Connect with us

Događaji

Hrvatska aplikacija “Photomath” u Barceloni proglašena najboljom

Objavljeno

-

Najnoviji uspjeh hrvatske aplikacije ‘Photomath’ ostvaren je u Barceloni gdje je proglašena najboljim startupom u kategoriji ‘Digital media’ na Mobile World Congressu u Barceloni, javlja N1.

photomath barcelona

Na natjecanju pod nazivom ‘4 Years From Now’, potukla je konkurenciju koja se sastojala od više od 500 projekata.
Photomath aplikacija rješava ovu jednadžbu u sekundi. Snimi se kamerom na mobitelu i odmah se pojavi rješenje, ali može se vidjeti i cijeli postupak rješavanja zadatka.
“Namijenjena je školarcima, ali mi mislimo da je mogu koristiti i učitelji i roditelji, recimo za provjeru zadaće ili kad ne mogu djeci objasnit nešto, možda se moraju podsjetiti, dakle ima vrlo veliku primjenu. Aplikacija može rješavati aritmetičke izraze, linearne jednadžbe, razlomke, decimalne brojeve, trigonometrijske zadatke, korijene, uglavnom skup zadataka koji se radi u osnovnoj školi, izjavio je Damir Sabol, autor aplikacije Photomath.

Hrvatski startup MicroBLINK sa svojom aplikacijom PhotoMath osvojio je prije mjesec dana Netexplo Grand Prix 2015 na dodjeli nagrada u srijedu navečer u Parizu.

Na istom je skupu u Barceloni odlično kotirao još jedan hrvatski startup – Fueloyal, koji je razvio pametni čep za kamione koji sprečava krađu goriva. Fueloyal je osvojio drugo mjesto u kategoriji “Internet stvari” te prvo mjesto na natjecanju “TechCrunch”.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari