Connect with us

Komentar

Hrvati u zagrljaju političkih diletanata, avanturista i spin majstora bez pokrića

Published

on

U ratu i ljubavi sve je dozvoljeno, pa tako i u političkom ratu svaka strana ima pravo da se bori svim dozvoljenim sredstvima. Kako se približavaju izbori za EU parlament i nakon toga izbori za predsjednika Republike, tako se u Hrvatskoj otvaraju frontovi na sve strane.

U Hrvatskoj postoje samo četiri cjelovito politički ustrojene stranke, svi ostali za to nemaju vremena, novaca, organizacijskih mogućnosti ili su jednostavno lijeni da to rade. Ti koji to ne rade, njima suština politike ili bolje rečeno politika, nisu bitni, nisu bitni jer njih participacija u vlasti, obnašanje vlasti i provođenje politika nisu bitni. Takve stranke ili strančice, nemaju političke programe ili ih imaju na listu papira veličine A4.

Zajedničko svim tim ne ustrojenim političkim strankama ili strančicama da oni vode politike koje ne mogu dati nikakav ozbiljan politički rezultat, osim Živog Zida i djelomice Mosta. Svi ostali su politički ne dorasli izazovu i njihova politika, politikama se ne bave jer ne znaju kako, o čemu niti imaju kadrove da se bave tim.
Svu njihovu beznačajnost, bezidejnost i političku ne obrazovanost, vidjeli smo kod rekonstrukcije kabineta predsjednice države.

Dok se ljevica ili ono što je ostalo od nje sramoti analizama i stvaranjem afere koje zapravo nema, dotle desnica nasjeda na ne maštovite manipulacije samozvanih PR stručnjaka i spin majstora, koji zapravo za nečiji interes dodatno razbijaju tzv desno biračko tijelo. Mantra koja im služi za podlogu, zapravo služi nekim drugim , koji vuku konce negdje iz sjene i kojima to ide na ruku,koji su pravi pokretači ideje da se izbori za predsjednika države mogu dobiti isključivo razbijanjem onog dijela birača koji mogu biti presudni.

Tako oni koji formalno pripadaju desnici, čine uslugu ljevici. Neprijatelj mog neprijatelja postaje moj prijatelj. Oni kojima bi bio prioritet da negiraju ili bar rade na negaciji ljevičarskih floskula o hrvatskoj desnici kao skupini krezubih, praznoglavih, kockoglavih, dinaroidnih ognjištaraca, potvrdiše tu teoriju.

Ti samozvani domoljubi, postadoše instrument onih kojima hrvatska država nikada nije bila poželjna i koji čitav život rade da ona ne postoji i da ju unište. Pokazaše zavidno znanje, odnosno totalno neznanje o hrvatskoj povijesti, narodu, naciji, političkoj nacionalnosti, državi i državnosti. Sve ono što se uči u pučkoj školi, sve to postade preteško gradivo i za pripadnike tzv hrvatske desne inteligencija. Postadoše majstori izvlačenja iz konteksta ključnih riječi nove savjetnice predsjednice republike, novinarke Mirjane Hrge. Tako Hrga bez da se oglasila, postade Jugoslavenka koja je eto izjavila što Hrvati imaju s Dubrovnikom, eto pisac ovih redova pita te iste, a što su to politički Hrvati imali prije 600 godina s Dubrovnikom. Hrvati kao nacija, prije 600 godina nisu ni postojali, isto kao ni Talijani, Nijemci, Grci itd. Zamjeraju joj jer je zarađivala arapske dolare, zanimljivo da im ne smeta što njihova djeca iseljena po svijetu zarađuju „prljave „ dolare ili eure u firmama čiji su Arapi gazde.

Vrli politički analitičari i novinari koji se predstavljaju kao pripadnici nekakve „suverenističke” struje, vele na sav glas da se predsjednica riješila suvereniste u svom kabinetu i instalirala globalisti da je pokleknula pred Plenkovićem. Tko je taj suverenista, kojim svojim potezima je to stavio javnosti na znanje i ravnanje i od kada je on bio vanjskopolitički savjetnik predsjednice. Žele li svojim riječima staviti do znanja hrvatskoj javnosti da predsjednica nije ta koja je vodila politiku već smijenjeni savjetnik upitne karijere. Spočitavaju joj da je odustala od Inicijative triju mora , ali ne objašnjavaju kada i na koji način.

Sudeći po društvenim mrežama. Suverenistička struja sprema svog kandidata za predsjednika države. Ne zna se hoće li biti muško ili žensko, hoće li biti suverenistički ili demokršćanski kandidat , recimo Zlatko Hasanbegović ili Željka Markić. Zanimljivo, jedan političar suverenističkih stavova, kaže da neće podržati predsjednicu u pohodu na novi mandat jer se ona nije izjasnila oko Istanbulske konvencije i Marakeškog sporazuma, no hoće li Milanovića za kojeg tvrdi da između njega i predsjednice nema nikakvih razlika ili pak za nekog od onih koji su organizirali referendum za izmjenu izbornog zakona, ali nisu dali potpis inicijativi za Istanbulsku iako su prosvjede protiv ratifikacije iste iskoristili kao pripremu za svoj referendum. Možda će podržati i onog tko želi biti gradonačelnik svih Hrvata.

Onima koji tvrde da će HDZ-a podrška Kolindi Grabar Kitarović biti s figom u džepu, poruka da o politici pojma nemaju. Prije svega, izbori za predsjednika republike, prije su parlamentarnih i svaka opstrukcija, obila bi se HDZ-u i Plenkoviću o glavu.

Onim političarima, liderima koji svoj program i svoju bitku misle voditi na svjetonazoru i ideologiji poruka- Gladnog i obespravljenog, praznog novčanika, ideologija i svjetonazor ne zanimaju. Zanima ih da oni sami i njihove obitelji nisu gladni i da imaju osiguranu egzistenciju. Kad im to postane dio političkog programa, onda mogu računati na pokoju fotelju u Saboru.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari