Connect with us

BiH

Hrvatska je krajem 2011. g., ustala na lijevu nogu..

Objavljeno

-

Ako su u Japanu mislili kako je Drugi svjetski rat daleko iza njih, grdno su se prevarili. Pobjednici nikada ne spavaju. Baš kao i neprijatelji samoupravnog socijalizma. Da je famozna “ustaška zmija” dogmizala ovih dana i u Japan, doznali smo od japanskog premijera Shinzo Abea koji je nesvjesno izrekao “za dom” digavši tako tlak Kini, Južnoj Koreji, SAD-u i čitavom naprednom svijetu, a čiji najveći dio (sigurno to niste znali) danas živi upravo u Hrvatskoj. To su napredni Hrvati koji još i danas vjeruju kako je Hrvatska još uvijek socijalistička republika te da je nastala još u Topuskom na zasjedanju ZAVNOH-a. Vratimo se ipak japanskom premijeru.

Taj se drznuo, na očigled kolumnista Jutarnjeg: Goldsteina, Pupovca, Stazića i ostale napredne elite, posjetiti hram Yasukuny posvećen poginulim ratnicima u deset japanskih ratova. Među njima nalazilo se preko tisuću Japanaca osuđenih za ratne zločine iz Drugog svjetskog rata. Glavni kolumnist japanskog Jutarnjeg lista ‘Im ota An te Yaka muda’, odmah skuživši kamo sve to vodi, pošizio je na Shinzo Abea i zatražio da ga se rigorozno kazni. Triba mu zabraniti bar deset nastupa za japansku reprezentaciju. Baš kao našem Šimuniću! Njegov kolega, inače britki samuraj kojeg se ustaške zmije boje tako da čim ga vide pretvore se u bijedne gliste, nije na tu desničarsku provokaciju uopće reagirao. On, koji inače sve zna, znao je kako u Yasukuny nema nijednog ratnika s dugačkom bradom i brkovima te pljesnivom kokardom, a nema ni Dra ža Sana, pa ga boli ona stvar za kosooke! Nema tu za Miljenka treće dimenzije. Međutim, zbog tog incidenta se uzbudiše Kinezi koji su ionako stalno uzbuđeni zbog otočja u Južnokineskom moru. A čije bi bilo to otočje puno nafte, nego njihovo kad se nalazi u Kineskom moru.

Kinezi su ljuti na demokratski potez Japana naročito stoga jer su nedavno sami napravili vrhunski demokratski festival. Iznenada su ukinuli radne logore i pustili na slobodu oko dva milijuna visoko kvalificiranih radnika. U te su logore odlazili svi oni za koje se sumnjalo da bi jednog dana mogli govoriti ili nešto napraviti protiv naroda i države. Svaki bi policajac mogao zaustaviti Lu li ga na cesti i odvesti ga u radni logor na vrijeme od jedne do pedeset godina. Sad kad radnih logora više nema, Japanci se nacionalistički počeli derati “Za dom!” Možda vam se čini ovo o radnim logorima u Kini izvan konteksta, no ipak, nije tako! Zamislite kako bi ta kineska demokratska ideja lijepo legla dr. Mirjani Kasapović. Sve bez suda, optužnica, fiškala koji gule nevine građane, žalbi koje otežu postupke, dilanja iskaza novinarima i sličnih gluposti. Pokupiš sve iz Stožera za obranu Vukovara, pa sve one koji su sudjelovali na referendumu “U ime obitelji” glasujući “za” i riješio si sve probleme. Recept je već dala Milanka Opačić rekavši: “Markićka je svoje rekla. Sad smo mi na redu.” Tada nastupi hrvatska policija, lijepo pokupi sve koji su glasovali “za” i s njima na Goli otok. Neka tamo malo rade. Kao što je rekao nepoznati demokrat iz prošlog stoljeća: “Rad oslobađa!”

Doznajemo kako je papa Franjo pozvan posjetiti Lijepu našu. Pitanje osiguranja je već riješeno. Čuvat će ga Bog i Hrvati!

Bio sam duboko tronut koncertom koji je Rade Šerbedžija, kao bog i šeširđija, održao u Lisinskom. Aco Dragaš, poznati obožavatelj Thompsona, bio je nadahnuti izvjestitelj s tog dogođaja. “Melanholični koncert kao priča o vlastitom životu!” Ako je ovaj naslov istinit onda je morala pasti i pjesma sa snimanja filma “U oslobođenom Vukovaru” 1992. – 1993. U tom slučaju, među onima koje je “Rade Šerbedžija razgalio u Lisinskom”, trebao je biti i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Možda bi oni razgalili i samog Šerbedžiju. Uz pratnju sastava “Zapadni kolodvor” Rade je otpjevao “Tiho noći, moje zlato spava”, zatim je na prstima sišao među publiku, probudio predsjednika Josipovića, zagrlio ga i poljubio. Tako su obojica dali svima do znanja, a i samom Vatroslavu Lisinskom, kako su na nedavnom referendumu glasovali “protiv”. Rade je biranoj publici predstavio i kćer Mimi koja je, kako piše Aco Dragaš, “zvonkog glasa”. Supruga Lenka nije pjevala jer je ostala “u kuhinji u Ljubljani 1992. godine”. Nadalje, razdragani Dragaš piše: “Priznajući da je već četiri desetljeća ‘vojnik Arsena Dedića’, izvukao je šešir koji mu je u amanet ostavio Krleža, naš najveći glumac….”

I tako, uz puse Josipoviću, Krležu, Arsena i oduševljenu publiku – sve je to dobra novinarska roba. Ni riječi o odlasku iz napadnute domovine. I to ravno u krilo agresora. Ni riječi o snimanju filma u tragično razrušenom Vukovaru I neposrednoj blizini Ovčare. Iako je navodno 40 godina bio u “vojsci kod Arsena”, zašto nije kao Arsen ostao u Hrvatskoj kad je izbio rat? Zašto se nije pridružio Arsenu i ostalim pjevačima u pjevanju domoljubnih pjesama i himne “Moja domovina”? Osoba koja navodno može glazbom “razgaliti Lisinski” mogla je itekako pomoći u dizanju morala Hrvatima u borbi protiv srpske agresije. Ako ništa drugo, bar kao truba…. I kako to obično biva, hrvatska lijeva elita po ne znam koji puta ponovno računa na nas. Računa na našu opjevanu šutnju i našu očajno lošu memoriju. I uvijek pogode!

Hrvatska je krajem 2011. g., ustala na lijevu nogu! Ali je zato krajem 2013. g., desnom nogom nagazila lijevu!

Uvijek sam volio srpsku narodnu “Pametan čovjek odlazi u četnike, a vraća se iz partizana!” I ne samo da su se četnici vraćali iz partizana nego su i od našeg Maršala dobijali generalske činove, izdali Dražu te se priključili lovu na Hrvate sve do Dravograda. Do kraja 1947. g., ustaše, kao sinonim hrvatskog fašizma, bile su zbrisane s lica zemlje. Međutim, nekom čudnom reinkarnacijom nesuđenog akademika sa srednjom školom Slavka Goldsteina, u Hrvatskoj se pojavilo novih milijun ustaša. Strašno! Čemu toliki trud od 8. svibnja 1945. g. pa nadalje? Slavek je ovih dana u SAD-u promovirao svoje novo kapitalno djelo, kako to misli i piše u Jutarnjem Adriana Piteša. Naslov djela je “1941., godina koja se vraća”. U prijevodu knjige sudjelovala je i Drenka Willen, američka prevoditeljica rođena u Glini, koja je čvrsto uvjerena kako se 1941.g., nije vratila iz razloga jer nikada nije ni otišla iz Hrvatske. I tako naš Slavek, obasjan svjetlima velegrada, objašnjava Amerima da pozdrav “Za dom” nije nikakav stari hrvatski pozdrav, da je to glupost koju treba sankcionirati. Treba nam, kaže Slavek, I novi školski program I novi udžbenici koji će mladim generacijama objasniti kako je ustaška NDH bila najnegativnija epizoda u povijesti.
Nije mi samo jasno zašto novi program i udžbenici kad bi bilo ekonomičnije uzeti programe i udžbenike iz stare dobre Juge. Slavek ide stopama dr. Mirjane Kasapović te apelira da se donesu “energični zakoni”. Kad recimo u Splitu na Hajdukovoj utakmici 10 tisuća Torcidaša sa sjevera crvenih očiju i s noževima u ustima zaurla “Za dom”, odmah prema takvom “energičnom zakonu” treba nastupiti narodna milicija (oprostite “policija”) i sve ih smjeste na otok Rab jer “rab(d) oslobađa!”

I dok savjetnik Goldstein kod Amera kao predstavnik Turističke zajednice Srbije propagira ljepote hrvatske svakodnevnice, u komšiluku vlada idila. Završen je upravo film o narodnom heroju Draži Mihajloviću. Serija o đenerlu se upravo prikazuje diljem Srbije. Kako kažu prve recenzije s “lepim uspehom”! Ravna gora je istinita serija o “prvom gerilcu Evrope”, autora Radoša Bajića. Radoš je autor kultnih Maratonaca, Balkanskog špijuna i Tko to tamo peva. Kultni autor, kultna serija i kultno slavljenje Draže! Za razliku od ustaša i od straha usranog Slaveka, srpski komediograf Dušan Kovačević divi se četničkom vojvodi. Kaže Duško: “Da je Josip Broz vidio Ravnu goru, umro bi pre vremena!” Baš šteta! Da je Ravna gora bila snimljena pred recimo 60 godina, Tito bi bio odapeo i ne bi uspio likvidirati stotine tisuća Hrvata. K vragu! Tako je to kad se genijalni autori rode prekasno! Tu se ipak postavlja jedno pitanje: apstrakno govoreći ako netko u Hrvatskoj sklepa romansiranu seriju o Paveliću I NDH, siguran sam da bi na nogu skočila sva hrvatska lijeva, demokratska I politička elita. S pravom ili ne? Boli me! Do te elite ne držim ni koliko je crnog pod noktom. Kakva bi tek bila reakcija naših komšija iz Beograda, Banja Luke i Sarajeva?
Svojom lijepom nogom opalila bi nam vritnjak čak i slovenska premijerka Alenka Bratušek. Obzirom da je dragi i miroljubivi Draža poklao puno Hrvata u Hrvatskoj, a još više u BiH, vjerojatno ste primijetili ogorčene reakcije zbog serije Ravna gora hrvatske službene oligarhije i lijeve medijske i intelektualne scene! Naravno radi se opet o blaženoj i priglupoj hrvatskoj šutnji u stilu “Ne bi se šteli mešati!” To je ionako samo srpska unutrašnja stvar i nas se ne tiče! Osim toga svakom negativnom reakcijom mogli bi razjariti Jergovića koji vjeruje u Dražinu terću dimenziju. Ako mu dignemo tlak, probudit ćemo iz zimskog sna i Antu Tomića, a onda smo naj…..!

Ni u Sarajevu se ne žele baviti ravnogorskim tričarijama. Imaju oni svojim ozbiljnijih muka. Ovih su dana gradske vlasti donijele skandaloznu odluku da djeca koja slave katolički Božić ne moraju 25. prosinca u školu. Obespravljeni Muslimani (kojih je 95 posto u Sarajevu) skočiše na noge lagane. Hrvati (kojih je u Sarajevu manje od Kineza) odmah se povukoše na rezervne položaje. Hitno su tražili da u Sarajevo dođu Josipović ili Banac (počasni građani Sarajeva). Njihovim bi dolaskom odmah značano skočio broj Hrvata u Sarajevu.

Upitali međunarodnog namjesnika za BiH zašto ne zahtjeva povratak u Sarajevo Židova koji su u jeku najžešće opsade grada kompletno evakuirani i ostavili grad na cjedilu. “Nije još vrijeme za njihov povratak!” procijedio je.

Vukovarski stožer opet provocira. U siječnju dolaze pred Sabor. Traže da se objavi registar svih koji su sudjelovali u privatizaciji, svih koji su radili u tajnim službama, registar imovine KP-a kasnije SDP-a, registar političara koji nisu branili Hrvatsku, itd. Čista megalomanija! Prije svega Hrvatska je puna političara koji su itekako branili Hrvatsku pune četiri godine. Branili su je iz Knina, Petrinje, Drniša, Slunja, Korenice, Plaškog i Vukovara. Ti su danas uvaženi saborski zastupnici. Za vrijeme HDZ-ove vlasti bili su i ministri, i potpredsjednici Vlade i slično.

Što se tiče privatizacije, Stožeru će sve biti prezentirano uz uvjet da nitko ne dira tzv. Markovićevu privatizaciju. A o partijskoj imovini samo neka se uvjere da je sve još uvijek tu, osim partijskog zlata.

Oscar Wilde je napisao: “Jedina razlika između sveca i grešnika je što svaki svetac ima prošlost, dok je pred svakim grešnikom budućnost!”

Zvonimir Hodak/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari