Connect with us

Analiza

HRVATSKA „Gospodarska OLUJA“ 2016.

Objavljeno

-

Čudna smo mi zemlja. Hrvatska bilježi povijesne rezultate na svim područjima gospodarstva, a i dalje stoji ona narodna: „Psi laju, a karavane prolaze“.

Danas je DZS objavio podatak da je u prosincu 2016. industrijska proizvodnja u RH zabilježila rast u usporedbi s prosincem 2015.,  u visini povijesnih 14,9 %!

Provjerom u Tablici DZS – Osnovni pokazatelji, ovakav rast industrijske proizvodnje nije zabilježen otkad god se prate ti podatci, pa ni u vrijeme „gospodarskog procvata“ RH, 2007. godine. Posljednji najbolji rezultat zabilježen je u ožujku 2007. i to u iznosu od 11,8 %.

( Za provjeru, molim pogledati Tablicu DZS – Osnovni pokazatelji, Stupac CK, Redak 12. )

Nakon izvješća iz studenog i rasta industrijske proizvodnje od 7,2 %, ovo najnovije izvješće je (često se ponavljam, ali shodno situaciji i povijesnim događajima moram) toliko ŠOKANTNO da će sad i mnoge „dežurne katastrofičare“ „baciti na koljena“.

Jedni će se još više „propeti na stražnje noge“, a drugi će ipak priznati „kapitulaciju“, jer ako je HNB mogla „potpisati kapitulaciju“ objavom podataka u Biltenu br. 230, i EIZ, koji je taj čin „kapitulacije“ obznanio promijenivši Grafikon, u kojem se bilježi rast BDP-a, te ga povećao s maksimalnih 3,0 % na 4,0 %.

Kako se radi o podatcima i pokazateljima rasta BDP-a u 4/2016., za koji procjenjujem da će biti daleko iznad 3,0 % i svih projekcija i Vlade RH, odnosno Ministarstva financija, te da će pozitivno „poremetiti“ mnogu službenu dokumentaciju, projekcije i Grafikone na radost cjelokupne Nacije, dodajmo još nekoliko pokazatelja koji nam to garantiraju.

U listopadu 2016. broj dolazaka turista veći je za 13,2 % u odnosu na listopad 2015.

U listopadu 2016. broj noćenja turista veći je za 15,9 % u odnosu na listopad 2015.

U studenom 2016. broj dolazaka turista veći je za 19,2 % u odnosu na studeni 2015.

U studenom 2016. broj noćenja turista veći je za 19,6 % u odnosu na studeni 2015.

U listopadu 2016. Trgovina na malo veća je za 5,3 % u odnosu na listopad 2015.

U studenom 2016. Trgovina na malo veća je za 2,7 % u odnosu na studeni 2015.

Osobna procjena je da će broj noćenja turista u prosincu 2016. biti za cca 25 % veći u odnosu na prosinac 2015.
Osobna procjena je da će rast Trgovine na malo u prosincu 2016. biti veći za cca 4,5 % (i više) veći u odnosu na prosinac 2015.
…….

U kratko: Svi makroekonomski pokazatelji nam kažu da je 2016. godina, povijesna godina i godina prekretnica kao i godina „pokretnica“ u bolje sutra, za buduće generacije.

Rast BDP-a jeste izuzetno važan i najbolji pokazatelj povijesnih zbivanja u RH, ali postoji još jedna, još bitnija „sitnica – krupnica“ o kojoj sam odavno pisao.


Naime, iako je rast BDP-a proglašen „događajem godine“ u RH, ne mogu se složiti s tim jer, po mom skromnom uvjerenju,  „događaj godine i desetljeća“ jeste VIŠAK (SUFICIT) koji će se pojaviti tek zbrajanjem svih stavki i očekivanom objavom službenih podataka krajem veljače 2017. ili najdalje krajem ožujka 2017.

To je povijest! To je budućnost! Tomu se treba radovati.

Živimo u povijesnim vremenima, a mnogi toga nisu ni svjesni jer su im TV kuće i „mainstream“ mediji sustavno „ispirali i isprali mozak“ i u njega „ugradili – usadili“ ideološke podjele, dezinformacije, ….

Jedini podatci koji bi mogli „pokvariti“ gornju sliku jeste Uvoz, ali samo privremeno, tj. do onog trenutka dok do naših „malih sivih stanica“ ne dođe podatak da smo 2016. godine uvezli novih osobnih vozila u vrijednosti od cca 260 milijuna € više nego u 2015., a što nam je samo dodatna informacija da je Hrvatska „u gospodarskom procvatu“.

Nisam želio dužiti ovaj tekst, ali prisiljen situacijom, moram i uputiti veliku kritiku Vladi RH i osobito Ministarstvu financija RH.

Da su se ovakvi rezultati kojim slučajem događali za vrijeme Partijske vlasti u RH,  (iako je to nemoguće jer njihov cilj je bio sustavno uništavanje RH), do sad bi već i mediji na Marsu, a vjerujem i obližnjim galaksijama pisali i prenosili međugalaktičke povijesne Partijske uspjehe.

Vlada RH je jednostavno „fenomen“. Toliko posla su odradili, toliko pozitivnih rezultata, kao najveći izdvajam „taktički“ rebalans Proračuna za 2016. i najbolji Proračun za 2017., a samo „šute i rade“.

Šuti i većina medija, ali zato na sav glas, vikom, „skrikom“ i galamom skreću pozornost javnosti na nebitne stvari „pumpajući“ i izmišljajući ideološke podjele, sukobe, ….

Uzalud vam trud svirači jer

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

(Napomena: Podatci koji nisu navedeni isto su u velikom plusu. Uspjeh RH počeo je Izborima u studenom 2015. Uspjeh RH može se staviti u samo jednu jedinu rečenicu koja glasi: Izbaci Partiju i uspjet ćeš! )

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari