Pratite nas

Gluposti

Hrvatska konzervativna stranka neće podržati kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

na

Predsjedništvo Hrvatske konzervativne stranke usvojilo je zaključak da Kolinda Grabar-Kitarović neće na predsjedničkim izborima imati njhovu potporu

Iako se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još nije izjasnila vezano uz mogućnost političke kandidature na predsjedničkim izborima, jedna je stranka unaprijed donijela odluku da nju – neće podržati.

Riječ je o desnoj, Hrvatskoj konzervativnoj stranci (HKS), čija je najpoznatija članica Ruža Tomašić.

Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a, potvrdio je za Novi list da je Predsjedništvo njegove stranke usvojilo zaključak da Kolinda Grabar Kitarović na sljedećim izborima neće imati njihovu podršku.

“Ona se posljednjih godinu i pol dana svojim izjavama pozicionirala na lijevom centru, što za nas nikako nije prihvatljivo. Podsjetit ću vas, primjerice, da su pojedine udruge branitelja Domovinskog rata i udovica poginulih branitelja organizirale prosvjed u povodu dolaska u Hrvatsku Aleksandra Vučića, a predsjednica Republike je njih nazvala marginalnim društvenim skupinama. Nadalje, Kolinda Grabar-Kitarović nije se na jasan način očitovala o Istanbulskoj konvenciji niti u jednom trenutku ona nije decidirano rekla je li protiv ili za taj međunarodni dokument. U istoj rečenici predsjednica je bila i za i protiv Istanbulske konvencije. Mi se ne možemo složiti s takvim pristupom”, objasnio je Pavliček.

Ruža Tomašić takvu odluku stranke u potpunosti podržava te i sama ističe kako predsjednica nije zaslužila njihovu podršku.

“Ja sam je ranije podržavala, ali predsjednica je, nažalost, lutala lijevo – desno. U politici se čovjek mora za nešto odlučiti i to čvrsto braniti jer u suprotnom je u opasnosti da izgubi i lijeve, i desne. Uzmite za primjer mene, neki me hrvatski građani vole, neki ne, ali ja sam ustrajna u svojim stavovima”, smatra Tomašić koja je ne tako davno izjavljivala kako je “Kolinda Grabar Kitarović čvrsta i postojana žena koja zna što govori i što radi”.

Novi list je podsjetio da je Ruža Tomašić u predsjedničkoj kampanji 2014., kao osoba koja i tada i danas ima znatan utjecaj na desno orijentirane birače, nedvosmisleno podržavala Grabar-Kitarović.

“Kolinda bi bila predsjednica kojom bismo se mogli ponositi”, izjavila je u to vrijeme.

“Ona je čvrsta i postojana žena i zna što govori i što radi”, rekla je Tomašić tada novinarima nakon što je u jednom zagrebačkom kafiću popila kavu s Grabar-Kitarović kako bi odaslala javnosti poruku da je uz nju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Gluposti

‘Mi dolazimo’ – Petrov nakon završnog govora pao s pozornice

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov nakon završnog govora u stožeru stranke imao je manju nezgodu. Piše N1

Nakon što je završio govor, Petrov je uslijed okretanja s pozornice uspio pasti, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Bernardić: Već u rujnu donijet ćemo ‘Lex Cannabis’

Objavljeno

na

Objavio

Bioekonomija nije stvar svjetonazora ili životnog stila. Već u rujnu donijet ćemo Lex Cannabis te pokrenuti bioekonomiju i zeleni razvoj. Konoplja je ključ jer se može koristiti za proizvodnju 75.000 proizvoda u svim industrijama.

Još bitnije, konoplja mora biti dostupna svima kojima pomaže u liječenju teških autoimunih i malignih bolesti. Prvenstveno za osobnu borbu s teškim bolestima, punoljetna će osoba moći za svoje potrebe uzgajati do devet biljaka u cvjetanju.

Ne želimo da ljudi oboljeli od teških bolesti kupuju ilegalne pripravke ili završe na suđenju, objavio je Davor Bernardić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari