Pratite nas

BiH

Hrvatima jedini spas u hrvatskome entitetu

Objavljeno

na

Sve što duže traje vrijeme, u Daytonu nepravedno ustrojene Bosne i Hercegovine, tim je više u Bakirovom načinu vladanja tom zemljom turski znakova vladavine iz vremena danka u krvi kada se širio tim osvojenim i porobljenim prostorima.

Ono što najviše podsjeća na to krvavo i tragično vrijeme Osmanlija svakako je obespravljenost kršćana, u ovom federalnom slučaju katolika Hrvata, ubojstva hrvatskih povratnika, na sve moguće načine onemogućavan povratak prognani i izbjeglih Hrvata, što potvrđuje činjenica u korovo zarasli hrvatskih sela (Miletići), gradnja džamija na hrvatskoj zemlji (Travnik). Uz to nekažnjeno i slobodno hodanje muslimanskih ratnih zločinaca po gradovima iz kojih su protjerani Hrvati (Bugojno, Fojnica, Kakanj, Konjic, Sarajevo, Zenica…) i stalno skrivanje masovnih grobnica Hrvata (Maljine), zastrašujući su znaci vremena vladavine Bakir paše. Otkako je otac Alija namjestio sina na mjesto vladara Bosne i Hercegovine, Bakir čini sve da u taj svoj pašaluk dovede sultana Erdoğana iz Istanbula, čime bi Turcima osigurao da Bosnom vladaju još pet sto godina. Zato Bakir iz Visokog, i nije slučajno izabrao taj franjevački gradić, čestita na predsjedničkoj pobjedi Sultanu „Tvoja pobjeda (Sultane) pobjeda je nešto više od milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine, od Iraka i Sirije do mog pašaluka kojeg ću ti predati u amanet, kako je to odano i vjerno ućinio moj rahmetli otac Alija“.

erdogan-izetbegovicVeleizdaja Bosne i Hercegovine Turcima, što bi u slobodnom svijetu značilo doživotna robija zatvora, ili smrtna kazna, veleizdajniku, za Bakir pašu to je samo čin bratske suradnje sa stoljetnim beha okupatorom, koji, a tako misli Bakir, ima pravo povratka na temelju dugogodišnje okupatorske vladavine tom zemljom. I stoga Bakir pjeva okupatoru u Istanbulu „Vratili ste ponos (sultane) dignitet islamskom narodu“. Zato ovdje sada etnički i vjerski čisto muslimansko Sarajevo, što ga ni tvoji prethodnici Osmanlije nisu uspjeli tako ućiniti sto posto muslimanskim, krasi 160 džamija i gotovo više nema kršćana. „Stojimo pred tobom sultane, što je minimum poštovanja prema prvorazrednom, muslimanskom lideru“ poručuje Bakir turskom predsjedniku Erdoğanu. A onda u veleizdajničkoj poslušnosti paša pred svojim muslimanskim narodom, kako bi ga u što većem broju uputio u Tursku da čestita Erdoğanu na pobjedi, glasno bez straha odgovornosti predaje Bosnu i Hercegovinu Turcima, i novoizabranom tursko bosanskom predsjedniku: „Visoko dignite zastave našeg lidera, za našeg predsjednika, sultana Tayipa Erdoğana“. I opet pola tisućljeća kasnije Bosna i Hercegovina „šaptom pade“. Ubrzo poslije Bakirove obznane tko je predsjednik Bosne i Hercegovine, zbog čega u listopadskim izborima Bošnjaci ne će imati svoga kandidata, kome Bošnjaci trebaju dignuti zastave, i ko je predsjednik milajarde svjetski muslimana iz 80 i prve Otomanske pokrajine za Stanbul krenu pedeset odanih Bošnjaka kako bi novoizabranom lideru prenijeli pozdrave i čestitke ostalih beha Bošnjaka. Bošnjačko slavlje zavlada daleko radosnije nego li kada se u Bosni i Hercegovini slavi turska nogometna pobjeda nad Hrvatskom.

13925476

Opet se pokaza, i potvrdi, kako svaki beha narod ima svoju zemlju maticu, kako k njoj teži, kako je dio njeno vjerskog i nacionalnog bića, i da je Bosna i Hercegovina stoga neodrživa u tolikoj podijeljenosti, zbog tolikih dalekih razlika. Bošnjaci se identificiraju u svakom pogledu povijesno, kulturno, vjerski, nacionalno s maticom Turskom, Srbi sa Srbijom, Hrvati s Hrvatskom. Tri nacije tri svijeta, tri svjetske civilizacije, kulture, vjere. Sve je teže, postaje nemoguće, ujediniti te tolike razlike koje i same sve čine da se što dalje raziđu i udalje. Čak ih ne će uspjeti ujediniti ni sto milijuna Turaka koje novoizabrani beha lider Erdogan sprema za pohod na Bosnu i Hercegovinu. Jer ako ih nije uspjelo ujediniti ni pola milijarde Europljana i 250 milijuna Amerikanaca kao tvoraca Daytona i garanta beha cjelovitosti, a očito da nisu mogli u prošla dva desetljeća prisutnosti u beha bespućima, onda to ne će uspjeti ni bošnjački predsjednik Erdoğan sa svojih sto milijuna Turaka i dva ratna broda u Neumu.

Sva ova dvadesetogodišnja bošnjačka vezivanja s Turcima i Turskom, i na način da se identificiraju kulturno i vjerski, nacionalno i povijesno, pa čak i ostavljanje Bosne u „amanet“ tom najbrutalnijem beha okupatoru, i zazivanje da se opet vrate, naravno sa sto milijuna vojnika, jasno pokazuje da je muslimanski nacionalni izbor Bošnjak, samo tranzicijski proces povratka turskom nacionalnom i vjerskom identitetu. Kako bi bio vjerodostojniji u opredijeljenju za Turčina, kamo gura cijeli muslimanski beha narod, bivši reis IZ BiH Mustafa Cerić, kazao je „Turska je naša mati, tako je bilo i tako će ostati“. Znači, i na političkom, Bakir, i na vjerskom Cerić, koordinirano rade na deeuropeiziranju i debošnjačiziranju eurobosanskih muslimana, sve s namjerom što čvršće veze s Turskom i njihova turciziranja.

Samo i ove male, za Bošnjake opravdane „sitnice“, za nebošnjake ogromne veličine, razlog su dijeljenja i raspadanja Bosne i Hercegovine i potvrda, u prvom redu beha Hrvatima budući da su jedini beha narod bez teritorija unutar beha okvira, da imaju pravo na svoj entitet. Ovakvo neodrživo beha stanje, napose unutar federalnih entitetskih granica u koje su silom ugurani Hrvati, kojima je u Daytonu oduzet obranjeni teritorij, ima, na svu sreću, ali pitanje je do kada onih znakova kakve svijet viđa u Siriji i Iraku gdje se stvara i utemeljuje islamska država. Te znakove potvrđuje i bošnjačka šutnja na ove genocidne progone kršćana od strane džihadista, istih onih koji su nekada ratovali i u Bosni i Hercegovini.

Vinko Đotlo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Čović: Čeka se rasplet situacije među bošnjačkim strankama

Objavljeno

na

Objavio

-Sve su stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti, HDZ neće nikoga izričito odbijati. Važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi. Kao prioritet vidimo izmjene izbornog zakona i implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, rekao je predsjednik HDZ-a BiH  Dragan Čović, na sjednici Predsjedništva HDZ-a, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 7. sjednica Središnjeg odbora. Raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji kao i rezultatima Općih izbora 2018. godine gdje su prezentirana izvješća Izvršnog izbornog stožera u provedbi kampanje, priopćenoje iz Ureda za informiranje HDZ-aBiH.

Na sjednici je izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima, te se dogovarao okvir za provedbu programskih obećanja te implementacija istih.

Predsjedništvo i Središnji odbor donijeli su odluku o održavanju XIII. Sabora Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji će se održati 27. travnja iduće godine. Na sjednici su donešene i potrebne odluke za održavanje istog.

Komentirajući razgovore o formiranju koalicije na svim razinama, u izjavi za medije, predsjednik Čović kazao je kako je, posao završen kada su u pitanju politički predstavnici srpskog i hrvatskog naroda, dodavši kako se čeka rasplet situacije među bošnjačkim strankama.
Naglasio je da će se izborni rezultat implementirati ondje gdje se mogu implementirati. Posebno naglasivši da postoji problem s izborom domova naroda gdje je trenutno nemoguće izvršiti implementaciju.

Predsjednik Čović je kazao kako su sve stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti i da HDZ neće nikoga izričito odbijati. Važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi. Kao prioritet naveo je izmjene izbornog zakona i implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

HSPF: Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva

Objavljeno

na

Objavio

Povodom inauguracije članova Predsjedništva BiH, Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) još jednom podsjeća javnost da je po treći put grubo pregažena izborna volja hrvatskog naroda. Samim time, prekršeno je i natkrovljujuće ustavno načelo konstitutivnosti, kao i načelo ravnopravnosti naroda i legitimnog političkog predstavljanja koja proizlaze iz istoga.

Politički poredak u BiH ne može se i neće stabilizirati bez uvažavanja izborne volje sva tri  konstitutivna naroda. Gaženje izborne volje jednog konstitutivnog naroda ujedno je gaženje temelja BiH. Iz tog razloga jasno poručujemo da Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva, jer ga Hrvati nisu ni birali.

Umjesto da zajedničke napore u naredne četiri godine usmjerimo na rješavanje socijalnih, ekonomskih, pravosudnih i brojnih drugih nagomilanih problema, prisiljeni smo vrtjeti se u krug i ponovno polemizirati o daytonskim načelima i pravima koja su već dogovorena i zagarantirana.

U ovakvom ambijentu nije realno očekivati konačan završetak međunacionalnih sukoba i izgradnju stabilnog političkog sustava. Stoga i ovim putem apeliramo na nastavak suprotstavljanja političkom nasilju nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je krajnje vrijeme da se Hrvatima vrate kolektivna prava koja su dogovorena i zajamčena, ali su im prisilno oduzeta. To je jedini put ka stabilnosti i održivosti Bosne i Hercegovine.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari