Hrvatska neće odustati od izgradnje Pelješkog mosta

  0

  Predsjednik Sabora Hrvatske Josip Leko stigao je danas u zvaničnu posjetu BiH. Razgovarao je s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Bećirovićem (SDP), članovima Kolegija Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o otvorenim pitanjima dviju zemalja.

  Naglasio je da su razgovori bili otvoreni, srdačni i konstruktivni, ali da to ne podrazumijeva da su se sugovornici složili o svim pitanjima niti o načinu rješavanja tih pitanja.

  Leko je, između ostalog, istakao da je pitanje povezivanja teritorije Hrvatske, odnosno izgradnja Pelješkog mosta, unutarnje pitanje Hrvatske te da se od toga neće odustati.

  – Izgradnjom pelješkog mosta neće biti dovedeni u pitanje interesi BiH, ali Hrvatska neće odustati od povezivanja dviju teritorija – poručio je Leko.

  Predviđeno je da se Leko danas u Sarajevu susretne i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom (HDZ), predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem (DF) i članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem (SNSD), predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH i nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.

  facebook komentari