Connect with us

Reagiranja

Hrvatska konzervativna stranka: ‘Nedopustivo miješanje Srbije u unutarnje poslove Hrvatske’

Objavljeno

on

“Nacionalnim manjinama u Hrvatskoj osigurano je ostvarivanje posebnih prava i sloboda prema najvišim standardima i bili bismo vrlo zadovoljni kada bi takvu razinu prava imala i hrvatska nacionalna manjina u Republici Srbiji”, navode u HKS-u.

[ad id=”68099″]

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) oglasila se u utorak povodom reagiranja srbijanskih vlasti na jučerašnju odluku Gradskog vijeća Grada Vukovara o uporabi dvojezičnih ploča. Priopćenje pod naslovom “Nedopustivo miješanje Srbije u unutarnje poslove Hrvatske” prenosimo u cijelosti:

“Najava prosvjedne note srbijanskog ministarstva vanjskih poslova Hrvatskoj vladi zbog odluke vukovarskog Gradskog vijeća o promjeni Statuta grada vezano uz uporabu ćirilice, još jedna je u nizu provokacija srbijanskih vlasti i izravno miješanje u unutarnje poslove Republike Hrvatske.

U zadnje vrijeme mogu se zamijetiti pojačani verbalni napadi srbijanskih političara na Republiku Hrvatsku, a sve u svrhu odvlačenja pažnje sa zločina koji su počinjeni u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i pokušaja izjednačavanja krivnje. Zbog zaslijepljenosti mržnjom prema svemu što je hrvatsko ponovno im se pričinjavaju fašisti i ustaše u Hrvatskoj.

Nedopustivo je da jedna država drugoj propisuje pravila i zakone, a pogotovo kada lekcije dijele predstavnici vlasti u kojoj je predsjednik države četnički vojvoda, a premijer bio pripadnik četničkog pokreta Vojislava Šešelja. Sva trojica zajedno „haračili“ su po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini huškajući srpski narod i potičući velikosrpsku agresiju.

Nacionalnim manjinama u Hrvatskoj osigurano je ostvarivanje posebnih prava i sloboda prema najvišim standardima i bili bismo vrlo zadovoljni kada bi takvu razinu prava imala i hrvatska nacionalna manjina u Republici Srbiji.

Gradu Vukovaru, kao mjestu posebnog pijeteta, u kojem su u vrijeme velikosrpske agresije počinjeni stravični zločini a rane još nisu zarasle, pitanje postavljanja dvojezičnih natpisa je nametnuto. Hrvatski konzervativci smatraju da je odluka Gradskog vijeća Grada Vukovara o promjeni statuta zakonita i u skladu sa Ustavom Republike Hrvatske.

Izražavamo nadu da će se sada svi okrenuti stvaranju uvjeta za razvoj Vukovara i bolji život svih Vukovaraca koji zbog egzistencijalnih razloga napuštaju svoj grad.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari