan koji će ubrzo doći, dan kada će kao slobodan čovjek zagrliti svoju obitelj. Nažalost, na slobodi ga neće dočekati roditelji. Pero i Rozika umrli su, a nisu dočekali slobodu svoga sina. Umrli su i zbog tuge što je njihov Dario nevin u zatvoru, ali i ponosni što je ostao dosljedan svojim načelima i svetinjama. Dario je svoj križ nosio dosljedno velikom i poštenom  čovjeku, i iskreno se nadamo da ga je konačno nakon punih 16. godina u tamnici donio do kraja.

U našoj povijesti će ostati zapisano da je Dario Kordić heroj srednje Bosne osuđen na višegodišnju robiju jer je u ratu branio i obranio svoj dom, svoju obitelj i svoj narod. Svuda u svijetu heroji se slave, a Dario je u ovoj državi zbog toga teško osuđen. Osudili su ga oni isti kojima je Dario osujetio planove brisanja jednog naroda s lica zemlje. Hrvatski narod to vrlo dobro zna i Dario je za njega heroj koga slave i kojeg će uvijek slaviti. Dario tvoj narod te čeka, ti si bio i ostao heroj svih Hrvata u BiH…

Kao i što je najavljeno, U Petak je održana humanitarna večer za Daria Kordića u Eco-selu “Grabovica” gdje se okupilo oko 450 prijatelja lika i djela heroja Lašvanske doline.

Fotografija vijesti
U svom kratkom obraćanju, predsjednik HU “Prijatelji” gdin. Vinko Zorić zahvalio se nazočnima i posebno pozdravio gđu. Veneru Kordić koja je za ovu prigodu došla iz Zagreba.

Vinko Zorić je prenio pozdrave Darija Kordića i rekao da se Dario i fizički i duhovno osjeća izvrsno.

Predsjednik Udruge je nazočnima prenio veliku ljubav Daria za svoj hrvatski narod, Republiku Hrvatsku i HR Herceg-Bosnu. Također je istakao da je Dario svjestan svega, da zna tko je na njega lagao i lažno svjedočio, ali da on svima oprašta i da poziva sve nazočne da svom narodu i svojoj zemlji iskazuju samo darove ljubavi i solidarnosti. Dario je preko predsjednika svima prenio da ih grli i ljubi kako njega ljubi i grli ruka Duha Svetoga.

Gdin. Zorić se zahvalio svima koji su na najmanji način pomogli Udrugu, a time i obitelj Kordić. Posebno se zahvalio JP EPHZHB i županu Splitsko-dalmatinske županije gdinu. Ževrnji.

Na kraju se gdin. Zorić iskreno i sa puno emocija obratio i zamolio nazočne da na nedjeljnjoj misi izmole po jednu molitvu da dragi Isus prosvjetli one koji odlučuju i da Dario 6. lipnja o.g. bude slobodan čovjek.
Predsjednik se zahvalio Dariju na žrtvi za sve nas i za pozitivne emocije koje k nama dolaze iz njegovih uzničkih razmišljanja.

Nazočnima se prigodnim rječima obratio don Željko Majić, generalni vikar, izaslanik mons. dr. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog i dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

U zabavnom djelu programa nastupili su Marko Perković-Thompson, Mate Bulić, klapa Delminium i glazbeni sastav Afrodita iz Tomislavgrada.

hercegovina.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

dr. Hrvoje Tomasović pozvao branitelje: Oduprimo se ‘njihovoj’ Hrvatskoj, totalitarizmu i političkoj agresiji koju širi Beljak

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji, oduprimo se „njihovoj“ Hrvatskoj, totalitarizmu i političkoj agresiji koju širi Beljak

Započet  ću ovu svoju objavu citatom iz popularne pjesme “E, moj narode” Marka Perkovića Thompsona: “Ja to više tako ne mogu i neću!”

Predsjedniku HSS-a, mojem samoborskom gradonačelniku Kreši Beljaku nije bilo dosta što je izazvao opću sablazan svojim nedavnom tweetom da “Udba nije ubila dovoljno hrvatskih političkih emigranata”, već, unatoč konsternacije šire javnosti nastavlja sa nizom svojih skandaloznih izjava.

Tako je na Facebook stranici gradonačelnika Čazme Dinka Piraka Beljak izjavio sljedeće:

Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja”.

S obzirom da se ovdje radi o više nego očitom govoru mržnje, nepoštivanju više hrvatskih zakona te same Deklaracije o Domovinskom ratu, odlučio sam se na javni korak u smjeru adekvatnog sankcioniranja Kreše Beljaka za ovakovo njegovo “političko” djelovanje.

Samo da podsjetim zaboravne: taj isti Beljak već je i prije imao javne agresivne i seksističke ispade zbog kojih bi mu aktivisti iz #spasime trebali prosvjedovati pod kućnim prozorom.

Bez obzira na moje političko razmimoilaženje s Ružom Tomašić, ona sigurno kao žena nije zaslužila ton i način obraćanja koje je svojedobno imao taj isti Beljak kada joj je poručio: “Sikter iz naše Hrvatske!”

Kakva je to “njihova” Hrvatska jasno se i bjelodano vidi iz zadnji Beljakovih objava, a takvom se totalitarizmu i političkoj agresiji trebamo odlučno suprotstaviti.

Stoga sam se, kao hrvatski branitelj, odlučio za pokretanje ove grupe pod nazivom “BRANITELJI PROTIV BELJAKA”, s dva osnovna cilja:

1. Poticanje institucija hrvatske države na dosljedno poštivanje rezolucije EU parlamenta iz 2019. godine “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe” koja jasno poistovjećuje nacistički i komunistički režim;

2. S obzirom na činjenicu da mandatno-imunitetno povjerenstvo u pravilu ne skida saborski imunitet zastupniku na osnovu privatnih kaznenih prijava, želimo potaknuti institucije da po službenoj dužnosti protiv Kreše Beljaka podignu kaznenu prijavu zbog njegovih degutantnih izjava za koje mora odgovarati!

Dragi moji suborci, hrvatske braniteljice i branitelji, odazovite se ovom mojem pozivu u grupu “BRANITELJI PROTIV BELJAKA“!

Uvijek vaš ratni prijatelj, Hrvoje Tomasović, dr.med.

Krešo Beljak: ‘Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja’; Hrg: ‘Mislim da Beljaku treba medicinska pomoć’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Žigmanov: Hrvati i dalje u strahu jer su najomraženija manjina u Srbiji

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je na tribini u Novom Sadu da Hrvati u Srbiji i dalje žive u strahu zbog velike etničke distance prema njima te da najnovija istraživanja pokazuju da su “najomraženija” nacionalna manjina, prenio je portal “Autonomija.info”.

Prema portalu Neovisne udruge novinara Vojvodine, Žigmanov je na tribini koalicije „Vojvođanska fronta“ rekao da su Hrvati pretekli Albance, koji su do sada bili najomraženiji, te da je zbog takve situacije strah kod Hrvata u Srbiji velik.

On je naveo da je DSHV ušao u „Vojvođansku frontu“ i zbog toga što Hrvati u Vojvodini nikada neće zaboraviti što su lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i njegovi suradnici radili da ih zaštite tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, kada su bili izloženi progonu, naročito u Srijemu.

“Čanak i LSV su jedini stali u obranu nas vojvođanskih Hrvata”, poručio je Žigmanov, prenijela je „Autonomija“.

Zahvalio je Čanku i što je, kao predsjednik Skupštine Vojvodine u mandatu od 2000. do 2004., potpisao odluku o osnivanju Novinsko-izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“, kao i odluku o uvođenju hrvatskog jezika kao službenog u pokrajinski parlament, čime su bila otvorena vrata da se Hrvatima priznaju prava koja imaju ostale nacionalne manjine u Vojvodini.

Tribinu u Novome Sadu, na kojoj su govorili i predstavnici stranaka i nevladinih organizacija, organizirao je pokret „Vojvođanska fronta“.

Riječ je o koaliciji vojvođanskih političkih i nevladinih organizacija, kao i uglednih pojedinaca koji se zalažu da Srbija u Europi „bude decentralizirana, sekularna država u kojoj bi Vojvodina imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast“.

Stranka hrvatske manjine pridružila se „Vojvođanskoj fronti“ u studenome prošle godine, nakon čega je održana zajednička sjednica predsjedništva stranaka koje su osnivači pokreta.

„DSHV kao najznačajnija politička organizacija Hrvata u Srbiji očitovala je interes da sudjeluje u političkom životu. Nama je stalo da ostvarimo ravnopravnost, da budemo prihvaćeni građani države u kojoj će autonomija Vojvodine biti ostvarena u punom kapacitetu, a lokalne samouprave s velikim ovlastima“, izjavio je tom prigodom Žigmanov.

Čelnik DSHV-a ističe kako pristupanje „Vojvođanskoj fronti“ „nije koalicijski sporazum, jer izbori u Srbiji još nisu raspisani, već akt o suradnji na određenim vrijednostima.“

On, međutim, nije odbacio mogućnost stvaranja političkog partnerstva za izbore koji bi se za sve razine vlasti u Srbiji mogli održati na proljeće.

DSHV je na prethodnim izborima nastupio u koaliciji s Demokratskom strankom (DS), u sklopu čijega oporbenog kluba zastupnika u Skupštini Srbije djeluje čelnik DSHV-a Tomislav Žigmanov.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari