Connect with us

Hrvati u BiH nestrpljivo iščekuju svoga heroja Darija Kordića

Objavljeno

-

Hrvati u BiH nestrpljivo iščekuju svoga heroja, koji će ako Bog da ugledati svjetlo slobode za nekoliko dana ili točnije 6.lipnja.

hrvati-bih-cekaju-svog-heroja-daria-kordica

Dario je tamničio nevin u zatvoru jer je čovjek čista obraza, i jer je onaj koji domoljublje čuva duboko u srcu i duši, a nikako ne nekamo drugdje gdje su ga čuvali oni koji su se na račun njega obogatili.

Cijena njegovog poštenja i domoljublja je osuda na 25. godina robije. Bez obzira na montirano suđenje i nepravednu presusu Dario nije klonuo duhom i strpljivo je čekao dan koji će ubrzo doći, dan kada će kao slobodan čovjek zagrliti svoju obitelj. Nažalost, na slobodi ga neće dočekati roditelji. Pero i Rozika umrli su, a nisu dočekali slobodu svoga sina. Umrli su i zbog tuge što je njihov Dario nevin u zatvoru, ali i ponosni što je ostao dosljedan svojim načelima i svetinjama. Dario je svoj križ nosio dosljedno velikom i poštenom  čovjeku, i iskreno se nadamo da ga je konačno nakon punih 16. godina u tamnici donio do kraja.

U našoj povijesti će ostati zapisano da je Dario Kordić heroj srednje Bosne osuđen na višegodišnju robiju jer je u ratu branio i obranio svoj dom, svoju obitelj i svoj narod. Svuda u svijetu heroji se slave, a Dario je u ovoj državi zbog toga teško osuđen. Osudili su ga oni isti kojima je Dario osujetio planove brisanja jednog naroda s lica zemlje. Hrvatski narod to vrlo dobro zna i Dario je za njega heroj koga slave i kojeg će uvijek slaviti. Dario tvoj narod te čeka, ti si bio i ostao heroj svih Hrvata u BiH…

Kao i što je najavljeno, U Petak je održana humanitarna večer za Daria Kordića u Eco-selu “Grabovica” gdje se okupilo oko 450 prijatelja lika i djela heroja Lašvanske doline.

Fotografija vijesti
U svom kratkom obraćanju, predsjednik HU “Prijatelji” gdin. Vinko Zorić zahvalio se nazočnima i posebno pozdravio gđu. Veneru Kordić koja je za ovu prigodu došla iz Zagreba.

Vinko Zorić je prenio pozdrave Darija Kordića i rekao da se Dario i fizički i duhovno osjeća izvrsno.

Predsjednik Udruge je nazočnima prenio veliku ljubav Daria za svoj hrvatski narod, Republiku Hrvatsku i HR Herceg-Bosnu. Također je istakao da je Dario svjestan svega, da zna tko je na njega lagao i lažno svjedočio, ali da on svima oprašta i da poziva sve nazočne da svom narodu i svojoj zemlji iskazuju samo darove ljubavi i solidarnosti. Dario je preko predsjednika svima prenio da ih grli i ljubi kako njega ljubi i grli ruka Duha Svetoga.

Gdin. Zorić se zahvalio svima koji su na najmanji način pomogli Udrugu, a time i obitelj Kordić. Posebno se zahvalio JP EPHZHB i županu Splitsko-dalmatinske županije gdinu. Ževrnji.

Na kraju se gdin. Zorić iskreno i sa puno emocija obratio i zamolio nazočne da na nedjeljnjoj misi izmole po jednu molitvu da dragi Isus prosvjetli one koji odlučuju i da Dario 6. lipnja o.g. bude slobodan čovjek.
Predsjednik se zahvalio Dariju na žrtvi za sve nas i za pozitivne emocije koje k nama dolaze iz njegovih uzničkih razmišljanja.

Nazočnima se prigodnim rječima obratio don Željko Majić, generalni vikar, izaslanik mons. dr. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog i dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

U zabavnom djelu programa nastupili su Marko Perković-Thompson, Mate Bulić, klapa Delminium i glazbeni sastav Afrodita iz Tomislavgrada.

hercegovina.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari