Hrvatima jedini spas u hrvatskome entitetu

6

Sve što duže traje vrijeme, u Daytonu nepravedno ustrojene Bosne i Hercegovine, tim je više u Bakirovom načinu vladanja tom zemljom turski znakova vladavine iz vremena danka u krvi kada se širio tim osvojenim i porobljenim prostorima.

Ono što najviše podsjeća na to krvavo i tragično vrijeme Osmanlija svakako je obespravljenost kršćana, u ovom federalnom slučaju katolika Hrvata, ubojstva hrvatskih povratnika, na sve moguće načine onemogućavan povratak prognani i izbjeglih Hrvata, što potvrđuje činjenica u korovo zarasli hrvatskih sela (Miletići), gradnja džamija na hrvatskoj zemlji (Travnik). Uz to nekažnjeno i slobodno hodanje muslimanskih ratnih zločinaca po gradovima iz kojih su protjerani Hrvati (Bugojno, Fojnica, Kakanj, Konjic, Sarajevo, Zenica…) i stalno skrivanje masovnih grobnica Hrvata (Maljine), zastrašujući su znaci vremena vladavine Bakir paše. Otkako je otac Alija namjestio sina na mjesto vladara Bosne i Hercegovine, Bakir čini sve da u taj svoj pašaluk dovede sultana Erdoğana iz Istanbula, čime bi Turcima osigurao da Bosnom vladaju još pet sto godina. Zato Bakir iz Visokog, i nije slučajno izabrao taj franjevački gradić, čestita na predsjedničkoj pobjedi Sultanu „Tvoja pobjeda (Sultane) pobjeda je nešto više od milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine, od Iraka i Sirije do mog pašaluka kojeg ću ti predati u amanet, kako je to odano i vjerno ućinio moj rahmetli otac Alija“.

erdogan-izetbegovicVeleizdaja Bosne i Hercegovine Turcima, što bi u slobodnom svijetu značilo doživotna robija zatvora, ili smrtna kazna, veleizdajniku, za Bakir pašu to je samo čin bratske suradnje sa stoljetnim beha okupatorom, koji, a tako misli Bakir, ima pravo povratka na temelju dugogodišnje okupatorske vladavine tom zemljom. I stoga Bakir pjeva okupatoru u Istanbulu „Vratili ste ponos (sultane) dignitet islamskom narodu“. Zato ovdje sada etnički i vjerski čisto muslimansko Sarajevo, što ga ni tvoji prethodnici Osmanlije nisu uspjeli tako ućiniti sto posto muslimanskim, krasi 160 džamija i gotovo više nema kršćana. „Stojimo pred tobom sultane, što je minimum poštovanja prema prvorazrednom, muslimanskom lideru“ poručuje Bakir turskom predsjedniku Erdoğanu. A onda u veleizdajničkoj poslušnosti paša pred svojim muslimanskim narodom, kako bi ga u što većem broju uputio u Tursku da čestita Erdoğanu na pobjedi, glasno bez straha odgovornosti predaje Bosnu i Hercegovinu Turcima, i novoizabranom tursko bosanskom predsjedniku: „Visoko dignite zastave našeg lidera, za našeg predsjednika, sultana Tayipa Erdoğana“. I opet pola tisućljeća kasnije Bosna i Hercegovina „šaptom pade“. Ubrzo poslije Bakirove obznane tko je predsjednik Bosne i Hercegovine, zbog čega u listopadskim izborima Bošnjaci ne će imati svoga kandidata, kome Bošnjaci trebaju dignuti zastave, i ko je predsjednik milajarde svjetski muslimana iz 80 i prve Otomanske pokrajine za Stanbul krenu pedeset odanih Bošnjaka kako bi novoizabranom lideru prenijeli pozdrave i čestitke ostalih beha Bošnjaka. Bošnjačko slavlje zavlada daleko radosnije nego li kada se u Bosni i Hercegovini slavi turska nogometna pobjeda nad Hrvatskom.

13925476

Opet se pokaza, i potvrdi, kako svaki beha narod ima svoju zemlju maticu, kako k njoj teži, kako je dio njeno vjerskog i nacionalnog bića, i da je Bosna i Hercegovina stoga neodrživa u tolikoj podijeljenosti, zbog tolikih dalekih razlika. Bošnjaci se identificiraju u svakom pogledu povijesno, kulturno, vjerski, nacionalno s maticom Turskom, Srbi sa Srbijom, Hrvati s Hrvatskom. Tri nacije tri svijeta, tri svjetske civilizacije, kulture, vjere. Sve je teže, postaje nemoguće, ujediniti te tolike razlike koje i same sve čine da se što dalje raziđu i udalje. Čak ih ne će uspjeti ujediniti ni sto milijuna Turaka koje novoizabrani beha lider Erdogan sprema za pohod na Bosnu i Hercegovinu. Jer ako ih nije uspjelo ujediniti ni pola milijarde Europljana i 250 milijuna Amerikanaca kao tvoraca Daytona i garanta beha cjelovitosti, a očito da nisu mogli u prošla dva desetljeća prisutnosti u beha bespućima, onda to ne će uspjeti ni bošnjački predsjednik Erdoğan sa svojih sto milijuna Turaka i dva ratna broda u Neumu.

Sva ova dvadesetogodišnja bošnjačka vezivanja s Turcima i Turskom, i na način da se identificiraju kulturno i vjerski, nacionalno i povijesno, pa čak i ostavljanje Bosne u „amanet“ tom najbrutalnijem beha okupatoru, i zazivanje da se opet vrate, naravno sa sto milijuna vojnika, jasno pokazuje da je muslimanski nacionalni izbor Bošnjak, samo tranzicijski proces povratka turskom nacionalnom i vjerskom identitetu. Kako bi bio vjerodostojniji u opredijeljenju za Turčina, kamo gura cijeli muslimanski beha narod, bivši reis IZ BiH Mustafa Cerić, kazao je „Turska je naša mati, tako je bilo i tako će ostati“. Znači, i na političkom, Bakir, i na vjerskom Cerić, koordinirano rade na deeuropeiziranju i debošnjačiziranju eurobosanskih muslimana, sve s namjerom što čvršće veze s Turskom i njihova turciziranja.

Samo i ove male, za Bošnjake opravdane „sitnice“, za nebošnjake ogromne veličine, razlog su dijeljenja i raspadanja Bosne i Hercegovine i potvrda, u prvom redu beha Hrvatima budući da su jedini beha narod bez teritorija unutar beha okvira, da imaju pravo na svoj entitet. Ovakvo neodrživo beha stanje, napose unutar federalnih entitetskih granica u koje su silom ugurani Hrvati, kojima je u Daytonu oduzet obranjeni teritorij, ima, na svu sreću, ali pitanje je do kada onih znakova kakve svijet viđa u Siriji i Iraku gdje se stvara i utemeljuje islamska država. Te znakove potvrđuje i bošnjačka šutnja na ove genocidne progone kršćana od strane džihadista, istih onih koji su nekada ratovali i u Bosni i Hercegovini.

Vinko Đotlo

facebook komentari

 • peppermintt

  točno, jedino riješenje je Hravtska izborna jedinica, njenim formiranjem popustila bi nacionalistička buka ” bošnjaka i srba, okrenulo bi se ekonomiji i napokon se vidjelo tko koga krade

 • Tako je… samo da nam se sad ne pojavi ovdje kakav koji će citirati lažnu proročku izjavu Brune Bušića…

 • JADeZe

  Točno.Naš Entitet mora imati teritoriju Srednje Bosne i Posavine.Ako nema toga nestat ćemo.

 • treci

  Varaju se oni sto misle da ce se Hrvati odreci hrvatske Posavine i Srednje Bosne.

 • Briši

  Nadat je se..ali kako stvari stoje Srednja Bosna ode za Stolni grad a Posavina je davno otišla za Kninsku krajinu.Cilj je zaokružiti teritoriju i to nema cijene.Kako to riješiti?Netko mora platiti a Hercegovina zasigurno neće ni jednim metrom.Znači u pravu si:
  “Varaju se oni sto misle da ce se Hrvati odreci hrvatske Posavine i Srednje Bosne.”
  Sjećat će ih se iz sve snage.

 • krian

  nemoj pricati gluposti da je bosanska posavina otisla za kninsku krajinu. Zasto onda bila potrebna operacije zima 94, skoj 1, skok2, bljesak, ljeto 95 i operacija Oluja. ti koda si pao sa Marsa. 1992 je pala Bosanska posavina. Sad nam ovde objasni sta su na Maslenici radili 1993 Arkanovci, Vukovi sa Vucijaka, Seseljovci i ostala srpska bagra iz srbije i bosne. Zasto onda jos traju borbe na miljevacko platou, na velebitu, maslenici, medaku.