Connect with us

Komentar

Odgovor dr. Josipa Stjepandića na prilog: Hrvatska – Na putu prema „neliberalnoj“ demokraciji

Objavljeno

on

Štovani dame i gospodo,

Dug bi morao biti odgovor na prilog Hrvatska: Na putu prema „neliberalnoj“ demokraciji (poveznica: http://www.fr-online.de/politik/kroatien–auf-dem-weg-zur–illiberalen–demokratie-,1472596,34090466.html, preneseno npr: http://m.tportal.hr/vijesti/425000/Podjela-Hrvatske-Nacionalisti-i-katolici-protiv-ateista-ljevicara-i-Srba.html )od Norbert Mappes-Niediek-a, jer je u skoro svakoj rečenici nešto naopako. Stoga ću se ograničiti na znakovit izbor izvora tj. sugovornika.

[ad id=”93788″]

Počnimo s „međunarodno najvišim moralnim autoritetom u pitanjima svjetskih ratova“, koji se odazivlje na svjetovno ime Slavko Goldstein. U godinama, kad se obično završava škola, zahvatio ga je vrtlog Drugog svjetskog rata. Stoga nije posve jasno, da li je uopće završio malu maturu. Neovisno o tome taj se „moralni autoritet“ 65 godina kasnije predstavljao kao „dr.sc.“ (doktor znanosti) i to prema Sveučilištu Zagreb te Ustavnome sudu Republike Hrvatske. Potpisnik ovih redaka još nije posve siguran da li može vjerovati svojim očima, zato je odgovarajuće  dokumente priložio ovome pismu. Istraživanja u međumrežju odnosno u sveučilišnim knjižnicama nisu ishodila nikakvu disertaciju, koja bi bila napisana od „moralnog autoriteta“ pod time imenom. Vašem autoru najtoplije preporučam da čim prije napiše prilog o postupku promocije u doktora znanosti za „moralne autoritete“. Možda pronađe nekakav materijal u Sjevernoj Koreji.

Posebnu „lojalnost“ profesor linvistike Milorad Pupovac pokazao je tijekom Domovinskog rata 1991 – 95. Dok su se njegovi sugrađani borili za svoju egzstenciju, Pupovac je širio crnu bajku o 11.000 prekrštene srpske djece, koja su navodno pod državnim terorom prešla na katoličku vjeru. Ne samo da je to teorijski nemoguce, jer Katolička crkva priznaje sakramente Srpske pravoslavne crkve, nego Pupovac nije mogao nikad navesti ime jednog jedinog djeteta, kome bi se dogodila takva nepravda. Tu dvojbenu praksu Pupovac je bez ikakvih posljedica nastavio do današnjeg dana, tako da mu je čak bivši, neokomunistički orijentirani predsjednik Josipović udijelio predikat „etnobiznismen“, što otprilike znači: izazivati etničke sukobe na osobnu korist.

Ovaj bi popis bio nepotpun bez Žarka Puhovskog, Vašeg „doajena političke znanosti u Hrvatskoj“, koji svoj uspon poput rakete zahvaljuje svojoj ulozi svjedoka protiv svojih studentskih kolega, koji su bili optuženi zbog „neprijateljske propagande“ početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Svojoj doušničkoj ulozi ostao je vjeran kad je pred Tribunalom UN-a u den Haag-u prije nekoliko godina kao svjedok optužbe protiv hrvatskih generala svjedočio o više tisuća civilnih žrtava među Srbima. Sud je pak utvrdio da su poginule ukupno 44 osobe (uključujući vojnike) te Puhovskog isključio sa suđenja kao nevjerodostojnog svjedoka.

Zajedničko je svim Vašim sugovornicima da pripadaju „crvenome plemstvu“, bivšem vodstvu  Komunističke partije, koje se trenutačno žestoko bori za zadržavanje svoga povlaštenog statusa. Kakve se sve metode pri tome koriste, pokazuje sudski proces protiv bivših udbaša u München-u, koji su optuženi zbog posebno svirepog ubojstva jednog hrvatskog iseljenika.

„Atmosferu netolerancije i mržnje“ te „neliberalne demokraciju“ (kakva zlobna podmetanja!?)  u Hrvatskoj najbolje će ocijeniti oko dva milijuna Nijemaca, koji će i ove godine posjetiti Hrvatsku i uživati u prelijepoj prirodi i ugodnim ljudima – osim ako zalutaju u birtiju „Kod nalokanog sekretara Partije“ na  Iblerovu trgu u Zagrebu, gdje je i sjedište Komunističke Partije. Tamo se uglavnom pije „brlja“ (patvorena šljivovica), što baš ne pomaže zdravome razumu. Možda se tako nešto dogodilo Vašem autoru, kad je razgovarao s „moralinim autoritetima“, jer na temelju zdravoga, trijeznoga razuma nije moguće razumjeti takav klevetnički napis.

Možemo se samo nadati, da će gospodin Mappes-Niediek u svojemu sljedećem prilogu odustati od doprinosa „moralnih autoriteta“, „hyperloyalnoga etnobiznismena“, „doajena“ i sličnih sugovornika. Tada će napisati bolji članak.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2016/05/FrRund.pdf” width=”740″ height=”520″]

ISPRIKA DR. SC. SLAVKU GOLDSTEINU

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari