Connect with us

Istaknuto

HRVATSKA NA POVIJESNOM RASKRIŽJU

Objavljeno

on

Vidno dirnuta Kolinda Grabar-Kitarović prisegnula je 15.veljače 2015. godine sa suzom u očima, a nakon prisege održala je državnički govor u kojem je istaknula kako se prisegom obvezala služiti svim Hrvaticama, Hrvatima i svim hrvatskim državljanima.

[ad id=”93788″]

Veličanstvena domoljubna atmosfera, sva sila emocija razlila se cijelom Hrvatskom, razlila se srcima onih domoljuba koji su duboko osjetili značaj ove pobjede, pobjede Davida protiv Golijata u jednoj perfidnoj i prljavoj kampanji. Pobjeda u okolnostima potpune medijske prevlasti koju je uživao poraženi Josipovića, u okolnostima dubinskog obavještajnog rata protiv Predsjednice, ta povijesna pobjeda dobila je slavodobitno novu dimenziju bez obzira na  tijesan rezultat kojim je izborena. I jedan glas više bio bi dovoljan za trijumf demokršćanske Hrvatske. U tu pobjedu ugrađen je trud HDZ-a, Domoljubne koalicije, ugrađen je svaki dragocjeni glas, svaki dragocjeni komentar, članak ili kolumna, ugrađen je trud svih onih koji su tražili promjenu na Pantovčaku.

Gotovo identičan put, u nepravednoj borbi protiv istog neprijatelja prošla je Domoljubna koalicija kucajući na vrata Banskih dvora. Gotovo identična, mala, relativna pobjeda, u istom nepravednom omjeru snaga dovela je do ove definicije današnje Vlade koja proicira opravdano nezadovoljstvo, sporost, neizvjesnost i strah od povratka, naoko poraženih snaga, koje nisu ni približno poražene.

Odustanak Tomislava Karamarka od mjesta predsjednika Hrvatske vlade, pod pritiscima i ucjenama Mosta, mnogi osvješteni domoljubi proglasili su velikom pobjedom u porazu. Taj veliki potez Karamarka ocijenjen je bezbrojnim pozitivnim komentarima kojima sam se i sam bezrezervno priklonio. Ocjena da bi izlazak na nove izbore u tom trenutku donio mogući poraz Domoljubne koalicije i ponovni povratak mentalnokomunističke, odnarođene vlasti u Banske dvore državnička je i strateška odluka koja se sve više pokazuje jedinom mogućom i ispravnom.

Puževim korakom konstituiran je Hrvatski državni sabor s perfektnim nastupnim govorom predsjednika, akademika Reinera. Još sporije konstituirana je Vlada u ovom šarolikom sastavu koji ne daje objektivan razlog za optimizam. „Ali ipak se kreće“.

Omiljeni hrvatski ministar Hasanbegović dao je ton ovoj Vladi i nadu svakom domoljubu kako će njegov izbor i u ovim nemogućim političkim uvjetima donijeti radikalne i željene promjene koje prvenstveno idu prema demokratizaciji medija i simboličnoj lustraciji mentalnokomunističkih kadrova, lustraciji onih koji su za svog mandata zaveli medijski teror, neviđen od vremena zločinačke Titove Jugoslavije.

Vrlo brzo došli smo do ove jasenovačke ekstaze komunističkog ludila koja u punom svjetlu govori o razlozima i karakteru onih koji bi se željeli ponovo vratiti u Banske dvore. Razlog je kristalno jasan i razvidan.

Ne lustraciji, ne osudi Titovog totalitarnog zločinačkog režima, ne istini!

Lustracija DA ili NE? Moj stav je poznat! DA, odmah i HITNO! Moj stav nažalost nije skladu s trenutnim političkim omjerom u Vladi i parlamentu. Jednostavno, 59 ruku Domoljubne koalicije nije dostatno takav važan zakon izglasati u Hrvatskom državnom saboru. Sve druge ruke, uključujući i večinu Mostovih protiv su lustracije, protiv su zakonske osude Titovog zločinačkog komunističkog režima. Tomislav Karamarko, u sred ovog jasenovačkog ludila jedini je dao pravu državničku izjavu, jedini je javno po ne znam koji put izrazio stav kako je osuda komunističkog režima jedina prava strategija koja vodi urušavanja svih neprijatelja Hrvatske i njihovog političkog temelja.

„Pusićka ni ne želi podršku ove „ustaške hrvatske Vlade“. Da je željela službeno bi to i zatražila!? Pusićka je pobijesnila zbog akcije gospodina Pere Čorića iz HSP-AS-a, zbog akcije prikupljanja podpisa protiv njene kandidature. Svakako je zanimljiva izjava g.Pere Čorića koji kaže kako ne postoji ni jedan zastupnik Domoljubne koalicije koji podržava osuđenu veleizdajnicu.

Predsjednica K.G.Kitarović jasno se distancirala od V.Pusić i njene kandidature još u rujnu prošle godine, a isto su učinili Karamarko i M.Kovač. Dakle, politički stavovi su poznati i o lustraciji i o Vesni Pusić, poznati su i stavovi o osudi komunizma! To su strateški stavovi koji se na žalost u ovoj konstalaciji snaga ne mogu učinkovito provesti. Neprijatelji, lijevi i ultradesni su prejaki, imaju još uvijek previše medijskog streljiva, a njima pomažu i oni ultradesničari koje su odbacili i Tuđman i Karamarko.

Nevladine udruge, HNES, SZOV, KRIŽNI PUT, HŽD, BLEIBURŠKI VOD, BRANITELJSKE UDRUGE moraju skupiti glave, okupiti se u jednu svenacionalnu snagu i zakon o lustraciji iznjedriti na općem, narodnom, obvezujućem referendumu. To je strategija na kojoj počiva budućnost Hrvatske koja se nalazi na povijesnom raskrižju. Ukoliko kmeri uspiju spasiti svoju „zločinačku i pljačkašku budućnost“ Hrvatske ne će biti!

Poseban apel, i mnoštvo pisama treba slati Timu Oreškoviću kako bi konačno shvatio svoje političke zablude, kako bi shvatio svoje izdajničko podupiranje Vesne Pusić.

Hrvatski narod, na dočeku sv.Leopolda znakovito je rekao da mu materijalne stvari i probitci nisu najvažnija preokupacija. Hrvatskom narodu prvo treba vratiti duh, nacinalni ponos, pobijediti depresiju,vratiti  vjeru, optimizam, a onda će stvari same po sebi, Božjom voljom krenuti u pravom smjeru.

[ad id=”68099″]

Čekaju nas teška iskušenja, možebitno preslagivanje unutar vladajuće koalicije, čekaju nas možebitna nepopularna rješenja. Moramo se maknuti od svakodnevnog političkog prepucavanja, međusobnih svađa, sukoba, jer uslijed toga postajemo slijepi od emocija i ne vidimo cjelovitu sliku, cjelovitu slobodnu Domovinu, ne vidimo domoljubnu strategiju. Strategija se krije u mogućem jedinstvu demokršćanskog korpusa hrvatskog naroda, u onom jedinstvu koje svim silama razbijaju lijevi neprijatelji i njihovi ultradesni pomagači koji liječe svoje frustracije usljed političkih i životnih poraza.

Tu strategiju, uz pomoć poštenog hrvatskog naroda može i mora provesti jedino Domoljubna koalicija, jer jednostavno Hrvati drugu političku opciju nemaju! Svako drugo rješenje bit će povratak pod komunističku čizmu.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari