Pratite nas

BiH

Hrvati u Oluji izvršili nečuveni genocid nad obespravljenim Srbima!

Objavljeno

na

Baldasar Gracian je napisao: “Pametnom više koriste neprijatelji nego ludom prijatelji!”

Slavko Linić zabio je zadnji zahrđali čavao u crveni lijes na kojem piše: “Pošteni SDP“. Unutarpartijsko prepucavanje u SDP-u nije predmetom mog interesa. Ipak ne mogu se potpuno isključiti jer mi to priječi činjenica da sam ipak “homo politicus”. Zbrajajući dva i dva proizlazi da je bivši ministar ćorcima žestoko zapucao na Premijera. Ako je bivša supruga Premijerovog brata imala uvjete da dobije kredit HBOR-a za male poduzetnike onda je to samo za pohvalu.

linić press konferencija

Ako pak nije ispunjavala uvjete, u što sumnjam, onda je odgovorna ona osoba u HBOR-u koja je potpisala odobrenje o kreditu. Ako je pak Premijer malo sa strane pogurao šogoričin kredit, onda je naravno i on pomalo odgovoran, ali to treba potkrijepiti nekim dokazom, a ne samo ispraznim tvrdnjama. Ako je pak za taj poguranac znao i Linić (što on i sam priznaje) onda je i on odgovoran jer se tu radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti. Naime, po KZ-u svaka osoba koja dozna za izvršenje nekog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, dužna je takvo djelo prijaviti jer neprijavljivanjem i sama čini novo kazneno djelo neprijavljivanja. To je cijela mudrost.

Novinarske usporedbe sa Linićevim zamjenikom koji je dobio kredit od nekih tridesetak milijuna kuna su priglupe. Bivša supruga Premijerovog brata nije ni slučajno u tako bliskim rodbinskim odnosima s Milanovićem kao Linićev zamjenik sa svojim sinom za kojeg je isposlovao ogromni kredit. Zanimljiv je i stav hrvatskih medijskih kuća u demaskiranju “poštenog” SDP-a. Večernji je protiv Premijera. Proglašava ga lašcem, a da za to ne navodi ni jedan relevantni dokaz. Jutarnji pak, preko Premijerovog apologeta Butkovića, drži čvrsto njegovu stranu, osim povremenih iskakanja Jelene Lovrić. I nazire se epilog. Na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora SDP-a Slavko Linić će popušiti na sreću i veselje svih onih kojima je prošlog ljeta, zbog par kuna, zatvarao usred sezone kafiće, restorane, slastičarnice i tako skupljao jeftine političke poene na tuđoj nesreći.

Neće za njim žaliti ni oni koji, čim izdaju neki račun, na isti odmah moraju platiti PDV iako u većini slučajeva nikada ne vide svoj zarađeni novac od onih kojima je račun odaslan. Bivša ministrica turizma Pave Rusković Župan neće zaplakati za Slavekom. Ona je još 2000. g., dobila PTSP kad je čula kako je Slavek neke hotele u Dubrovniku prodao svom crvenom frendu Goranu Štroku za 1,5 milijuna maraka iako je obitelj Lukšić za te hotele nudila 35 milijuna maraka. Kako kaznena djela iz privatizacije ne zastarijevaju, a taj slučaj nikada nije procesuiran, možemo s pravom zaključiti da je RH pravno retardirana zemlja. I na kraju, SDP je, ni od koga prisiljavan, dobro osvijetlio sam sebe.

Nelson Mandela je jednom rekao: “Naša nas svjetlost, a ne tama, plaši najviše od svega.”

U Hrvatskoj se, na užas lijeve medijske falange, opet ukazala Judith Reisman. Građanska inicijativa “Ne dirajte djecu” pozvala je J. Reisman da održi niz predavanja o rastućem problemu pedofilije u svijetu i u RH. Čitajući novine zgodno je napomenuti kako nije bilo ni jednog jedinog “intelektualnog proletera”, tj., hrvatskog novinara koji časnu i staru profesoricu nije počastio pridjevom “kontroverzna”. Priznata “proleterka” Mirela Lilek iz predstečajnog Jutarnjeg napravila je zapaženi intervju sa dekanom Medicinskog fakulteta dr. Davorom Miličićem. Pucajući od znatiželje zašto je Dekan dopustio da “kontroverzna” američka autorica održi predavanje na njegovom fakultetu. Naša Lili, u maniri tajnog agenta, tjera Dekana pred zid pitanjima: “Vi ste osobno odobrili današnje predavanje Judith Reisman na Medicinskom fakultetu?”

Dekan je mirno odgovorio kako nitko na njegovom Fakultetu ne vidi u tome ništa sporno. Međutim, zapjenjena Lili, k’o komarac u poplavljenoj Slavoniji, juriša dalje na Dekana: “J. Reisman je već gostovala na vašem Fakultetu. Zašto ponovno?” kad je Dekan odgovorio na način koji nije zadovoljio njenu ljevičarsku doktrinu, Lili se upono nije dala već je nastavila: “Ali njeno predavanje je izašlo izvan okvira znanstvenika u modernom društvu!” E, moja Lili! Tu se radi o borbi protiv pedofilije! Po tebi su znanstvenici u modernom društvu nizozemski izdavač pedofilskih časopisa Hekma, njegov hrvatski sljedbenik Štulhofer i naš ministar Jovanović. I naravno Lili! Dr. Miličić je tijekom cijelog intervjua pokušavao udobrovoljit našeg proleterskog komarca u liku Lili te ju je blago podučio: “Koliko se mogu prisjetiti njenog životopisa (J. Reisman), uz to što je stekla stupanj doktorice znanosti, ona je bila angažirana u nekoliko sveučilišnih institucija, a bila je i savjetnica nekoliko američkih predsjednika. Poznata je u svijetu. Bojim se da oni koji govore o njoj kao pseudoznanstvenici uopće ne poznaju njezin opus nego to ponavljaju kao papige….” I tu je Dekan pogodio u sridu! To su lijeve papige!

Papagaj Štulhofer, mamagaj Mirela Lilek, fali samo Ljudevit Gaj u liku Kinsleyja. Na to mama gaj ispuca zadnji ćorak prema dr. prof. Miličiću: “Možda je problem u konzervativnoj idologiji koju ona propagira?” Tim pitanjem je Lili za mene novinarka godine. Jača od Tomića. Za Lili je borba protiv pedofilije konzervativna ideologija!!! Bilo bi zgodno kad bi Lili netko prišapnuo da je na zadnjim EU izborima pobijedila upravo ta ideologija. Ako Lili za svoj intervju sa dekanom Miličićem s pravom očekuje da bude proglašena novinarkom godine što tek očekuje Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić? Možda Ivana očekuje da bude izabrana za pravobraniteljicu za zaštitu pedofila. Jadničeki, svi ih napadaju, a oni uopće nisu tako zli. Imaju i pokoju dobru osobinu. Recimo pedofili kad voze kraj škole voze uvijek oprezno i sporo. Za pohvalu! Naša Dječja pravobraniteljica, tobože potaknuta pritužbama roditelja i građana, zbog djelovanja građanske inicijative “Ne dirajte djecu”, izjavila je: “Sadržaj i poruke letka ugrožavaju djetetovo pravo na zdravlje, znanje i informacije o očuvanju zdravlja, te pravo na zaštitu od seksualnog nasilja.” Gromki bravo za Pravobraniteljicu za djecu i za one koji su je na to mjesto postavili! Po njoj su borci protiv pedofilije, brzo rastućeg seksualnog kriminala koji se kao srednjovjekovna kuga širi našom planetom, u stvari ugrožavaju pravo djece na zaštitu od seksualnog nasilja. To je izjava koju je trebalo staviti na naslovnicu pedofilskog mjesečnika Paidika, časopisa koji je čak i u Nizozemskoj zabranjen. Uz ovakvu pravobraniteljicu za djecu i lijevu novinarsku falangu, potpomognutu antifašističkom omladinom, Lijepa naša postaje pravi raj za pedofile, teške i glupe grešnike.

Arthur Schopenhauer je napisao: “Ako se teški grijesi okajavaju tek na onom svijetu, neka se bar glupi okajavaju na ovome.”

generaliHRT počeo s emitiranjem serije “Generali”. Autentično, objektivno i sa naglašenom sjetom na nepravomoćnu osuđujuću presudu Gotovini i Markaču. Ako je istina ono što usmenom predajom prenose ognjištari, onda je u odnosu na ovu serije sve manje-više jasno. Rigidni desničari tvrde kako je serija prekrojena. Naime, počela se snimati u idiličnim vremenima kad su naši antifašisti na HRT-u bili duboko uvjereni kako će drugostupanjska presuda biti glogov kolac zabijen u lijes Tuđmanove države. Kad je američki sudac ipak objavio oslobađajuću presudu sve je, nažalost, pošlo naopako. Ma to ti je da se pošten borac protiv fašizma u Hrvatskoj rasplače! Gotovina i Markač oslobođeni! Perković i Mustač u švapskom zatvoru! Lokalni izbori i dva izbora za EU parlament čista pušiona! Pa ti kosturi koji svakodnevno ispadaju iz SDP-ovih ormara! Kao kruna svega došlo i to da lopovski HDZ sa najnepopularnijim Predsjednikom u anketama debelo šiša djevičanski čist i napredan SDP. Bez obzira na sve, serija je snimljena i mora se prikazivati. Malo ćemo si pomoći škarama, a malo će nam pomoći Ivica Đikić zvan Đikan koji će u seriji pokušati zamijeniti Antu Gotovinu.

Đikan nas mudro podučava, kao što to i dolikuje jednom od najvažnijih tri-pera Pupovčevih Novosti. Đikan misli da su naši generali odgovarali za svoje individualne zločine. Veli: “Nismo svi mi radili te sve strahote!” misleći vjerojatno na ubojstvo jednog jedinog zaostalog Srbina u granatiranom Kninu, nego valjda optuženi generali. Ne misli Đikan na generale JNA ili one iz Generalturista već na naše generale HV-a. Dalje mudruje Đikan kako su Gotovina i Markač oslobođeni individualno, al’ to ne znači da je oslobođena Hrvatska od sramote i zločina koji su počinjeni u vrijeme traktorijade. Uglavnom, obzirom na njegovu ulogu, seriju je trebalo nazvati “Đikan i generali”. Veću ulogu od generala u seriji ima čak Iigradonačelnik Knina iz 1994-5 g, jedan mudri bradonja. Na početku nam je bradonja mudro objasnio kako je napisao knjigu o dogovorenom ratu između Tuđmana i Miloševića. Ni manje ni više! Vjerojatno je i traktorijada bila dogovorena sa Slobom! Zato je pobjegle Srbe Milošević javno pohvalio nazvavši ih “zečevima”. Radilo se, misli gradonačelnik, ustvari o kirurški preciznom dogovoru dvojice diktatora. Naravno na štetu svojih naroda koji su do tada živjeli u čistoj idili. Naročito hrvatski narod koji je pred rat, sav sretan, svo oružje svoje teritorijalne obrane poslao u Srbiju. Bolje je bez oružja, oružje je vrag! Tko se mača laća … Da Hrvati budu sigurni kako će se dogovor poštivati zamolili su tada velikog Hrvata Budu Lončara da u UN dogovori embargo na kupnju oružja za Hrvate. Tako je do zuba naoružana Juga krenula u dogovoreni rat s do zuba kuhinjskim noževima naoružanim Hrvatima. Tako je započela i bitka za Vukovar. Naravno fingirana i s unaprijed dogovorenim ishodom. I Sajmište, bolnica, Ovčara, ranjenici – sve su to Tuđman i Milošević dogovorili, misli i piše naš mudri gradonačelnik. Zaboravio je jedino reći da je mudar postao tako što si je flomasterom napisao na muda veliko slovo “R”. U svakom slučaju potrebna nam je jedna takva “objektivna” serija s Đikanom u glavnoj ulozi te s mudrim kninskim gradonačelnikom da nam objasne kako su to Hrvati u Oluji izvršili nečuveni genocid nad obespravljenim Srbima!

Ipak, ostaje još jedna dobra prilika u koju s čežnjom i nadanjem gledaju Teršelićka, Pusić, Pupovac, Tomić, Jergović, Drakulićka, Rade, Oliver i milijun ostalih gledatelja Žikine dinastije. To je proces i presuda šestorici BiH Hrvata koji su zajedno dobili 111 godina zatvora. Bit te presude je udruženi zločinački pothvat osuđenih s dr. Tuđmanom, Šuškom i Bobetkom, a cilj je bio čišćenje prostora Herceg Bosne i u konačnici pripajanjem Hrvatskoj. Prvostupanjska presuda je zapravo presuda hrvatskoj državi, pa ako postane pravomoćna evo spasonosnog “šuta” za Đikana, nevladine udruge u RH, Dežulovića, Ivančića, Pupovca, Štrbca i sličnih. Eto nama opet beskrajnih rasprava o genocidnosti i ustašoidnosti Hrvata. O Jasenovcu, Bljesku i Oluji, o lešini s Mirogoja, o lopovskoj privatizaciji, o mladim i starim antifašistima i galvaniziranju dojma da je Hrvatska država s posebnim potrebama. Sve to na veselje i radost brojnih hrvatskih neprijatelja.

Baldasar Gracian je napisao: “Pametnom više koriste neprijatelji nego ludom prijatelji!”

Zvonimir Hodak

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Odjel za branitelje HNS-a: Ispaljeni hici Bakira Izetbegovića prema NATO-u i Europskoj uniji!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović vidno je uzrujan. Razlog u tome leži u zacrtanom europskom putu BiH ali i očekivanju pravomoćne presude MKSJ u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. studenog ove godine.

Bakir Izetbegović, nedvojbeno, pokušava voditi politiku temeljenu na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske suradnje (OIS), koja je već 1992. godine na summitu u Meki, zaključila kako BiH treba postati neovisna država pod muslimanskim, vodstvom.

Upravo zbog toga, Bakir Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realiziranju tih ciljeva, aktualni čelnik SDA grubo krši povijesne činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti povijest i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH.

Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom.

Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine.

Pokušavajući istrajati na prikazivanju Bošnjaka kao jedinih žrtava rata, Izetbegović grubo ignorira povijesne činjenice, a one govore da je sa područja pod nadzorom HVO-a, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 112.000 nehrvata.

Sa područja pod nadzorom Armije BiH, protjerano je, ili su napustili prostor kao posljedica rata, 529.000 nebošnjaka. Sa područja pod nadzorom VRS, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 586.000 nesrba.  Grubo manipiulirajući činjenicama, Bakir Izetbegović pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata i kao takvi baštine nekakvo posebno pravo na budućnost BiH.

U tom kontekstu, njegovi najnoviji istupi su u funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog. Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti “zatrpavala” haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore.

Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda.

Takvim postupcima, Izetbegović zapravo pokušava preusmjetriti Bošnjake protiv europskog i atlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu. Upravo iz tog razloga, Bakir Izetbegović svaki pokušaj rasprave o unutarnjem uređenju BiH tumači kao agresiju i podjelu države.

Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma. Naravno, to je unutarnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti. Čim prije, tim bolje.

Međutim, to će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari