Pratite nas

Hrvatska je abolirala stotine četnika, a Jutarnji list ‘analizira’ treba li ‘abolirati’ branitelje koji su zviždali Milanoviću

Objavljeno

na

Da živimo u jednoj suludoj zemlji vjerujemo kako je mnogima odavno poznato, da ovom zemljom vedre i oblače, a onda i astronomski zarađuju, oni koji s obranom zemlje nisu nikakve veze imali, i to je opće poznata činjenica, no, da će nam takvi, koje možemo nazvati slobodno kukavicama rata, dijeliti lekcije iz abolicije zaista je van svake pameti i izvan zdravog razuma.

Naime, premijer Milanović dočekan je u Kninu s gromoglasnim zvižducima, posve opravdana je i razumljiva reakcija hrvatskih branitelja s obzirom na neke kontroverzne, da ne kažemo sulude, izjave premijera Milanovića u posljednjih nekoliko mjeseci. Naravno, uvrede osuđujemo, uvrede, u slučaju da nisu ‘podebljane’ nikakvim dokazima, ne mogu biti ozbiljan čimbenik u bilo kakvoj kritici, pa čak ni kad su političari na meti, iako mislimo da političar i kad ga se vrijeđa mora s tim živjeti i mora to jednostavno ignorirati, posebno ukoliko uvrede političarima upućuju opravdano nezadovoljni građani.

Međutim, nakon upućenih zvižduka krenula su i neka uhićenja ljudi koji su zviždali nezadovoljni tragičnom politikom nesposobnog premijera Milanovića. Jutarnji list, poslovično zabrinut za hrvatsku sirotinju, bi abolirao one koji su premijera vrijeđali. Ponovimo, ABOLIRAO!? Kao da se ne radi o hrvatskim braniteljima, kao da se radi o ratnim zločincima.

Ovakvo licemjerje režimskog biltena, čije su gazde kukavički od rata bježale u elitne zagrebačke hotele, zaista još nije viđeno, pa čak ni u Hrvatskoj, a u Hrvatskoj je puno toga viđeno što nikada nigdje viđeno nije.

Od čega da aboliramo one koji su zviždali Milanoviću? Kakva im kazna prijeti? Giljotina? Hrvatska je abolirala na stotine četnika, nezasitne ratne kukavice i medijske tajkune, nije ni dirnula, osim što je jedan od njih nekoć davno dva dana bio u zatvoru, a mi govorimo treba li abolirati nevine ljude.

Tko je zapravo ovdje lud i treba li abolirati ratne kukavice koje su se bogatile dok su naši roditelji ginuli od Prevlake do Dunava?

tinolovka

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari