Connect with us

Politički rentgen

Hrvatska će biti jaka onoliko, koliko bude jak HDZ!

Objavljeno

-

Padom Plenkovića, trebala je pasti i Hrvatska demokratska zajednica!!! Dakle, jedina agenda, ili politički program oporbe je rušenje, anarhizam i destrukcija i povratak Hrvatske na balkanske razvaline dogovorne ekonomije pod totalnom ruskom kontrolom!!!

U samom startu Škorine kampanje, ruski su lobisti upumpali najmanje 4 milijuna kuna, a njegov jedini zadatak je bio razbiti glasačko tijelo Kolinde Grabar Kitarović i dovesti Zorana Milanovića na Pantovčak! Čini se da je brutalna agresije Rusije na Ukrajinu spasila Hrvatsku tih monstruoznih planova od kojih Milanović još uvijek ne odstupa ni milimetra!? Ako je Milanović rušitelj, onda je Plenković bez ikakve sumnje graditelj Hrvatske!

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Posljednji parlamentarni izbori na kojima je Plenkovićeva stranka osvojila gotovo rekordan broj saborskih mandata (66), dakle potpuno suprotno procjenama svih agencija za ispitivanje javnog mnijenja, daje mi za pravo tvrditi da je HDZ-ov trenutni rejting daleko veći od onoga kojega nam mjesečno serviraju „objektivne“ procjene agencijskih ispitivača.

S obzirom da sam i tijekom predizborne kampanje na zadnjim parlamentarnim izborima bio jedan od rijetkih prognozera koji je predvidio HDZ-ov veliki uspjeh, dajem si za pravo i ovaj puta procjenjivati snagu političke stranke , koja bi na idućim parlamentarnim izborima, bez ikakve prepotencije,  trebala pred sebe staviti optimističnu projekciju osvajanja najmanje 70 saborskih mandata. Trebam li podsjetiti vjerno čitateljstvo da sam kao analitičar predvidio pad Tomislava Karamarka, dolazak Andreja Plenkovića, pad Kolinde Grabar Kitarović, Škorinu instalaciju Zorana Milanovića na ruski pogon, pa zatim totalno posrnuće Miroslava Škore, koji na kraju nije ni predsjednik, ni premijer, ni potpredsjednik Hrvatskog sabora, a konačno, nije ni sjena onog planetarno popularnog pjevača i zabavljača!?

Danas je potpuno razvidno da je Miroslav Škoro bio plaćenik, ili lutka na koncu ruskih lobista iz PEVEX-a i PPD-a, sa zadatkom rušenja Kolinde Grabar Kitarović i dovođenja rusofila Milanovića na Pantovčak!!! I ne samo to!? Osnovna ideja je bila srušiti Kolindu Grabar Kitarović čije je gubitak izbora trebao srušiti i Andreja Plenkovića kao najčvršću kariku u HDZ-i!  Sve je to zapisano u mojim brojnim kolumnama! Padom Plenkovića, trebao je pasti i HDZ!!! Dakle, jedina agenda, ili politički program oporbe je rušenje, anarhizam i destrukcija i povratak Hrvatske na balkanske razvaline dogovorne ekonomije pod totalnom ruskom kontrolom!!! U samom startu Škorine kampanje, ruski su lobisti aktivirali najmanje 4 milijuna kuna, a njegov jedini zadatak je bio razbiti glasačko tijelo Kolinde Grabar Kitarović i dovesti Zorana Milanovića na Pantovčak! Čini se da je brutalna agresije Rusije na Ukrajinu spasila Hrvatsku tih monstruoznih planova od kojih Milanović još uvijek ne odstupa ni milimetra!? Ako je Milanović rušitelj, a jest, onda je Plenković bez ikakve sumnje graditelj Hrvatske!?

Realan odnos političkih snaga u Hrvatskoj, u trenutku kada je HDZ gotovo duplo jači od svih oporbenih stranaka zajedno, objektivnim promatračima može biti temelj za ozbiljnu procjenu još jedne HDZ-ove velike relativne pobjede, još uvjerljivije no što je to bilo zadnji put.

Pred današnjim HDZ-om ne stoje baš nikakve prepreke niti predvidljivi politički porazi i katastrofalne grješke koje bi mogle stajati glave Andreja Plenkovića, ili koje bi mogle naštetiti rastu popularnosti stranke. Naprotiv, pred HDZ-om su veliki politički uspjesi na unutarnjem i međunarodnom planu, kao što je fantastična turistička sezona 2022., toliko dugo očekivano otvaranje Pelješkog mosta, ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu, što će svakako determinirati međunarodni položaj Hrvatske, koji je ionako, na radost i zadovoljstvo svih onih koji vole Hrvatsku, već danas na vrlo visokoj razini.

Vizionarske ideje predsjednika Tuđmana o Hrvatskoj usidrenoj u međunarodnoj obitelji, bijegu iz balkanske krčme i neutralizaciji Beogradske dominacije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković oživotvorio je na najbolji mogući način i još jednom ću si dozvoliti kazati da je on nakon Tuđmana koji je stvorio Hrvatsku, državnik najvećeg kova, koji će našu Hrvatsku učiniti državom vrijednom pažnje u geostrateškom i svakom drugom smislu. Uspješno je brodio ovim hrvatskim političkim putešestvijima od Agrokora, brodogradnje, pandemije i katastrofalnih potresa! Uspješno je odolijevao svim politikantskim interpelacijama i umjesto pada sukcesivno je dizao rejting Hrvatske u međunarodnim političkim i financijskim institucijama.

U ujedinjenoj lijevoj i desnoj oporbi, pod dirigentskom palicom  predsjednika oporbe Zorana Milanovića, pravo je rasulo. Vidljive su činjenice o vrlo visokom stupnju ideologiziranosti oporbe i grčevitoj borbi za neke propale ideje u nedostatku političkog intelekta , bilo da se radi o rudimentarnim ostacima ultra lijevog ili ultra desnog spektra, pa se potpuno zanemaruju afirmativne teme i vidljivi čimbenici uspješnosti vladajuće nomenklature. Ujedinjena oporba na čelu sa svojim megafonistom Milanovićem, anarhizmom i destrukcijom prodiru  u mainstream, računajući da crna i žuta kronika padaju na plodno tlo površne javnosti i još uvijek ne žele vidjeti da ih to zapravo ruši i moralno i etički i ljudski.

Kao što je rejting HDZ-a daleko veći, isto tako je Milanovićev rejting daleko niži nego što se to prikazuje izmanipuliranoj javnosti. Milanovićevo zadnje veličanje snage „neuništive Rusije“ zoran su primjer ljudske i političke budalaštine! Osobno, od srca mu želim da izgori u vlastitom paklu kojega je sam stvorio! Zoranizmi Zorana Milanovića, brzo će mu doći na naplatu i treba ga samo pustiti da divlja u svojoj vlastodržačkoj oholosti i prepotenciji!

Na lijevom političkom spektru vidljivo je ideološko zajedništvo na temi maršala Tita, što ne smeta ni Mostu koji otvoreno najavljuje koaliciju s ljevicom, dok je na desnom političkom spektru totalni kaos, umjesto zajedništva koje sam uporno promovirao. Umjesto da „desnica“ na zadnjim parlamentarnim izborima, uključujući i Most, stave 24 osvojena saborska mandata na dispoziciju u koaliciji s HDZ-om, što bi činilo većinu od preko 90 saborskih mandata, njihov jedini cilj im je bio jalovo rušenje Andreja Plenkovića.

Umjesto da se postigne gotovo dvotrećinska većina za promjene ustava u Hrvatskom saboru danas imamo vladajuću koaliciju po kojoj pljuju oni koji su za tu koaliciju odgovorni! To je dovelo do raspada Domovinskog pokreta, koji je pao na mizerni postotak popularnosti i borit će se za izborni prag, dok su Hrvatski suverenisti  sa 8,5% popularnosti na izborima za Europski parlament, danas  jedva vidljiva statistička pogrješka u anketama za ispitivanje javnog mnijenja.

U tim i takvim okolnostima, ide se na daljnje mrvljenje desnog spektra  u režiji Karoline Vidović Krišto, koja je zapravo postala HDZ-ova korisna budala. Kada pogledamo tim činjenicama u oči, potpuno je razvidno da je HDZ jedina državotvorna stranka u Hrvatskoj, iza koje stoji povijest stvaranja slobodne Hrvatske i pred kojom je budućnost  završetka tog stvaranja u punom smislu te riječi. Zbog toga, ovog trenutka, kada danas HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića, na svom Saboru u dvorani Vatroslava Lisinskog, ima šansu još više učvrstiti svoj politički položaj, s punim pravom mogu kazati da će Hrvatska biti jaka baš onoliko koliko je jak HDZ!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas