Connect with us

Razno

Hrvatica iz Brazila miss fotogeničnosti izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Published

on

U subotu, 28. lipnja, u Tomislavgradu bit će održana manifestacija “Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske”.

 

ingrid-maria-reis-toth

– Na ovoj reviji sudjelovat će 27 djevojaka iz 21 države, koje u Tomislavgrad stižu danas – kazao je jedan od organizatora, voditelj Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” Ante Ćurić.

Birat će se najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji te prva i druga pratilja, s tim da je već završeno internet glasovanje na portalu Udruge Stećak za miss fotogeničnosti, a pobjedu je odnijela Hrvatica iz BrazilaIngrid Maria Reis Toth.

Sudionice revije 27. lipnja sudjelovat će na donatorskoj večeri u Vitezu, na kojoj će se prikupljati sredstva za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, a dan ranije posjetit će i Zagreb, gdje će ih primiti predsjednika Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Revija tradicijske odjeće održat će se pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Općine Tomislavgrad, a uz pomoć Vlade Hercegbosanske županije, Udruge “Stećak” i Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba. Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari