Connect with us

Naši u svijetu

Hrvati u Sydneyu prikupili su preko 500 000 AUD $ za žrtve potresa

Objavljeno

on

Prohladnog i kišovitog novogodišnjeg dana u Sydneyu u Australiji, grupa istaknutih australskih pripadnika hrvatskog naroda, uključujući Marka Franovića, Boža Franovića, Ivana Špehara, Zvonimira Kurtovića, Tomu Lerotića, Ivicu Golubića, Dragu Parancina, Petra Mamića, Branka Miletića, kao i Generalnog konzula Republike Hrvatske Ivicu Glasnovića i niz predstavnika Hrvatske katoličke crkve održali su hitan sastanak u klubu kralja Tomislava kako bi započeli prikupljanje sredstava za žrtve nedavnog potresa u Hrvatskoj.

Potres, za koji je Europski mediteranski seizmološki centar rekao da je bio magnitude 6,4, pogodio je u utorak 29. prosinca, 46 kilometara jugoistočno od Zagreba, uzrokujući ogromnu materijalnu štetu u petrinjsko-sisačko-glinskom području središnje Hrvatske, zajedno s najmanje sedam potvrđenih smrtnih slučajeva.

Tako je novi odbor, s radnim nazivom “NSW & ACT Committee for Petrinja”, formiran s ciljem pomaganja u obnovi pogođenih područja koja su prema izvješćima patila od nedostatka osnovnih dobara poput vode, odjeće, hrane kao i stambene prostore i druga skloništa, i to tijekom zime i trajne pandemije COVID-a.

U roku od nekih 60 minuta prikupljeno je preko 500 000 australskih dolara – uglavnom dobrom voljom i dobrim srcem Marka Franovića koji je dao 350 000 australskih dolara, njegovog brata Boža Franovića koji je donirao 100 000 australskih dolara i Ivana Špehara koji je donirao 50 000 australskih dolara. Ostali novac stigao je iz Hrvatskog katoličkog centra Sv. Nikola Tavelić i drugih hrvatskih crkava širom NSW-a.

‘Odbor NSW & ACT za Petrinju’ ponovno će se sastati u nedjelju, 10. siječnja, kako bi dovršio svoje napore za prikupljanje sredstava za žrtve potresa, čiji će prihod prikupiti Hrvatska dobrotvorna organizacija Kruh sv. Antuna i koji će biti poslan na adresu Hrvatski Caritas za pomoć pogođenima ovom tragedijom.

Ako i vi želite nešto donirati, možete to učiniti na sljedećem računu:

St. Anthony’s Bread
Commonwealth Bank of Australia
BSB: 062-922
ACC: 10207613

Imajte na umu da se sve donacije mogu odbiti od poreza u Australiji.

Branko Miletić (Sydney)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari